רה"מ בנימין נתניהו צפוי לוותר בקרוב על תיק התקשורת, והמועמדים העיקריים לתפקיד הם: שרת התרבות מירי רגב והשר לשיתוף פעולה איזורי צחי הנגבי.
נתניהו אמנם "מאוהב" בתיק התקשורת, וחייב בהסכמים הקואליציונים על כל השותפים הקואליציוניים לתמוך ברפורמות שיציע בענף התקשורת, ולא לקדם יוזמות בתחום התקשורת שלא מקובלות עליו, וזאת כלקח מ"חוק ישראל היום" שהתקבל בקריאה הטרומית בנובמבר 2014, והוביל את נתניהו להקדמת הבחירות לכנסת.
ואולם, בתחילת השבוע הבא, המדינה אמורה למסור לבג"ץ את תשובתה לעתירה שהגיש יו"ר האופוזיציה ח"כ יצחק הרצוג (המחנה הציוני) נגד אחזקת תיק התקשורת על ידי נתניהו.
במשרדי המשפטים מעריכים שיש קושי משפטי להגן על המשך כהונתו של נתניהו במשרד התקשורת, ועל כן, נתניהו צפוי להודיע שהוא מוותר על המשך הכהונה כשר התקשורת.
זאת ועוד, החשיפות בחקירת "תיק 1000" העוסק במתן מתנות לבני משפחת נתניהו על ידי המיליונרארנון מילצ'ן שהוא בעל מניות בערוץ עלולה להוות בעיה לנתניהו כשר התקשורת לעסוק בענייני הערוץ, הגם שלא נחתם עד כה הסדר למניעת ניגוד עניינים בינו לבין מילצ'ן בדומה להסדר בעניינו של אלוביץ.
מירי רגב מקורבת מאוד לנתניהו והיא מגנה עליו בכלי התקשורת. מקורות פוליטיים טוענים שרגב מבקשת את תיק התקשורת בנוסף לתיק התרבות והספורט שבו הוא מחזיקה.
הנגבי קיבל מנתניהו את הסמכויות של שר התקשורת לטפל בענייני "בזק" ושאול אלוביץ לאור חשיפת גידי וייץ ב"הארץ" כי נתניהו ובני משפחתו זכו לסיקור חיובי באתר "וואלה" ולאור קשריו עם אלוביץ.
למרות הוויתור הצפוי על תיק התקשורת, נתניהו עשוי להמשיך ולהשפיע הן על שר התקשורת החדש, והן באמצעות מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר שמונה על ידו לתפקיד.
עוד ב"TheMarker":