"בעקבות פניית איגודי ספורט אולימפיים אלינו, התברר שאין בכוונת משרד הספורט להסתפק באיגוד הכדורגל וכי משרדך פנה לאיגודי ספורט שונים כדי לוודא שאין ראשיהם מצויים בניגוד עניינים כלשהו באשר לתפקידם כיושבי ראש איגודי ספורט", כתב כרמי במכתבו.
"ברצוני להודיעך כי הוועד האולימפי בישראל רואה בדאגה רבה את המשך מגמת משרד הספורט ביצירת אוירה של 'כל הספורט הישראלי נגוע ואנו באנו לדרוש שקיפות ולהאיר את האור'. לחזור ולהדגיש, מעל כל במה ציבורית, שהעוסקים בספורט האולימפי בישראל מנהלים את ענייניהם ללא שקיפות ציבורית ובניגוד עניינים, ועוד לעשות כן על ידי המשרד האחראי לנושא בממשלת ישראל, לא משרת את המטרה של קידום וחיזוק הספורט בישראל", המשיך.
"שמונה הצעות חוק חדשות העוסקות באופן ישיר בספורט הישראלי אושרו לאחרונה בכנסת או נמצאות בתהליכי חקיקה שונים. מגמה זו של חקיקה מוגברת רק מחזקת את החשש שמשרד הספורט מנסה להעמיק את אחיזתו בעשיית הספורט האולימפי תוך חציית הקו של שמירת עצמאות איגודי והתאחדויות הספורט".
לסיכום כרמי הציע: "כדאי שנפתח בדחיפות המתבקשת ברב שיח בין הועד האולימפי בישראל ואיגודי הספורט האולימפי ובין משרד הספורט בו נדון בכל הנושאים העומדים כיום על סדר היום של הספורט הישראלי".
משרד הספורט מסר תגובה רשמית: "משרד הספורט אינו מתערב בהתנהלות האיגודים, ובוודאי שאין כל התערבות אסורה מצדו. משרד הספורט עומד על כך שהכסף הציבורי של אזרחי ישראל ינוהל על פי כללי מנהל תקין וינותב לטובת הספורט והספורטאים, ולא לצרכי עסקנות. גם לארגוני הספורט הבינלאומיים ברור היום שלצד הרצון לשמור על עצמאותם של האיגודים והתאחדויות, הם מחויבים לפעולעל פי המסגרות החוקיות של המדינות בהן הם פועלים, בייחוד בעשותם שימוש בכספי ציבור.
"מיותר לציין כי משרד הספורט אינו עומד מאחורי ואינו אחראי לכל הצעת חוק פרטית בתחום הספורט שמוגשת בכנסת. לכן, הניסיון לייחס באמצעות הצעות אלה כוונות 'להעמקת אחיזתו בעשיית הספורט האולימפי' הוא לא רק מופרך אלא גם מגוחך מיסודו. שרת הספורט היתה מצפה שגם יו"ר הוועד האולימפי יתגייס לצדה בפעילותה החשובה והראויה במקום 'להביט בה בדאגה'".