שייטת ה-470 ורד בוסקילה, שקבעה לא מכבר את הקריטריון הישראלי למשחקי לונדון 2012 יחד עם שותפתה, גיל כהן השתתפה השבוע בפעילות מיוחדת של הוועד האולימפי בישראל והפיקוח על החינוך הגופני לקראת פתיחת שנת הלימודים הקרובה, שתוקדש במערכת הוראת החינוך הגופני בבתי הספר לשנה האולימפית ולמשחקים האולימפיים בלונדון 2012.
בוסקילה השתתפה בשני כנסים (בנס ציונה ובוינגייט), ובשניים נוספים השתתפו לוחמת הטאקוונדו אניה מירקין והגולשת לי קורזיץ, שתיהן עדיין במירוץ להשגת הקריטריון ללונדון 2012.
ורד בוסקילה (28) סיפרה בכנסים מה מניע אותה להשתתף בקמפיין אולימפי שלישי ברציפות בחייה: "אחרי בייג'ין עשיתי הפסקה טוטאלית מעיסוק בשייט. למדתי משפטים, אני מוסמכת כעורכת דין ויש לי תואר בממשל. בתקופת ההפסקה קיבלתי פרספקטיבה אחרת לחיים והבנתי עד כמה מקומו של הספורט בחיי משמעותי. אני עדיין מנסה למצוא את התשובה לשאלה מה דוחף אותי להגיע למשחקים האולימפיים. אני שואלת את עצמי מה מפתה כל כך בזה. האם זה ההישג? הזוהר? או מה? אני מודה ומתוודה שאין לי את התשובה לכך, וכל ספורטאי צריך לתת לעצמו את התשובה לשאלה הזאת. יכול להיות שהתשובה תתקבל אחרי שאשיג מדליה אולימפית".
ורד בוסקילה משקיעה את כל כולה לשייט. בהיותה בת 15 זכתה בתואר אלופת העולם לבוגרות בדגם 420 ונכנסה לסגל אולימפי מיוחד. "קיבלתי אז תמיכה של 1000 ₪ מהוועד האולימפי והרגשתי שאני מיליונרית. כך במשך שנים כולל בתקופת היותי חיילת. היום, כספורטאית בוגרת העושה קמפיין אולימפי שלישי אני יכולה לומר שיש לי את כל התנאים להצליח. לא חסר לי שום דבר. הוועד האולימפי בישראל ואיגוד השייט מאפשרים לי לחיות בכבוד".
בוסקילה אמרה שבארץ קיימת בעיה בגישה התרבותית ובתפיסתן של החברות המסחריות שאינן מעריכות מספיק את מעמדו של הספורטאי האולימפי, ואינן יוצרות שילוב עסקי כלכלי, חברתי ותרבותי עם הספורט האולימפי המייצג את ערכי המצויינות בצורה הגבוהה ביותר.
בסיום דבריה אמרה ורד בוסקילה: "אני שואפת להשיג מדליה אולימפית, ואני הולכת לכל המהלך הזה, מתוך מודעות מלאה לחוסר הוודאות של מה שיהיה אתי ביום שאחרי המשחקים האולימפיים".