אילו תכונות יהיו לטלפונים החכמים שלנו בעתיד הקרוב? בדקנו את ההבטחות והטכנולוגיות שעומדות להשתלט לנו על הסמארטפון בתוך מספר שנים. החדשות הרעות: הוא עדיין לא יכין לנו קפה.
מציאות רבודה כמו בסרט של שוורצנגר
מציאות רבודה היא עולם שעד כה ראינו רק בסרטים. נתחיל ונסביר כי מדובר במצב שבו אלמנטים וירטואליים משולבים בתוך המציאות שלנו ועובדים באופן אינטראקטיבי, כמעט כמו המשקפיים בסרט "שליחות קטלנית".
הטכנולוגיה המדהימה הזו פולשת לאט לחיינו וכבר הודגמה כממשית עם חשיפתו של פרוייקט הגלאס של גוגל. אותם משקפיים חכמים שהציגו לנו מפות ומידע בזמן אמת מול העיניים. העיקרון במציאות רבודה הוא פשוט מאוד אך גם קשה ליישום. כל מה שצריך לעשות הוא "להלביש" מידע דיגיטלי על העולם האמיתי והמוחשי. כלומר, אם נסתכל על בניין, נוכל לראות באיזו קומה נמצאת החנות שאנחנו מחפשים. ואיך זה קשור לטלפון? התשובה פשוטה, המשקפיים צפויים להפוך לטלפון שלנו ונוכל לתקשר דרכם עם העולם.
על מנת לגבות את אפשרויות המציאות הרבודה, הסמארטפונים של העתיד ישתמשו בנתוני מיקום של GPS, אינטרנט מהיר ובינה מלאכותית. נשמע קצת מאיים, אבל בקרוב מאוד נראה יותר ויותר אפליקציות בסגנון סירי של אייפון 4S על המכשירים הניידים. בינה מלאכותית תוכל "להבין" לבד מה אנחנו מחפשים ולהציג לנו רק תוצאות רלוונטיות, לנהל את יומן הפגישות שלנו ולסנן אנשים שהיא יודעת שאנחנו לא רוצים לדבר איתם ברגע זה. האינטראקציה עם המכשיר הנייד תהפוך לאישית ואנושית יותר.
מלבד סירי, דוגמה לכיון הזה אנחנו יכולים לראות היום בגלקסי S3 החדש של סמסונג. כשאחד מהמאפיינים שהענקית הקוריאנית הדגישה יותר הוא שהמכשיר מבין את המשתמש ויודע לפעול בהתאם לרצונות שלנו. אם זאת לא בינה מלאכותית, אז מה כן?
כמובן שכל אלה ידרשו כח עיבוד חזק. עם זאת, אנסליסטים רבים מעריכים כי הכח בסמארטפונים עתידיים לא יגיע מהמעטפת הדקיקה שלהם אלא משרתי ענק שיוקמו במיוחד על מנת לספק את הכח הזה. המכשירים יהיו מקושרים כל הזמן לאינטרנט וישתמשו בכח עיבוד של עמדות מרוחקות על מנת לבצע את החישובים המורכבים ולקבל מידע בזמן אמת.
מסכים גמישים ומתקפלים
מסכים גמישים הם המילה האחרונה בתחום טכנולוגיית התצוגה. קודם הם יכלו להציג רק גוונים של שחור והיו מתגמשים בקושי רב. אבל היום, מסכי המגע בטכנולוגיית OLED יכולים להתקפל כמעט לחצי. יש מספר חברות שכבר הציגו קונספטים ופרוטוטיפים של מכשירים כאלה, כשהמובילה ביניהן היא סמסונג שבאוקטובר האחרון גם הבטיחה כי תשיק סמארטפון וטאבלט גמישים בתחילת שנת 2012 (זה כידוע לא קרה).
גם נוקיה סיקרנה את חובבי הגאדג'טים ברחבי העולם כשחשפה באוקטובר האחרון אבטיפוס של מכשיר גמיש משלה. ה- Kinetic Device שהגמישות שלו היא גם פונקציונלית. למשל סיבוב המכשיר בזמן שמחזיקים אותו עם שתי הידיים מאפשר דפדוף בין אלבומי התמונות או אוספי המוזיקה ששמורים בזיכרון, הטייתו כלפי מטה או מעלה שולטת על זום של התמונה ונקישה על צדדיו מדפדפת בין תמונות בודדות. בהמשך צפויות כמובן להיתווסף פונקציות נוספות, כולל צילום.
בינתיים יש לא מעט באז סביב המכשירים הגמישים וחברות רבות מנסות לפתח טכנולוגיות שיאפשרו את זה. אבל עד כה לא ברור מתי כאלה יוצאו למכירה והאם בכלל. ובעיקר, האם המשתמשים ירצו לאמץ מכשירים שכאלה.
סוללה שתחזיק מעמד לנצח
הסוללה של הטלפונים העתידיים תהיה כמעט נצחית. הם כן יגיעו עם סוללות מובנות, אך הטעינה תתבצע באמצעות אנרגיה קינטית שתופק מהתנועות של הסמארטפון בתוך כיס המכנס, תיק הצד או מחשיפתו לשמש. כבר היום יש לא מעט פיתוחים שיכולים להטעין את המכשירים מאנרגיה ירוקה וטבעית.
פתיחת נעילה על ידי סריקת רשתית העין
אבטחה תהיה נושא חשוב נוסף בסמארטפונים של העתיד. הם יהיו מקוונים תמיד והסוללה שלהם לא תיגמר אף פעם, ולכן הם גם יהוו מטרה נוחה עבור ההאקרים. הסמארטפונים יאספו מידע על המיקום שלנו ואפילו על דברים עליהם אנחנו מסתכלים באמצעות אפשרויות המציאות המדומה, ולכן יצטרכו להפוך למכשירים הכי מאובטחים עלי אדמות.
טכנולוגיות של זיהוי טביעות אצבע או אפילו סריקות רשתית העין הועלו כאפשרויות. המכשירים יהיו נעולים לבעליהם בצורה הרמטית לחלוטין. ואם אתם מתלבטים באשר לתעסוקה עתידית, אנחנו ממליצים על תחום אבטחת מערכות ההפעלה של המכשירים החכמים שלנו.