לראשונה מאז גמר הרולאן גארוס, רוג'ר פדרר ורפאל נדאל ייפגשו בגראנד סלאם. כך נקבע הבוקר (שלישי) לאחר שהשוויצרי דרס 0:3 את חואן מרטין דל פוטרו והספרדי חזר מפיגור ל-1:3 על תומאס ברדיץ'. ראשון עלה המדורג 3 למשחקו ה-1,000 בקריירה וסיפק עוד הצגה מול הארגנטינאי בדרך ל-4:6, 3:6, 2:6 בתוך קצת פחות משעתיים. אחריו הגיע המדורג 2 ועבד קצת יותר קשה לפני שהדיח את המדורג 7 עם 7:6, 6:7, 4:6, 3:6 אחרי ארבע ורבע שעות. זו תהיה הפגישה הראשונה של השניים באוסטרליה מאז אותו גמר מדהים ב-2009 בו ניצח הספרדי 2:3 וזכה באליפות בפעם הראשונה והאחרונה עד כה. אגב, הפעם האחרונה בה השניים נפגשו במעמד חצי גמר גראנד סלאם היתה אי שם ב-2005, בחצי גמר הרולאן גארוס. זה נגמר עם 1:3 לספרדי בדרך לזכייה הראשונה בתואר.
רפאל נדאל (2) - תומאס ברדיץ' (7) 7:6, 6:7, 4:6, 3:6
למדורג 2 לקח זמן להיכנס לעניינים והצ'כי שהיה טוב יותר לאורך המערכה הראשונה בסופו של דבר גם לקח אותה, לא לפני שנדאל הציל שלוש נקודות מערכה בפיגור 6:5 וכפה שובר שוויון. במהלך אותו שובר שוויון נרשם גם עימות בין הספרדי לשופט על רקע קריאותיה של אחת משופטות הקווים, שלטענתו מקפחת אותו בשיטתיות. בין השאר, אמר נדאל לשופט: "אתה חייב לעשות משהו, זו אותה אחת שהורגת אותי כל פעם".
המערכה השניה המשיכה באותו קצב והיתה גם כן צמודה מאוד. בסופו של דבר גם היא הגיעה לשובר שוויון, שהלך צמוד עד ל-6:6. ברדיץ' החמיץ נקודת מערכה ונדאל היה שם כדי לקחת את המערכה וליצור לעצמו יתרון מנטאלי. ברדיץ' שבר מיד בפתיחת המערכה השלישית ועלה ל-0:2 אבל דווקא שם נעצר והפסיד ארבעה משחקונים רצופים בדרך ל-6:4 במערכה. המערכה הרביעית היתה כבר פחות צמודה, בעיקר משום שברדיץ' התעייף.
"היה לי לא מעט מזל במהלך המשחק", הודה נדאל בסיום, "למרות שהיה משחק ארוך, אני מרגיש טוב מבחינה פיזית. אני בטוח שיהיה משחק טוב גם מול פדרר".
רוג'ר פדרר (3) - חואן מרטין דל פוטרו (11) 4:6, 3:6, 2:6
פעם פדרר היה יכול לדרוס שחקן כמו דל פוטרו ללא קשר ליכולת שלו. הפעם צריכים להיות כנים ולומר שהמדורג 3 נראה נפלא אבל מעבר לכך, הארגנטינאי כנראה קם על צד שמאל בבוקר. המשחק האלף בקריירה של הפנומן לא היה יכול ללכת קל יותר ולראייה, יריבו לא שרד אפילו שעתיים (119).
פדרר נזקק ל-38 ווינרים (כולל 5 אייסים) והגיש ב-57% בלבד אבל זה הספיק כדי לשלוט במרבית הנקודות ולהשיג שמונה נקודות שבירה, מתוכן חמש נוצלו. במערכה הראשונה דל פוטרו עוד שבר וחזר ל-4:4 אך נשבר שוב ונכנע 6:4, במערכה השניה שבירה בודדת הספיקה ל-3:6 ובמערכה השלישית הוא בעיקר נראה כמו מי שרוצה לשכוח שהמשחק הזה אי פעם התקיים.
כעת המאזן בין השניים עלה ל-2:8 לטובת המדורג 3, שאמר בסיום: "נראתי די טוב. אני שמח מהכושר הנוכחי שלי". פדרר נשאל האם יצפה במשחק בין נדאל לברדיץ' והשיב: "כנראה שכן. אני מכיר את שניהם טוב כל כך אבל תמיד כיף לראות טניס ברמה גבוהה".
קים קלייסטרס - קרולין ווזניאקי 3:6 ו-6:7
קלייסטרס (11, בלגיה) פשוט היתה גדולה על ווזניאקי (1, דנמרק) ששוב נכשלת בגראנד סלאם וסיימה את הסיפור בשעה ו-45 דקות. כבר בשלב מוקדם של המשחק היא השיגה שתי שבירות יקרות ועלתה ל-2:4 ומשם ל-2:5. הדנית עשתה קולות של קאמבק וחזרה ל-5:3 מול הגשה של יריבתה אבל הבלגית השיגה את השבירה השלישית בדרך ל-3:6 תוך 43 דקות.
המערכה השניה היתה הרבה יותר דרמטית. שוב היתה זו המנצחת שכבר הובילה 2:4 אבל הראשונה בעולם חזרה ל-5:5 ומשם השתייים המשיכו ל-6:6. שובר השיוויון היה צמוד רק בפתיחתו ואז קלייסטרס זכתה ב-3 נקודות רצופות וחגגה עליה ל-4 הגדולות.
ויקטוריה אזארנקה - אגנסקה רדוונסקה 7:6, 0:6, 2:6
אזארנקה (3, בלארוס) השיגה את המקום בחצי הגמר ובסיטואציה מסוימת יכולה להעפיל למקום ה-1 בדירוג בתום הטורניר (אם תזכה למשל). זה הלך לה קשה. יחסית. המערכה הראשונה היתה שקולה והלכה לשובר שיוויון. שם רדוונסקה (8, פולין) פשוט מחצה את הבלארוסית עם 0:7. זה כנראה העיר את אזארנקה שהשיגה במערכה השני שלוש שבירות וניצלה 4 שגיאות כפולות של יריבתה בדרך ל-0:6 מהיר (26 דקות). מכאן, הדרך שלה לניצחון היתה קלה. במערכה השלישית, היא השיגה שלוש שבירות מול אחת של יריבתה ורשמה לא פחות מ-16 ווינרים.