פרשת עמנואל רוזן עדיין מכה גלים, גם בפסטיבל התקשורת "שובר מסך" שנערך בשעות האחרונות. בראיון מיוחד שערך טל ברמן באולפן הטלוויזיה של המכללה לתקשורת, סיפרה הדס שטייף, מחושפות פרשת ההטרדות המיניות של עמנואל רוזן, על הפרשה והיא לא חוסכת במילים קשות. "אנשים ידעו לאורך שנים ולא עשו כלום. מה הם עשו? הם הפקירו נשים אחרות שהפכו להיות קורבנות בהמשך".
שטייף מספרת איך הכל התחיל, "נערך כנס עיתונאיות, 60 עיתונאיות שדנו במה אנחנו יכולות לעשות. מה שמאוד בלט זה שכמעט כל עיתונאית אמרה שאנחנו הנשים שעובדות בתחום מוטרדות. כמי שמתמודדת עם הטרדות מיניות לאורך שנים רבות החלטתי לקחת את זה על עצמי. פרסמתי על זה מאמר ב'אונלייף'. כל יום הגיעה עדות ועוד אחת. אני לא מדברת על אנשי תקשורת שיש לי שתי עדויות או חמש, על עמנואל רוזן היו עוד ועוד".
"אני רוצה להקריא עדות של בחורה שהוא פנה אליה לא מזמן. היא הגיעה לפגישה איתו בבית קפה ברעננה. הוא אמר לה 'מה אנחנו מבזבזים פה זמן על קפה, בואי איתי לצימר באזור הוד השרון' היא אמרה 'מה פתאום?' אנחנו עוד לא מכירים. הוא דיבר על ביצועים, במשך חצי שעה. טל שניידר יושבת פה אחרי שלא ישנה כל הלילה, היא דיברה עם אישה אחרת. אנחנו לא מדברים פה על חיזורים".
טל ברמן סיפר כי הוא אמנם מעולם לא עבד איתו באופן אישי, "אבל דיבורים היו כל הזמן. הצטיירה דמות של מישהו שמתחיל באופן כמעט אובססיבי עם כל דבר שזז. שאורחות מוזמנות לתוכנית כדי שיהיה אפשר להתחיל איתן גם אחר כך. נוצרה לו דמות של מישהו סליזי, סוטה".
הדס שטייף קטעה את דבריו ואמרה, "הבנאדם אנס. אנס! הבנאדם הטריד מילולית. כשבנאדם מתקשר למישהי ומתחיל לדבר גסויות זאת הטרדה. זה פלילי. כשאדם מגיע לבית של בחורה, פותח את הדלת נכנס ומתנפל עליה, דוחף את הפרצוף שלו... שר בממשלה עמד לדין על נשיקה. הוא אנס! תגידו שלא אמרתי 'על פי החשד', שיבואו לתבוע אותי".
"גם הנשים, ומדובר - רבותיי תאמינו לי - בעשרות נשים אם לא מאות, נפלו בפח, נכנעו לו. וכשהן נפלו קורבן ושכבו איתו בזוגות, בשלישיות, בחמישיות, הוא נעלם. הן מתביישות לצאת ולהגיד את זה כי מה יגיד להן 'שיתפת איתו פעולה. הלכת איתו למלון'. בחורה צעירה הגיעה בפעם הראשונה לטיסה של ראש הממשלה. עמנואל עטף אותה, עזר לה, הזמין אותה לחדרו, מבחינתה, כדי לעזור לה. כשהיא נכנסת לחדר, הוא תוקף אותה. היא אומרת לי: מה יגידו? יגידו שאני אשמה".
טל ברמן הזכיר כי "אנחנו חיים בעידן שאפשר להרוס חייו של אדם בפוסט אחד", ושטייף ענתה לו - "כשמדובר באחת מול אחד אולי כן. כשמדובר על עשרות, מאות, אז מה? המאות התאגדו ביניהם? זה לעשות לו לינץ' ציבורי? מה פתאום. זה להגיד את האמת" .
והיא סיכמה, "הנושא הופקע מידינו והמשטרה עובדת על זה. אני רוצה לתת להם לעבוד. בינתיים מגיעים עשרות של פניות לגבי אנשי תקשורת אחרים, מהמוכרים במדינה. אנחנו ממשיכות לאסוף את העדויות. כשיהיו לי עדויות מספיקות מבחינתי, כשאראה שזה סדרתי, אוציא גם את זה".
גם בפאנל "חדר החדשות - המערכת בסכנה" זכה סיפור עמנואל רוזן לעיסוק רב. עיתונאים בכירים טענו כי ידעו ושמעו על הסיפורים לאורך השנים, אך מעולם לא חשבו לעשות דבר בנושא.
רזי ברקאי, אמר בפאנל: "מה שמטריד אותי בפרשה היא השתיקה המביישת של חלק מאיתנו, שידעו ושתקו, והקזת הדם חסרת הפורפורציות של הימים האחרונים, שהייתה סוג של מירוק מצפון בתקשורת הישראלית. זה נורא בעייתי בעייני. זה לא בגלל עמנואל או בזכות עמנואל. התקשורת, הישראלית ובכלל, היא חסרת פרופורציות.
"יש משהו נורא מתלהם, שש אלי קרב. אני לא חושב שיש כאן אוסף של נשים שהתאחדו כדי לשים סוף לקריירה של עמנואל אבל יש משהו, אני לא רוצה לומר חוסר חמלה, אלא חוסר פרופורציות באופן שאנחנו מתמודדים עם הסיפור. אם לא תהייה אושייה חדשה, הסיפור הזה ימות בקרוב מאוד. ורק אם יוגש כתב האישום המקרה הזה יקום לתחייה מחדש".
קרן נויבך אמרה גם היא, ששמעה את השמועות, "אני מאחלת שהאמת תצא לאור ואני מסכימה עם רזי שהטיפול המאסיבי נובע מסוג מסויים של אשמה וגם באיזשהו מקום של בושה. גם אני שמעתי את השמועות תמיד, ולא העלתי בדעתי לעשות משהו. ברמה יותר עמוקה, ברשות השידור, במקום בו עבדתי היו כל מיני סיפורים על כל מיני אנשים ואני לא חושבת שאי פעם אמרנו לעצמנו בואו נעשה משהו. המחשבה הזאת לא עברה בראשי, אני מודה".
בן כספית, חברו בעבר של רוזן סירב להכנס לפרטים בעניין: "אני לא יכול לדבר על הפרשה בגלל שאני ברזולוציה, בזווית מסוימת, וגם אין לי משהו חכם ואחראי להגיד בעניין, חוץ מזה שאני בעיקר עצוב והמום".