ספרד – רוסיה
על מי להסתכל?
דניס צ'רישב
"אני מרגיש חצי רוסי וחצי ספרדי", אמר בעבר החלוץ שנולד בברית המועצות וגדל בספרד עם אביו הכדורגלן. אחרי התחלה צנועה בחיחון, צ'רישב בן ה-12 נכנס לאקדמיה של ריאל מדריד, התבגר בה כתלמיד מצטיין וכבר סומן כחלוץ העתיד של הבלאנקוס - הרוסי שישכיח את דניס ארשווין. אבל הקריירה בקבוצה הבוגרת הסתכמה בשתי הופעות בלבד. אחריהן באו פציעות והשאלות ומעברים והופ – הילד תיכף בן 28.
לסגל הרוסי למונדיאל זומן צ'רישב למרות שאין לו עדיין שער במדים הלאומיים. את הטורניר הוא פתח על הספסל, עד שפציעה אקראית של אלאן דזאגוייב הקפיצה אותו לדשא בדקה ה-24. צ'רישב לקח את ההזדמנות בשתי ידיים וסיים עם צמד, אליו הוסיף שער במשחק נגד מצרים. "המהירות והטכניקה שלו, אלה דברים שאצלנו לא מלמדים", אומרים הרוסים על החינוך המצוין של צ'רישב, שמצידו לא מתרגש מהיריבה המיוחדת: "מה יקרה אם אכבוש מול ספרד? כלום, אני רק רוצה לעלות שלב".
יאגו אספאס
להוציא את דוד ויה ופרננדו טורס, נבחרת ספרד של העשור האחרון היא נבחרת בלי חוד. מסה חסרת תקדים של כישרון במרכז השדה הובילה לכך שמשחקים רבים של האדומים נפתחו ללא חלוץ טבעי, ואולי זה סמלי שאת שני השערים החשובים ביותר בטורניר הזכייה ב-2010 כבשו בלם (פויול בחצי הגמר) וקשר (אינייסטה שער הניצחון בגמר).
לרוסיה הגיעה ספרד עם שלושה חלוצים בלבד: דייגו קוסטה, רודריגו ויאגו אספאס. קוסטה, אחרי ההופעה הרעה במונדיאל ב-2014, נכנס מהר לעניינים מול פורטוגל אך לא היה אפקטיבי מול מרוקו. דווקא אספאס השקט היה זה שנגח את ספרד לראשות הבית בתוספת הזמן.
הרחק מאור הזרקורים, כשדור עושי המשחק הגדול של ספרד קנה לו תהילת נצח, יאגו כבש יותר מ-100 שערים במדי סלטה ויגו. החלוץ, שערך את הבכורה הרשמית שלו מול נבחרת ישראל, יקווה לפתוח היום לצד קוסטה (או במקומו) ולהזכיר לספרדים שעם כל הכבוד להנעת כדור, צריך מישהו שגם יודע לשים אותו ברשת.
מה לזכור:
- ספרד לא הפסידה כבר 23 משחקים ברציפות
- רוסיה מעולם לא עלתה לשמינית הגמר (מאז פירוק בריה"מ)
קרואטיה – דנמרק
על מי להסתכל?
איוון רקיטיץ'
את סיום המשחק מול ניגריה סיים איוון רקיטיץ' בתחתונים. שחקני קרואטיה חגגו מול האוהדים את הניצחון במשחקם הראשון במונדיאל והשליכו אליהם את החולצות – אבל את רקיטיץ' האוהדים כל כך אוהבים עד שהם לא נתנו לו לרדת לחדר ההלבשה לפני שקיבלו גם את המכנסיים.
זאת לא הפעם הראשונה שרקיטיץ' מספק תמונה מעוררת עניין. ב-2014 זכה הקרואטי בגביע הליגה האירופית עם סביליה וחגג בנשיקה עם חברו לקבוצה דניאל קאריסו. התמונה הפכה ויראלית, וכולם שאלו מה עומד מאחוריה. האמת? שני גברים סטרייטים ונשואים באושר.
אבל גם כאן יש סיפור: רקיטיץ' פגש את אשתו ראקל מארי בערב הראשון שלו בסביליה, במסעדה בה עבדה. ההתאהבות המהירה נעלה אותו למשך שלוש שנים בסביליה, כשהוא סירב שוב ושוב להצעות מברצלונה וריאל מדריד (אוהדי סביליה ניסו לשחזר את ההצלחה עם מרקו מארין הגרמני ולמצוא לו שידוך מקומי). בעבר פורסם כי בארסה (שלימים רכשה את הקרואטי) ירדה מרקיטיץ' אחרי שהעדיף לבלות את הפגרה בירח דבש עם אשתו במקום בהכנות לעונה.
רקיטיץ' מייצג את קרואטיה למרות שהוא נולד בכלל בשווייץ ואף שיחק בנבחרות הצעירות של המדינה. ב-2007, כשהגיע הזימון לנבחרת הקרואטית, בחר רקיטיץ' לייצג את המדינה שבה נולדו הוריו. השווייצים, אגב, התעצבנו כל כך עד שהחליטו לשלול מאביו של רקיטיץ' את האזרחות. את הקרואטים זה לא מעניין. הם משתגעים על הכוכב שלהם, ואם הוא עוד יביא להם גביע עולם ראשון בהיסטוריה לא בטוח שהם יסתפקו במכנסיים.
קספר שמייכל
קספר שמייכל הוא כבר מזמן לא רק בנו של פיטר, השוער האגדי של נבחרת דנמרק ומנצ'סטר יונייטד. השוער הדני שגדל באנגליה התחיל בצילו של האב הענק, אך התפתח לאט וביציבות עד שהתנער ממנו סופית עם זכייה היסטורית בפרמייר ליג במדי לסטר.
בנבחרת הוא רחוק כ-90 משחקים מאבא, שיאן ההופעות, אך הסיפור המשפחתי כבר לא מזיז לקאספר, עוד מעט כבר בן 32. מול העוצמה והחדות של קרואטיה, שמייכל יודע שהוא עומד לבדו: "כאן במונדיאל שואלים אותי שוב את אותן שאלות על אבא, כי מעולם לא דיברתי איתכם. בדנמרק כבר מכירים את התשובות".
מה לזכור:
- קרואטיה פתחה עם 3 ניצחונות – טוב יותר מאשר פתחה ב-1998, אז סיימה במקום ה-3.
- המאזן בין השתיים מאוזן לחלוטין – שני נצחונות לכל צד ותיקו בחמישה מפגשים.