נהגים גברים באופן כללי - ולאו דווקא נהגי מוניות - אוהבים לנהוג במכוניתם כשידם האחת אוחזת בהגה ואילו ידם השמאלית נשענת בנונשלנטיות על אדן החלון. המהדרין אוחזים גם בסיגריה או סתם מלטפים את משב האוויר הנעים שחולף מולם ומרענן את אצבעותיהם במהלך הנסיעה, או סתם מעבירים יד על פח הרכב המטונף מאבק.
עד כאן, חוץ מהעניין הבטיחותי אין שום בעיה, נכון? אז זהו, שימו לב להמשך: מחקר חדש שערכה אוניברסיטת וושינגטון ואשר פורסם במגזין האקדמיה האמריקנית לרפואת עור, מצביע על כי כ-55% ממקרי סרטן העור של הזרוע, כ-53% ממקרי המלנומה וכ-53% ממקרי הקרצינומה (סוגי סרטן עור נפוצים) התגלו אצל חולים בארה"ב בחלקו השמאלי של גופם.
אנחנו כידוע לא אתר רפואי אך הנה הקשר לעולם הנהיגה: בשנת 1986 בוצע מחקר דומה באוסטרליה, שם התגלה כי מרבית מקרי סרטן העור תקפו את החולים האוסטרלים בצד השני, הימני, של גופם. המשמעות ברורה ומתבקשת, אם נחבר את ממצאי הדו"ח האמריקני והאוסטרלי: ההגה בארה"ב (וברוב מדינות העולם) הוא שמאלי, לכן הסרטן עלול לתקוף את גוף החולים בחלקו השמאלי וההפך באוסטרליה: שם ההגה כידוע בצד ימין, כך שהמחלה תוקפת את חלקו הימני של הגוף.
המחקר האמריקני מציין, כי נהיגה כשחלון המכונית פתוח לגמרי, מגדילה את הסיכון לחלות בסרטן העור. לעומת זאת, הזכוכית בחלון חוסמת אחוז מסוים מהקרינה, כלומר חלון סגור יכול להפחית סיכונים. ואולי המסקנה המתבקשת היא בעצם למרוח קרם הגנה ביד הנשענת על החלון, בימים חמים ושמשיים במיוחד.
אגב, מעניין שדווקא סוגים אלו של מחלת הסרטן מקושרים עם נהיגה וענף הרכב. עד כה, הקונוטציה הייתה בעיקר כלפי סוגי סרטן הקשורים למערכת הנשימה ואשר מקורם בזיהום האוויר שפולטות המכוניות.
להגן על הילדים מאחור
ההמלצות הן לשמור על הידיים ועל האיברים שנמצאים בחוץ, אבל באופן כללי כדאי להיות הרבה יותר זהירים בשהייה בתוך המכונית. עבור הנהג והנוסע - חשוב לשמור על החלונות מוגנים מכל הפרעה, כדי שנראה היטב את סביבת המכונית. ואולם, בחלונות הצד האחוריים וגם על החלון האחורי הגדול אפשר בהחלט להתקין טפטים שמכהים חלקית את החלונות - או וילונות רשת מתקפלים ושקופים. כך אפשר לראות דרך החלונות את התנועה, וגם לא נחסום את האפשרות של הנוסעים מאחורינו לראות דרך המכונית, אבל ישנה הגנה טובה יותר מפני השמש ליושבים מאחור - בעיקר לילדים.
חשוב לציין שעם כל החלונות שמקיפים את המכונית, מומלץ להיות מודע באופן כללי לעובדה שגם בתוך המכונית אנחנו משתזפים. זה אומר לשקול להשתמש בבגדים ארוכים (בעיקר אם המזגן במכונית חזק במיוחד) וכמובן - למרוח קרם הגנה גם לקראת נסיעה בינעירונית במכונית.
הכתבה התפרסמה באתר מוטוקאר
לקבלת גיליון של הגה במתנה לחצו כאן