אחרי שנפרדה מהמלחמה שלה עם ההתאחדות לכדורגל, שרת הספורט לימור לבנת נערכת לקרב נוסף - ויש שיאמרו - לא פחות חשוב מהקודם. בשבוע שעבר, הכריזה לבנת על פרויקט "", שמטרתו היא להגדיל את כמות הספורטאים הצעירים בישראל, בעיקר בפריפריה. על מנת להגשים את היעד השאפתני - 50,000 ספורטאים בתוך 5 שנים - הגיעו משרד הספורט, מפעל הפיס והטוטו להסכמה כי יושקעו בתוכנית סכום של 370 מיליון ש"ח, שיתפרסו על תקופה של 5 שנים.
עם זאת, יש מי שהפרויקט הזה לא מצא חן בעיניו - מדובר בוועד האולימפי ובהתאחדות איל"ת (ההתאחדות לענפים לא אולימפיים) אשר הביעו את מחאתם על כך שחלוקת הכספים נעשית ללא התייעצות עימם. שני הגופים הללו התאגדו לצורך עתירה לבג"צ. בית הדין הגבוה לצדק הורה היום (רביעי) לטוטו להגיב עד אמצע חודש ינואר לעתירה הנ"ל, שהוגשה נגד הטוטו, לבנת, יאיר לפיד ומשרדיהם. המשמעות היא שבג"צ מבקש עיון מעמיק יותר בטרם יינתן אישור להוציא כספים מהקופה הציבורית. בכל מקרה, ישיבת הדירקטוריון של הטוטו תתקיים בכל מקרה מחר והיא צפויה לאשר את הרפורמה.
בעמוד הפייסבוק שלה, הביעה שרת הספורט את מחאתה כלפי ההתנגדות של הוועד האולימפי. "לא ייאמן. מי שאמור לדאוג לגדל כאן דורות של ספורטאים צעירים, במטרה להביא מדליות אולימפיות זהו הוועד האולימפי הישראלי, נכון?", כתבה לבנת בסרקזם. "אז זהו, שבדיוק היום עתר הוועד הזה לבג"צ נגד אישור התוכנית שהבאתי לממשלה ושאושרה בה פה אחד".
"התוכנית נועדה להקים קבוצות לילדים מגיל 8 ולקדם קבוצות נוער ב-12 ענפי ספורט וכן לתגבר תקציבית קבוצות קיימות בענפים שונים, בעיקר בפריפריה", הדגישה לבנת, "זו תוכנית רב שנתית לקידום ילדים ונוער בספורט בהיקף של 370 מיליון ש"ח". על מעמדו של הוועד האולימפי בכל הפרויקט אמרה השרה: "הוא יהיה בוועדת ההיגוי של הפרויקט, אבל הוא עתר היום לבג"צ כדי לדחות את הישיבה. הוועד מנסה לעצור את התוכנית החשובה הזו, שלא הייתה כמותה עבר עשרות שנים. ואגב, שלא יהיה ספק, זו הממשלה שמעבירה להם כל שנה 15 מיליון שקלים להכנות האולימפיות".
יש לציין כי על פי הודעת משרד התרבות והספורט, התוכנית תופעל בענפי הכדורגל והכדורסל ובענפים המועדפים שייקבעו על ידי וועדת לובצקי, האחראית לקבוע מחדש את חלוקת הכספים של הטוטו.