בסך הכול חיפשתי איך להעביר את הזמן ביום כיפור, איזה משהו לראות בטלוויזיה להפיג את השעמום. והרי ה-VOD לא עובד. כאילו שזה מפריע למישהו מה אדם שלא שומר את החג עושה בתוך ביתו, כאילו שיושב אדם במחלקה הטכנית ומזין במו ידיו את ההזמנות שלך היישר לממיר. העיקר שאין כפייה. לעזאזל, אפילו בבית הכנסת משאירים את המזגן דולק לפני החג לרווחת המתפללים, למה אי אפשר להשאיר את השירות פתוח לטובת מי שרוצה?
בצר לי התחלתי לזפזפ בין הערוצים במספרים שאף אחד לא מגיע אליהם בכוונה תחילה, ואז קלטתי את דגל ישראל מוצב אחר כבוד בערוץ דייסטאר (72 בהוט, 110 ביס) ולא יכולתי שלא להישאב פנימה.
עומד המנכ"ל ומייסד הערוץ, הכומר והמטיף הנוצרי-אוונגליסטי מרקוס לאמב, לצדו אשתו המפונפנת והמאופרת במידה, ג'ואני, ומדברים על קדושת הארץ. כעבור מספר שניות העניין מתבהר: אנחנו נמצאים בעיצומו של משדר מיוחד, במסגרתו מוצעות למכירה פיסות קרקע של ארץ ישראל עבור הציבור האוונגליסטי.

בכלל, ערוץ דייסטאר, לפי אתר האינטרנט שלו, "מחויב לתמיכה במדינת ישראל ובעם ישראל". לפני שמונה שנים החליטו בהוט להוריד אותו משידור עקב טענות על תכניו המטיפים להמרה לנצרות, וככל הנראה גם לחצים מצד מי שהיה שר התקשורת באותה תקופה, אריאל אטיאס מש"ס. אלא שנציגי הערוץ עתרו לבג"ץ, שחייב את החברה להחזיר את אותו לאוויר.
אי אפשר להתעלם מלאמב, שיותר מהכול מזכיר את המטיף מהשיר של ג'נסיס, "ישו מכיר אותי", וגם הוא טוען להתגלויות אלוהיות. הוא נוטף כריזמה והשואו שלו מהפנט. הקהל באולפן בוהה בו בעיני עגל מעריצות, בולע בשקיקה כל הברה שיוצאת לו מהפה. ניכר שיש לו כוח מאגי על מאמיניו.
בהמשך השידור הבלתי ייאמן הזה מטיף אחר בעל לוק דומה לזה של לאמב, קורא לציבור המבוגר יותר לקנות את שטר המכר כדי שיהיה להם מה להוריש לילדים ולנכדים. "תוכלו לעמוד שם ולהגיד להם: 'זה שלנו'", הוא נשמע כמו מוכרן בערוץ הקניות. כן ילדים, יום אחד כל המטר הזה יהיה שלכם.
צריך לומר, מכירת חלקות קרקע ארצישראליות היא לא המצאה של לאמב. פט בון, הזמר שהפך למטיף, הציע כבר לפני שנתיים פיסות מהארץ למכירה. הוא השיק אז את פרויקט "חלום ארץ הקודש" ואף כתב שיר שנקרא "הארץ הזו היא שלי".

ואז מציג לאמב את אחת הסיבות למשדר: לדבריו, קצב הגידול של האוכלוסייה הערבית בישראל גדול פי 4 מזו של היהודית (לא ברור על מה הוא מבסס את המידע, אבל נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה טוענים אחרת), ויש מוסלמים קיצונים שבכספי הנפט מתכוונים לרכוש שטחים מארץ ישראל ובעתיד ליישב שם את האוכלוסייה הערבית שתשלוט כאן. מה יש להגיד, מישהו פה חסיד של מדיניות הפחדה מבית מדרשו של בנימין נתניהו. והרי לכם: רכשו 30 סמ"ר גליליים והצילו את ישראל ואת העולם.

תגובות