אנחנו לא יודעים איך אפשר להתייחס לזה ברצינות אבל מחקר חדש שנערך על ידי מכון למחקר ולימודים דנטאליים בהודו בדק ומצא: אנשים שמדברים בטלפון הסלולרי לעתים קרובות נוטים להזיל ריר ו"לירוק בטעות" יותר מאחרים.
המחקר בוצע אחרי שהחוקרים החליטו לנסות ולקבוע האם בלוטות הרוק בקרב משתמשי סלולר כבדים שונות מאלה של האנשים שמדברים בטלפון באופן מתון. בניסוי השתתפו 142 מתנדבים שחולקו לשתי קבוצות, משתמשי טלפון כבדים וקלים ואז ניגשו למלאכה החשובה באמת: מדידה של רמת זרימת הרוק דרך בלוטות הרוק באמצעות אולטרסאונד.
תוצאות המחקר המפתיעות גילו כי אנשים שמרבים לדבר בנייד מריירים ויורקים יותר מעמיתיהם השתקנים. זאת מהסיבה הפשוטה שבלוטות הרוק שלהם גדולות יותר עם זרימת דם גבוהה יותר.
בגלל שמדובר במחקר מדעי יש אפילו נתונים מדויקים, מסתבר שהפטפטנים הסלולריים מייצרים ב-26% יותר רוק באזור הפנים בו הם מחזיקים את הטלפון שלהם ביחס לאנשים "רגילים".
נציין כי החוקרים לא הצליחו למצוא הסבר לתוצאות אבל הם משערים כי הקרינה האלקטרומגנטית שנפלטת מהמכשירים הניידים יכולה לעודד את הצמיחה של בלוטות הרוק. במקביל הם מסייגים את ההשערה ואומרים כי עליהם לבצע בדיקות נוספות כדי להבין האם זה אכן המקרה.