רדיו א-שמס יוכל לשדר ביום הכיפורים - כך קבעה היום מועצת הרשות השנייה. ההחלטה התקבלה בעקבות בג"ץ שהגיש נגד הרשות השנייה הרדיו עצמו, ולאחר שהמשנה ליועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, קיים דיון נרחב בנושא בשבוע שעבר.
הרשות אסרה בעבר על הרדיו לשדר ביום הכיפורים, בדומה לתחנות הרדיו האזוריות. המועצה הקודמת של הרשות דנה בנושא ולא אישרה לרדיו לשדר ביום כיפור. בעקבות כך הגיש הרדיו עתירה לבג"ץ, וטען כי "מדובר בכפיית מועדי וחגי דת אחת על בני עדה אחרת כאשר עצם השידור בערבית ולאוכלוסייה הערבית אינו פוגע כלל ועיקר ברגשי דת של האוכלוסייה היהודית". בצו ביניים קבע בג"ץ ב-2014 כי יותר לרדיו לשדר ביום הכיפורים.
בעקבות העתירה לבג"ץ התכנסו בשבוע שעבר במשרד המשפטים לדון בנושא. בחוות דעת של היועצת המשפטית של הרשות השנייה, הילה שמיר, הועלו הצדדים השונים לגבי השאלה האם ניתן לאפשר לרדיו לשדר ביום זה, בהתבסס על טענות בדבר שמירה על חופש הביטוי, החשש לפגיעה בציבור הערבי, שאלות בנוגע לצביון יהודי של מדינת ישראל והאם תדר הרדיו מהווה משאב ציבורי.
סוהיל כראם, מנכ"ל רדיו אשמס, מסר: "רדיו א-שמס הצליח בתום מאבק עקרוני שהוביל, להביא לשינוי מהותי המאפשר לראשונה לכלי תקשורת ערביים לשדר ביום כיפור. בהחלטה זו קיבלה הרשות השנייה את עמדתנו, עמה הלכנו בשעתו לבית המשפט העליון, כשקבעה כי יום כיפור הינו חג יהודי דתי המיועד ליהודים בלבד, ואינו יום לאומי. ההחלטה הזו היא בבחינת ניצחון למי שרוצה בחופש דת, ולמי ששואף לראות כאן מדינה שהיא גם דמוקרטית ולא רק יהודית. המאבק שהוביל רדיו א-שמס מוכיח כי למיעוט הערבי במדינת ישראל יש יכולת לשנות, וכי אינו נרתע מפני אלו המנסים לכפות עליו עקרונות בלתי דמוקרטיים".
אוה מדז'יבוז', יו"ר מועצת הרשות השנייה, מסרה: "אנחנו מאפשרים החלטה מהפכנית זו המתחשבת באמונתם וברגשותיהם של אזרחי ישראל הערבים. נבהיר כי החלטה זו איננה פוגעת או משנה במשהו את קדושתו של יום הכיפורים במדינת ישראל ואני מברכת את המועצה על ההחלטה האמיצה והושטת היד לציבור הערבי בישראל".