הסיפור הלא שגרתי הבא קרה לפני 3 שנים. תושב מבשרת ציון (ג') ובת זוגו (מ') ניהלו וויכוח קולני בשעת לילה מאוחרת והיא עזבה את הבית בכעס. כמה דקות לאחר מכן דיווח אזרח למוקד 100 על כך שבחורה עומדת יחפה על הכביש.
שוטר סיור ועוד שלושה מתנדבי משמר אזרחי שהיו עמו הגיעו למקום. "התווכחתי עם הבן זוג שלי ועזבתי את הבית שלו. יש לו כמויות גדולות של סמים בבית", הסבירה החברה. השוטרים סייעו לה להגיע למחלף 'חמ, כדי שתיקח אוטובוס הביתה. לאחר מכן חזרו למבשרת ציון כדי לעשות חיפוש בביתו.
"כשהגענו לבית הוא רעד ברגליים. היה בלחץ כשביקשנו לערוך חיפוש. זה עורר את החשד שלנו שהחברה צודקת שהוא מסתיר סמים בבית", ציינו השוטרים במזכר שכתבו בתיק החקירה.
"הוא הפגין סימני לחץ. מצמץ בעיניים. רגלו רעדו אבל הסכים שנערוך חיפוש", ציינה המתנדבת.
במהלך החיפוש מצאו השוטרים רבע ק"ג קנאביס והוא הובא לחקירה.
"הסמים הם שלי. אני משתמש בהם בגלל בעיה רפואית ממנה אני סובל. אני לא סוחר סמים. גם לא תקפתי את החברה שלי. היה ויכוח ולא יותר מזה", טען ג' בחקירתו במשטרה.
לשכת התביעות במשטרת ירושלים הגישה נגד ג' כתב אישום המייחס לו עבירות של שימוש בסמים שלא לצריכה עצמית והחזקת כלים להכנת סמים. מנגד סנגורו של ג' טען כי החיפוש לא היה חוקי ויש לפסול את כל החקירה ולמחוק את כתב האישום נגדו."היה על המשטרה לבקש צו חיפוש מבית המשפט. החיפוש נערך מבלי שהוסברו לו זכויותיו, מבלי שנכחו שני עדים ולכן יש לזכות אותו", טען הסנגור.
ג' טען בעדותו בבית המשפט כי השוטרים איימו עליו שאם לא יסכים לחיפוש בביתו יביאו לו כלבים של מג"ב לסייע להם. במהלך המשפט התובע המשטרתי טען כי החיפוש בביתו של ג' היה חוקי וכשר.
השופטת הבכירה שרון לארי-בבלי שדנה בתיק, החליטה לפסול את חומרי החקירה בתיק ולזכות את ג' מכל אשמה, בנימוק שהחיפוש שערכו השוטרים בביתו היה לא חוקי ושהודאתו בחקירה אינה קבילה.
"החיפוש נערך ללא שני עדים כדין. נוכחות עדים נועדה למנוע מצב בו מועלות על ידי הנאשם טענות הנוגעות לטיב החיפוש ולפגיעה בזכויותיו. החיפוש שבוצע בביתו של הנאשם איננו חוקי וכך אני קובעת", ציינה השופטת בהכרעת הדין.
השופטת גם מתחה ביקורת נוקבת על התנהלות השוטרים שלא הסיעו את חברתו של ג' לביתה. "התנהלותם של השוטרים מול מ' (חברתו של ג') היא התנהלות מזעזעת בכל קנה מידה. העובדה שבחורה שעל פי דברי השוטרים הייתה נסערת ומבוהלת, הושארה לבדה, בשעת לילה מאוחרת ללא כסף וללא טלפון (וללא נעליים) בתחנת אוטובוס נטושה בשעה בה האוטובוסים אינם פעילים אירוע שאך בנס לא הסתיים באסון צריכה להרעיד את אמות הסיפים ואני קוראת לכל מי שאמון על עבודתם של שוטרי הסיור לרענן בפניהם את הנהלים", כתבה השופטת.
ממשטרת ישראל נמסר: "ככל שמושמעת ביקורת שיפוטית הרי שהיא נלמדת ובמידת הצורך מופקים הלקחים הנדרשים בהתאם".