אפליקציית אייפד חדשה תספק הצצה לתוך מוחו של אחד מגדולי המדענים של זמננו, אלברט איינשטיין. האפליקציה, שהושקה אמש (ד'), בחנות של אפל ותעלה לכם 10 דולר, מנסה להפוך את התמונות המפורטות של מוחו של איינשטיין לנגישות יותר לקהילת המדענים, המורים ובעצם בעבור כל מי שיחפוץ במבט על מוחו. חלק מההכנסות ממכירת האפליקציה יועברו למוזיאון הארצי לבריאות ורפואה אשר ממוקם במרילנד.
לאחר מותו של איינשטיין, נותחה גופתו על ידי פתולוג בשם תומס הארווי, אשר החליט להסיר את מוחו של הגאון למען דור החוקרים של העתיד. הארווי העניק דוגמיות ממוחו של איינשטיין למגוון רחב של חוקרים. בעזרת ניתוח הדוגמיות הצליחו החוקרים להבין כי האונה הקודקודית של איינשטיין- אשר אחראית ללמידת שפות, מתמטיקה והקשרים קוסמיים, גדולה פי 15 מהאונה של האדם הממוצע.
אפליקציית האייפד החדשה תאפשר לחוקרים לחפור עמוק יותר בתוך מוחו של אינשטיין בחיפוש אחר אזורים צפופים בנויורונים אשר יוכלו לשפך אור על ההתרחשויות בתהליכי מוחו. "מכיוון שבעת ניתוח המוח של איינשטיין עוד לא הייתה קיימת טכנולוגיה של MRI לא יכולנו לספק הדמיה תלת מימדית של מוחו של הגאון ולכן אנו מתקשים באיתור החלק ממנו מגיע הצילום", הסביר אחד החוקרים אשר עבד על האפליקציה, "התמונות שיש באפליקציה מייצגות חלק קטן מסך המוח".
אם אני לא טועה איינשטיין תרם את כל גופו למדע וכל הכבוד לו כמובן", אומרת פרופסור אילנה גוזס, ראש מרכז אדמס לחקר המוח והמופקדת על הקתדרה על שם לילי ואברהם גילדור לחקר גורמי גידול, "אני גם לא רואה את זה כזלזול במדען הגדול כמו שכתבו בכמה אתרים עולמיים. המטרה שלו הייתה שאנשים ילמדו ממנו כמה שיותר והאפליקציה הזו היא עוד חלק מהאידיאולוגיה הזו".
בנוסף הסבירה הפרופסור כי למידה ובחינה דרך שיטות הדמיה כאלה ואחרות כבר מוטמעות בפקולטות השונות בארץ ותלמידים רבים לומדים בעזרתם. "מעבר ללמידה שנעשת עם שלל הפיתוחים הללו באוניברסטאות, ניתן יהיה לנצל אותם גם ללימוד אנשים צעירים יותר", היא אומרת, "אני בטוחה שילד שיראה את המוח של איינשטיין דרך האפליקציה, יתעניין בנושא וימשיך להתעניין בתחומים נוספים לכן אני דווקא רואה את האפליקציה הזו ככלי חשוב לקידום העניין של דור העתיד בחקר המוח". להורדת האפליקציה קליק.