ביום שלישי האחרון הודחה המתמודדת סלמה פיומי מ"מאסטר שף", בפרק שהפתיע לא מעט צופים. כמדי עונה, גם הפעם נדרשו המתמודדים לשחזר קינוח מסובך במיוחד ולאחר ביצת הפברז'ה והקרוקומבוש, הגיע תורו של "כדור האטלס", קינוח הנדסי ומפואר שכולל מתכונים רבים הדורשים מיומנות רבה.
כצפוי, המתמודדים התקשו מאוד בהכנת המנה, אבל לשתי מתמודדות היה קשה במיוחד - שלי הרמן בת ה-23 מתל אביב, וסלמה פיומי בת ה-27 מכפר קאסם. השופטים החליטו להשאיר את הרמן בתחרות ולשלוח את פיומי הביתה, מה שהוביל למבול תגובות שאיש לא ציפה לו.
מיד לאחר שידור הפרק, צופים זועמים עטו על עמוד הפייסבוק של התכנית והביעו דעתם על מה שהיה בתוכנית. "להציג את זה כעיניים כחולות מול ערביה עם כיסוי ראש, זה מאוד חורה לי", אומר לנו היום השופט חיים כהן, "קודם כל בואי נגיד שבעיני סלמה לא פחות יפייפה משלי, והיא חכמה לא פחות משהיא יפה. מבחינתי אין לשלי שום יתרון, לא בלוק, ולא בשום דבר אחר שאינו קשור למשימה עצמה. אני מאוד אוהב את סלמה וזה היה כאב גדול עבורי".
פיומי עצמה מתקשה להבין על מה המהומה, ואת דעתה תוכלו לקרוא בראיון עמה שיתפרסם הערב במגזין m של mako. בינתיים, כדי להרגיע את הרוחות, כהן מבקש להסביר מה היו שיקולי ההדחה באותו יום: "לא פעם אנחנו נתקלים במצב של תיקו, גם שלי הייתה יכולה ללכת באותו מעמד. במצב כזה, אנחנו מנסים לשכלל גם דברים מהעבר, כין אין לנו מנגנון מכני שקובע מה עושים בתיקו. בשנה שעברה למשל, היה תיקו בין ארבעה מתמודדים, אבל זה היה תיקו חיובי ובסופו החלטנו לא לשלוח אף אחד הבייתה. פה היה תיקו בין גרועים, והיינו צריכים לבחור את הגרוע ביותר. השיקולים שלנו הם לא מי יפה ומי לא, אתה מנסה לראות את הדרך שעשו כל אחד ואחת, ולנסות להבין למי יש יתרון בדרך שהוא עשה עד הלום. לשלי היה יתרון קל ולכן בכאב גדול נפרדנו מסלמה".
החלטות השופטים כרוכות לא אחת בויכוחים קולניים שגורמים לעיכובים משמעותיים בלו"ז, כאשר אף אחד מאנשי ההפקה לא מורשה לקחת חלק בדיון, שנעשה בחדרי חדרים. כמו כן, אף אחד מאנשי הפקה או התוכן לא רשאים לטעום את מנות המתמודדים, למען חידוד הסמכויות הבלעדית של השופטים.
"זה משהו שאני נתקל בו כל הזמן, אנשים מטילים ספק בדבר הזה, אז אני רוצה להבהיר פה שלאורך שלושת העונות השופטים הם היחידים שמקבלים את ההחלטה הזאת, והיא נעשית על בסיס שיפוט מקצועי בלבד. במקרה הזה היחידה שהייתה בעד סלמה זאת הייתה מיכל אנסקי, אנחנו התלבטנו מאוד, זה לא היה קל ולא היה קצר. התווכחנו, החלפנו צדדים, זה לא היה חד משמעי. ראינו בסלמה מועמדת מאוד חזקה לגמר, ולא בגלל שהיא ערביה אלא בגלל יכולות הבישול שלה. זה משגע אותי, אם אתה מכניס אותה לנבחרת, אומרים לך שעשית את זה כי היא ערביה, אם אתה שולח אותה הביתה אומרים שזה כי היא ערביה. אבל אנחנו לא פועלים מהמקומות האלה, ולא חושבים על שיקולים מהסוג הזה. דווקא האנשים שעושים טלוויזיה הן היו רוצים לראות את סלמה, זה חשוב שיהיה ייצוג לקהל מסוים, אבל ההחלטות שלנו נעשות על בסיס מקצועי בלבד".
אבל סלמה כן הצליחה לבסוף להכין את הכדור, התחושה הייתה ששלי התקשתה הרבה יותר.
"זה לא רק להצליח לעשות כדור, זה איך ואיזה טעם יש לזה. ההחלטה כאן הייתה על בסיס מקצועי בלבד".
באותו רגע, חשבתם על התגובות שעשויות להגיע בעקבות ההדחה הזאת?
"אתה לא מקבל החלטה על בסיס איזה תגובות יהיה לזה. אסור לנו להתעסק בזה. להיות שופט זה לא דבר קל. זה קשה מאוד וגורם לך לא פעם ללכת הביתה ולתהות האם באמת שפטת נכון, האם לא טעית. זה גיהינום. אמנם אנחנו לא שופטים בבית משפט, אבל אנחנו מתעסקים באנשים ומחליטים לגביהם וזה לא פשוט. לכן אנחנו צריכים נורא להזהר לא להתעסק בפולטיקה או במה חשוב לטלוויזיה או במי אנחנו אוהבים, אלא לעשות החלטה אך ורק על בסיס קולינרי. ושם היה תיקו של גרועים, וכשהסתכלנו על הדרך לשלי היה יתרון קל".
ואיך ההחלטה הזאת התקבלה על ידי אנשי התוכן?
"אני בטוח שלא פעם עשינו החלטות שגרמו להם לרצות לדפוק את הראש בקיר, אף אחד לא רומז לנו ולא אומר לנו מה לעשות. נקודה. ובכל זאת ברמה האישית אני חייב להגיד שגם שופטים טועים, גם אנחנו עושים טעויות, אבל הן לא נובעות משיקולים של עשיית טלוויזיה. גם במקרים שהקהל מסכים עם ההחלטות שלנו, היו פעמים שהלכתי הביתה ולא הפסקתי לשאול את עצמי אם פעלתי נכון".
אתה רומז שאולי טעיתם כשהדחתם את סלמה?
"ברור שבאותו יום חשבתי שאולי אני טועה, אני בטוח שכל אחד מהשופטים חשב על זה, זאת הייתה חלטה שנולדה אחרי ויכוח מאוד ארוך ומתיש, זה לא היה חד משמעי. אבל נורא חשוב לי להדגיש אין לזה לשום קשר לפוליטיקה. סלמה הגיעה לתכנית בזכות הכישורים שלה ולא בגלל שהיא ערביה, והיא הלכה הביתה בגלל כישלון במשימה. יכול להיות שטעינו, אבל זאת הייתה החלטה נקייה וחפה מכל שהשיקולים שאנשים חושבים שהיו שם".