תושבת ערב הסעודית מאנה אל שריף, בת 32 ואימא לילד בן חמש נעצרה בשבת האחרונה על ידי המשטרה ועוכבה בתחנת המשטרה במשך שעות. הסיבה למעצר: אל שריף נתפסה כשהיא נוהגת במכונית.
קצת קשה להאמין אבל בעוד בתחומים מסוימים ערב הסעודית, כמו מדינות מפרץ נוספות, מציגה קדמה טכנולוגית ורמת חיים מהגבוהות בעולם, בתחומים אחרים המדינה המוסלמית אוכפת חוקים וצווים דתיים שקשה להאמין שעדין מתקיימים במאה ה-21. כך למשל לנשות ערב הסעודית אסור להוציא רישיון נהיגה.
לאחרונה, בהתאם לרוחות השינוי והמהפכה שהציפו את מדינות ערב מאות נשים הצטרפו לקמפיין, המתנהל ברשתות החברתיות פייסבוק וטוויטר, הקורא לנשים בערב הסעודית להתחיל לנהוג ב-17 ביוני.
אל שריף החברה בארגון Women2Drive, המקדם את זכות הנשים לנהוג ולטייל באופן חופשי ברחבי ערב הסעודית, שבבעלותה רישיון נהיגה בינלאומי החליטה לא לחכות ליוני והחלה לנהוג במהלך ימים האחרונים. המעשה של אל שריף, כאמור, לא עבר בשלום ומשטרת ה"תנועה והדת" עיכבה אותה במשך שעות ואילצה אותה לחתום, כתנאי לשחרורה, על טופס התחייבות שלא תנהג שוב. למחרת, כאשר נהגה שוב, המשטרה ניסתה לעצור אותה שוב אך עורכי דין שהיו נוכחים במקום הצליחו למנוע את המעצר.
אל שריף הצהירה כי "אנחנו לא עושות דבר שעובר על החוק" ואכן, בערב הסעודית אין חוקי תנועה האוסרים על נשים לנהוג בתחומי המדינה, אך הצווים הדתיים הם אלו האוסרים על האישה לנהוג. בשל ההפרדה המגדרית הנוקשה, נשים אינן יכולות להתנייד ללא לווי של קרוב משפחה זכר. הן לא יכולות להשתמש בתחבורה ציבורית, וכדי להגיע ליעדן הן נאלצות לשכור נהגים יקרים או מוניות פרטיות.
אל שריף סיפרה כי הקש ששבר את הגמל היה כאשר ערב אחד לא הצליחה להגיע לביתה "הייתי צריכה לחפש מונית ברחוב במשך כשעה. במהלך הזמן הזה, הוטרדתי על ידי כל מכונית שעברה לידי, כי הלכתי בלילה לבדי. ניסיתי להתקשר שוב ושוב לאחי, שיאסוף אותי, אך הוא לא ענה" נזכרת אל שריף "התחלתי לבכות ברחוב. הרגשתי מושפלת: אישה בת 32, אמא, בוכה כמו ילדה כי היא לא יכולה למצוא מישהו שייקח אותה הביתה למרות שיש לה רישיון נהיגה ורכב בבית".
מאז אותו אירוע החלה אל שריף לנהוג ואף ללמד נשים אחרות לנהוג, תוך שהיא מציינת "גם מבול מתחיל עם טיפה אחת בודדת".
>> ככה נשים צריכות לנהוג - אפרת הופמן מלכת הדריפטינג לוהטת על המסלול
פחמימות ריקות "שודדות" מהמוח את מה שהוא צריך