המשלחת האולימפית והפראלימפית למשחקים בריו הגיעה היום (רביעי) לקבל את ברכת נשיא המדינה ראובן ריבלין, בבית הנשיא בירושלים. הטקס נפתח בהקראת 'יזכור' לזכר י"א חללי מינכן 1972.
"יש הרבה הרבה שמחה בריו, אהבת אדם ונופים, המקום היחיד שיותר יפה מריו הוא ירושלים", אמר הנשיא ריבלין, "אני יודע שעבור ספורטאים ברמתכם סופה של האולימפיאדה מסמל מיד את תחילה של האולימפיאדה הבאה. שעון הספירה שלכם החל לפעול מיד לאחר סיומה של אולימפיאדת לונדון. 4 שנים של תחרויות ואימונים קשים, של מאבק עיקש בגבולות שלכם וסף הסיבולת יבואו גם לידי ביטוי בניצחון שיושג בשברירית שנייה, ניצחון שיושג בהופעה עוצרת נשימה, בעוצמה חזקה יותר. בארבע השנים האחרונות עמלתם קשה והנה הרגע הגדול הולך ומתקרב. ההכנה שעשיתם היא מעולה, וכעת תורכם לקטוף את הפירות".
ריבלין המשיך לדבר אל הספורטאים: "אני רואה אתכם כאן דרוכים אך נינוחים, מסוגלים לעמוד בכל אתגר. אנחנו סומכים עליכם, אנחנו יודעים שאתם יכולים ואנחנו בטוחים שתביאו מדליות הביתה. אתם נציגי מדינתנו. רק באולימפיאדות האחרונות נראה שהמשלחת שלנו מצליחה להשתחרר מטראומת מינכן ולעלות על הגג. מדינות רבות הצטרפו אלינו בקריאה להכרה בי"א חללי מינכן, לצערנו דקת דומיה לא הוכרזה, אך אנחנו לא ניתן לשכוח ולהשכיח את הפצע הזה. אתם הוכחתם שאתם ראויים לייצג את ישראל בספורט הבינלאומי ועל כך מגיע לכם כבר כל הכבוד".
הנשיא דאג להתייחס גם לספורטאים הפראלימפיים: "אתם, המשלחת הפראלימפית - התחרות בספורט עם מגבלויות דורשת ומאתגרת הרבה יותר. אתם מוכיחים לנו שבעזרת נחישות ועבודה קשה אפשר להגיע להישגים ספורטיביים ומדהימים בלתי נתפשים, לנצח את הקשיים הפיזיים. אתם מביאים לנו כבוד לאומי, הבאתם לנו את מספר המדליות הגדול ביותר. גם השנה זו תהיה משלחת חלוצית עם נציגות יהודית וערבית. אתם נותנים לנו רוח של תקווה, הרבה גאווה ישראלית וכל הכבוד לכם".
שרת התרבות והספורט, מירי רגב, נאמה: "הרגע הגדול מתקרב. בעוד כמה שבועות תצעדו במגרשי ריו, תניפו את דגל ישראל ותושבי המדינה כולה יצפו בכם, יביטו בכם בגאווה וילוו אתכם במסע. אתם חברי המשלחת מייצגים את הפלא שהתחולל בעם היהודי. אנחנו עם הספר, אך הציונות והקמת מדינת ישראל השיבו לחיים גם את גופו של העם היהודי. הגעתם מרקעים חברתיים ומענפים ספורט שונים אך כל אחד מכם מייצר מקור השראה משותף לישראל כולה, אנחנו רואים בכם חלק בלתי נפרד מגיבורי וגיבורות התרבות שלנו".
"אני גאה על כך שבפעם הראשונה תוצב אנדרטה בכפר האולימפי לזכר הנרצחים במשחקים האולימפיים", המשיכה השרה, "נכון, זה לא מספק אותנו, היינו רוצים לראות שבטקס הפתיחה יציינו את י"א החללים, אבל אני עדה למאבק הזה בשנה האחרונה. אנחנו נמשיך להיאבק על טקס הפתיחה גם בטוקיו. לצערנו גם היום ישנן מדינות שמפלות לרעה את הספורטאים הישראלים, אלה תופעות שמייצגות את האנטישמות החדשה ועלינו להילחם בה. כשתצעדו במגרשים ובאולמות זכרו שהרחק בבית נמצאת מדינה שלמה ומתפללת להצלחה שלכם, הרחק בבית אבל קרוב ללב".
יגאל כרמי, יו"ר הוועד האולימפי, אמר: "אני מאוד גאה במשלחת הישראלית. אנחנו איכותיים, חדורי מטרה ומוכנים להתחרות ברמות הגבוהות ביותר. יחד איתם נישא את זכר י"א חללי מינכן. השנה הזו, הפעם הראשונה שהוועד האולימפי הבינלאומי מכיר ברצח, תונח אבן פינה בכפר האולימפי ונקיים טקס אזכרה. המטרה היא שהדורות הבאים ידעו את מה שקרה. ספורטאי ישראל אינם שוכחים שיחד איתם כל העם בציון מחכה לראות אותם ורוצה להתרגש איתם".
דני בן אבו, יו"ר הוועד הפראלימפי הישראלי, סיפר: "המשחקים הפראלימפיים מתרחשים פעם בארבע שנים, זהו רגע השיא של כל ספורטאי בחייו. המשלחת הפראלימפית מיוחדת ואין דומה לה בעולם. הספורטאים אולי חסרים בגופם אבל הם מוגדלים ברוחם ובנפשם".
נטע ריבקין, המתעמלת שנבחרה לשאת את דגל ישראל בטקס הפתיחה, נאמה: "זו הפעם השלישית בקריירה שלי בה אני מתארחת כאן. זהו כבוד גדול, גאווה, התחייבות גדולה, מחויבות לדגל. כולנו מרגישים שגרירים נאמנים לדגל. אתמול כשהתבשרתי על כך שאשא את הדגל הרגשתי שאני מממשת חלום אישי נוסף. בשם חבריי למשלחת ישראל אני יכולה להבטיח כי כל אחד ואחת מאיתנו יעשו את הכי טוב שלו, כולנו רוצים לנצח ולהצליח. אנחנו גם יודעים כי עלינו לכבד את זכרם של י"א חללי מינכן. כולנו רוצים לשמח את עם ישראל ולהעניק לו רגעי אושר".
הטניסאי שרגא וינברג, בעל שתי מדליות במשחקים הפראלימפיים, שישא את הדגל בטקס הפתיחה בברזיל, הוסיף: "למרות שאצלי זו כבר פעם רביעית אני עדיין מתרגש. אני מאחל לכל אחד ואחת מאיתנו ומחברי המשלחת האולימפית להגשים את החלום האישי שלו".