השמועות על מכשיר הגלקסי S3, של סמסונג שצפו לא פעם לפני הכרזתו בשנה החולפת לא היו מדויקות בלשון המעטה. אמנם יכולנו לנחש כי יהיה לו מעבד מרובע ליבות, מסך גדול ועוד, אך פרטים רבים כמו כיצד הוא ייראה או אילו פיצ’רים נוספים ומיוחדים יקבל (כמו ה-S Voice למשל) לא ידענו. כעת סמסונג חושפת בבלוג שלה כיצד היא הצליחה לשמור בסוד ולמנוע הדלפות על המכשיר שהושק בתחילת החודש.
המהנדסים חיו חיים כפולים
סמסונג אמרה כי למרות שהיא שמחה שישנו באז גדול ברשת ובשווקים מסויימים בעולם, במקביל היא הדריכה את המהנדסים שלה לשמור על המכשיר בסוד. המהנדסים חיו חיים כפולים ונאסר עליהם לדבר על המכשיר או על דבר מהיכולות או הפיצ’רים החדשים שלו. “כל מה שקשור לגלקסי S3 כולל פטנטים וטכנולוגיה שבה השתמשנו, נשמר בסוד”, נכתב בבלוג. סמסונג בחרה מספר מהנדסים שרק להם הייתה גישה למעבדה בה פותח המכשיר. בכניסה למעבדה היה צורך בכרטיס מיוחד ואישור בטביעת אצבע ומי שהשתתף בפרויקט לא הורשה למסור אף פרט גם לבני משפחתו: “אני אוהב את אשתי וילדיי, אבל מעולם לא אמרתי להם כלום על עבודתי”, סיפר יונג-דו ג’ין, מהנדס בכיר בסמסונג.
אבטיפוס מזויף
כדי למנוע הדלפות, גם פרוטוטייפים של המכשיר אותם היו צריכים לספק ליצרני אביזרים בוצעו בדרך סודית. “העברת מכשירי אבטיפוס לשותפים וליצרנים היה מבחינתנו דבר מובן מאליו, אבל זה נעשה באופן אישי. המשלח של המכשיר היה נדרש לנסוע בין מדינות רק כדי להציג את המכשיר וכל תהליך הבחינה שלו על ידי השותפים נעשה בפיקוח של אותו משלח כדי לוודא שאף פרט אינו מודלף והיה מוחזר עימו בסיום התהליך”. מסיבות ברורות, אסור היה לצלם את המכשיר בכל צורה שהיא וגם לא נשלחו ליצרנים כל סרטוטים או תרשימים על מנת למנוע את הדליפה. זה כמובן הקשה על סמסונג בעצמה גם לייצר את המכשיר והחומרים שממנו הוא מיוצר וכל דבר פשוט הפך למורכב ומסובך: “הייתי אחראי על האנטנה”, אמר המהנדס באונג סאן לי, “באופן כללי, אנחנו מייצרים אנטנה בהתאם לעיצוב הסופי וכך מבקשים גם אישורים בהתאם. אולם מסיבות בטחוניות, היינו צריכים לייצר את האנטנה שוב ושוב”.
כדי לגרום לבלבול ובאז גדולים עוד יותר סמסונג, כך מתברר, ייצרה מספר מכשירים מזויפים. “היו הרבה עיצובים ומכשירים וזה דרש מאיתנו יותר מאמץ והשקעה כדי לייצר אותם. זה עוד יותר קשה כשאתה שולח אותם למקומות שונים לבדיקות ובאותו זמן אתה מודע לכך שזהו לא העיצוב המקורי”.
שיטות אלה מציגות לנו ולו במעט כיצד היצרניות שומרות על סודות וכי סביר שגם אפל נוקטת בדרכים אלה (אם כי בתקופה האחרונה זה לא כל כך הצליח לה), ואכן, חייבים להודות שהפרטים שהיו על מכשיר הגלקסי אס 3 לפני הכרזתו היו דלים.