מחכים ליום שבו סירי של האייפון תדבר בעברית? כבר לא צריך להמתין. הכירו את אפליקציית Dragon Dictation של חברת Nuance. אפליקציה חדשה לאייפון ולאייפד (עדיין לא אנדרואיד), להקראה וחיפוש עם זיהוי קול בשפה העברית. האפליקציה תהיה זמינה בעברית ובחינם החל מיום רביעי.
למעשה Dragon מתחלקת לשתי אפליקציות, האפליקציה הראשונה שנקראת Nuance, תאפשר למשתמש לכתוב מכתבים ארוכים, סטטוסים בפייסבוק וציוצים בטוויטר, לשלוח מסרונים, לכתוב ולארגן רשימות ארוכות, כל זה על ידי זיהוי קולי, כשאתם מכתיבים לה בקול רם את ההוראות. האפליקציה השנייה נקראת Dragon Search שתעזור לכם לחפש באתרים שונים ברשת כגון גוגל, יוטיוב או ויקיפדיה, גם כאן, בעזרת הדיבור.
דרגון קיימת כבר שנים, והטכנולוגיה קיימת עוד משנות השמונים. אבל זוהי הפעם הראשונה שבה אפליקציית זיהוי קול מושקת לשפה העברית. היישום עובד נכון להיום עם 38 שפות ומצליח מאוד ברחבי העולם.
"לא היה אתגר מיוחד לפתח לשפה העברית", מסביר עמית גולדנברג ממחלקת הפיתוח של ניואנס בישראל. כשנשאל האם השפה מתוכננת להיות זמינה לשיתופי פעולה אחרים עם חברות תוכנה וחומרה אחרות, כגון אפל, אמר שכן, אך הדבר תלוי קודם כל בשותפות האחרות.
חשוב לציין שגם האפליקציה המאוד מרשימה של ניואנס רחוקה מלהיות סירי. העוזרת האישית של אפל מתמחה לא רק בזיהוי הקול, אלא גם ביכולת לנתח משפטים ולהבין למה המשתמש התכוון. אין פה הבנה של שפה, אלא הכתבת פקודות, כשהאפליקציה יודעת לזהות את המילים, אבל לא לחבר אותן ולהבין את המשפט. הגדולה של סירי, מעבר לכך שהיא בנויה לתוך המערכת של האייפון ולכן יודעת לבצע פעולות בתוך המכשיר, היא היכולת לנתח את המשפטים ולהבין את הכוונה של המשתמש.
ועדיין, זוהי התקדמות מעודדת לישראל ולשוק הקטן של דוברי השפה העברית. האפשרויות של האפליקציה תקרוץ למשתמשים ישראלים רבים.
>> כך תחביאו גופה עם האייפון שלכם
>> מה זה ריגשון? הכירו את האפליקציה שתגלה לכם
>> חברת סלולר חייבה לקוחה ב-15 טריליון דולר