כמדי שנה, פסטיבל ישראל מגיע לירושלים ובמסגרתו יעלו בעיר הופעות פרפורמנס ויצירות של אמנים ממדיומים שונים. הפסטיבל ייערך השנה בין ה-1 ל-11 באוגוסט, בשלושה מוקדים: גן העצמאות, תיאטרון ירושלים, וכן ברחבי קמפוס ירושלים לאמנויות.

בפסטיבל ישראל ישתתפו השנה כוכבים גדולים מרחבי העולם - ביניהם גורו הפודקאסטים איירה גלאס. כמו כן, באירועים יקחו חלק גם יוצרים ויוצרות מקומיים שיציגו בבכורה בפסטיבל עבודות מקור. ביניהם, ניתן יהיה למצוא את ריטה, אתגר קרת, גלי עטרי, יסמין מועלם, אקו, מארק אליהו, שי צברי, נטע וינר, קורין קיציס, יענקל'ה רוטבליט ורבים נוספים.

הפסטיבל ייפתח עם שני קונצרטים בינלאומיים בגן העצמאות, יימשך בתיאטרון ירושלים ויינעל בשלושה ימים של יצירה ברחבי קמפוס ירושלים לאמנויות.

מתוך המופע "Fuck Me" (צילום: ALE CARMONA, יחסי ציבור)
מתוך המופע "Fuck Me" | צילום: ALE CARMONA, יחסי ציבור

אירוע אחד שיתקיים בפסטיבל הוא המופע "About Love", ספיישל ט"ו באב ובמסגרתו מארק אליהו ינגן עם ריטה, עומר פארוק טקבילק, ואלרי חמאתי ושי צברי. בערב השני בגן עצמאות יככבו טאנק & דה בנגאס מארה"ב, יסמין מועלם ואקו - במופע שקיבל את השם "משולשת". בנוסף, הפודקאסט האהוב "שיר אחד" יגיע לפסטיבל בעיבוד בימתי מיוחד. במסגרת המופע, יוצגו שלושה שירים עם חיבור בלתי שגרתי – בהשתתפות אלי לוזון, גלי עטרי, קורין אלאל, יענקל'ה רוטבליט ועוד, יחד עם יוצרי ההסכת מאיה קוסובר וניר גורלי.

כאמור, גם ענק הפודקאסטים איירה גלאס יגיע לפסטיבל ישראל. הוא יעלה את המופע "סיפורים חצי אפויים על האמא המתה שלי", יחד עם הסופר הישראלי המוערך אתגר קרת. כמו כן, היוצרת קורין קיציס, שמוכרת בין השאר בזכות הפודקאסט "פותחות הכל", תעלה במסגרת הפסטיבל יצירה דוקו-תיאטרלית בשם "לאב מי טנדר", שעוסקת באישה שמזמינה את החיים לקרב כדי להתפייס.

איירה גלאס (צילום: Bruce Glikas, GETTYIMAGES)
איירה גלאס | צילום: Bruce Glikas, GETTYIMAGES

במסגרת הפסטיבל יוצגו גם כמה מופעים שמגיעים מיוצרות מוערכות מרחבי העולם. אחד מהם הוא "MINEFIELD", עבודת הדוקו-תיאטרון של היוצרת הארגנטינאית לולה אריאס. במסגרת המופע, היא מפגישה אויבים לשעבר ממלחמת פוקלנד לסיור רב ערוצי בנבכי הזיכרון שלהם. בנוסף יגיע לפסטיבל המופע "Fuck Me" של יוצרת המחול הברזילאית אליס ריפול: מדובר בהתרחשות פרפורמטיבית המחברת בין נקמה, פנטזיה ושליטה. כמו כן, יוצג בפסטיבל המופע האנרגטי "LAVAGEM", שמרחיב את הסדקים בין הנקי והמלוכלך ובין המותר והאסור.

מופעים נוספים שיעלו בימי הפסטיבל הם "יאמא", המופע הרב לשוני של נטע וינר, וכן מופע מוזיקלי מאולתר של היוצרת ליאור שוב. עוד תגיע לפסטיבל היצירה "טווח קצר" של סמיון אלקסנדרובסקי, שעוסקת בהורים, ילדים והזמן שקושר ביניהם. כמו כן, ייערכו במסגרת הפסטיבל עוד פרויקטים מעניינים. אחד מהם הוא "עיר מפעל", פרויקט הצלת הצעצועים של האמן איתמר שמשוני; בנוסף, לוחמות ולוחמים מכל הגילים, הקבוצות, השיטות ואמנויות הלחימה יתארחו בזירה שתבנה במיוחד ברחבת תיאטרון ירושלים ובקמפוס ירושלים לאמנויות. 

המנהלים האמנותיים של פסטיבל ישראל, איתי מאוטנר ומיכל ואעקנין: "אנחנו חיים בתקופה מיוחדת. תקופה בה האמנות פוגשת את המאבק. הרחוב פוגש את הבמה. האמנים פוגשים את כיכר העיר. השנה הפסטיבל מציע הרפתקאות אמנותיות שבעינינו הן תשובה למערכת היחסים המרתקת בין מושגים מנוגדים לכאורה - אמנות ולחימה".