תושבי ערים גדולות ברחבי אירופה עלולים לסבול היום מפקקי תנועה כבדים, בשל מחאת נהגי המוניות הגדולה ביותר עד כה נגד אפליקציית שירותי ההסעה אובר (Uber), אשר לטענתם מאיימת על פרנסתם.
יותר מ-30 אלף נהגי מוניות ולימוזינות יפגינו היום במרכזי ערים כמו לונדון, פריז, מדריד, ברלין והמבורג ואף בשיקגו וסאו פאולו. הנהגים דורשים מהרגולטורים באירופה להדק את הפיקוח על אובר, שירות אשר מאפשר ללקוחות להזמין הסעות מנהגים שאינם בעלי רישיון לנהוג במונית, ואשר צפוי להיות מושק גם בישראל בחודשים הקרובים.
עוד ב-mako רכב
במקום כנסיה: נהג המונית שהוא גם כומר
תביעה נגד Get Taxi: לא משתלם לקבל קריאות
הסערה משתוללת והמונה דופק
נהגי המוניות בבריטניה, אשר יזמו את המחאה, טוענים כי אובר מפרה את הרגולציות היות שהאפליקציה שלה מחשבת את המחיר לפי המרחק והזמן. לדבריהם, זוהי השיטה שלפיה מחושב המחיר במונה שנמצא במוניות ורק להם מותר להשתמש בו. בצרפת טוענים הנהגים, שכבר קיימו הפגנות בתחילת השנה, כי האפליקציה יוצרת תחרות לא הוגנת.
כ-10,000 נהגי מוניות בלונדון צפויים לחסום את כיכר טרפלגר ואת כיכר הפרלמנט בעיר אחר הצהריים. המשטרה ביקשה מהנהגים לתאם איתה את ההפגנה, אשר הם חוששים כי תגרום שיבושים חמורים בתנועת רכבי חירום. אבל לא כולם מסכימים עם המחאה. "המוניות השחורות היו אמנם סמל של לונדון במשך הרבה עשורים, והן ידועות בכל העולם. אבל גם סמלים, לא משנה כמה אייקוניים הם, לא יכולים לעמוד בדרכה של החדשנות", אמר סיימון ווקר, מזכ"ל הארגון הלוביסטי Institute of Directors, לרשת CNBC.
המחאה נגד אובר אינה נוגעת רק לנהגי המוניות. זו רק דוגמה אחת להתנגדות מצד עסקים מסורתיים לאפליקציות שיתוף, בהן גם שירות שיתוף הדירות Airbnb וספקית הסטרימינג Aereo, אשר לטענתם צריכות להיות כפופות לאותן רגולציות.
במדריד אובר עדיין לא הושק, אך נהגי המוניות בעיר ישבתו 24 שעות ויקיימו היום הפגנת מחאה מול בניין משרד התחבורה נגד כניסתה של האפליקציה לעיר ללא רגולציה ממשלתית.
מנכ"ל אובר טראוויס קלאניק, אשר הקים את החברה ב-2009 ביחד עם שותפו גארט קמפ לאחר שהשניים לא הצליחו למצוא מונית בפריז, אמר השבוע לבלומברג: "אזרחי הערים האלה נוסעים בהן הרבה יותר בזול. איך רגולטור או בכירים בעיר יכולים לקחת את זה מהאוכלוסיה? למה שלא תהיה להם תחבורה לא יקרה באיכות גבוהה?".
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
>> "אובר" צפויה להגיע לישראל בחודשים הקרובים
>> בפעם הקודמת: פקקים באורך 200 ק"מ בפריז