"אני חושב על כל השיח הציבורי של הדרת נשים ואני מסתכל עליכן ורואה נשים נהדרות", אמר מנכ"ל הוועד האולימפי, אפרים זינגר, לכל ספורטאיות העבר וההווה שהתכנסו בוועד לכבוד חניכת פרוייקט "חיבוק אולימפי" של "אתנה טופ טים" של היחידה לספורט הישגי.
ואכן קשה היה לנתק את האווירה החמימה במסיבת העיתונאים מהזוועה החברתית המתחוללת לה בחוץ. בימים בהם יש המתאמצים לדחוק בגסות את הנשים אל מחוץ לחברה שלנו, התכנסו לפרויקט ראוי ואכפתי, נשים אשר כל אחת מהן סיפקה כבוד וגאווה עצומים למדינה.
הכל התחיל במכתב שהפיץ פרוייקט "אתנה" של היחידה לספורט הישגי אל ספורטאיות העבר ובו הציע להן לאמץ ספורטאיות הווה. במהרה שודכו 15 ספורטאיות עבר אולימפיות אל 15 ספורטאיות הווה. ברוב המקרים, אגב, הספורטאיות כלל לא מגיעות מאותו התחום. ולא אף אחד לא מצפה משחיינית העבר, עדי ביכמן ללמד את הג'ודוקא ירדן ג'רבי איך לזרוק באיפון, ואף אחד לא חושב שהסרבים של טניסאית העבר אילנה ברגר יכולים להועיל לסייפת, נועם מילס.
הרעיון מאחורי הפרוייקט הוא חיבוק יותר מנטאלי של ספורטאיות מנוסות שהיו כבר באולימפיאדה, מכירות את העבודה הקשה של אישה לפני השנה האולימפית גם בהקשר הספורטיבי וגם בהקשר הייחודי של הפרסונה הנשית.
עד ללונדון ובתקווה גם אחרי, ייפגשו ספורטאיות העבר עם המאומצות שלהן (ביכמן: "אני וירדן כבר יצאנו השבוע") וינסו להעניק להן את התמיכה הדרושה והמילים החסרות לקראת המשימה החשובה מכולן.
"אני בטוח שזה גם יצליח כי הכל נעשה מרצון טוב", אמר יו"ר הוועד האולימפי, צבי ורשביאק ומנהל היחידה לספורט הישגי, גילי לוסטיג אפילו קישר את זה למצב החברתי כיום, "החברה כיום כל כך חומרנית וקפיטליסטית ופה יש התגייסות מעוררת כבוד".
אחת הספורטאיות המאמצות, יעל ארד היא פורצת הדרך אשר היתה לראשונה שזכתה במדליה אולימפית. "כשאני הייתי ספורטאית הרגשתי שאין כאן תרבות ספורט, כנראה שאנחנו מתחילים להיות חלק מהעמים המשוכללים שיש להם מסורת של ספורט, פעם להגיד אני רוצה להיות אלופת העולם, זה היה כמעט מילה גסה", סיפרה ארד והוסיפה, "שנה אולימפית זו תקופה קשה מנשוא, הרבה יותר קשה לחלוק את ההצלחות ולהיחשף לתובענות הציבורית".
"אתן דוגמא לדור שרוצה להתפרסם ללא קבלות, כל אחת ממכן עובדת כל כך קשה, אבל זכרו ששום דבר לא גדול מהחיים עצמם", אמרה כלת פרס ישראל, אסתר רוט שחמורוב לבנות.
הוועד האולימפי קבע מדליה אולימפית נשית בלונדון כאחת המטרות של המשלחת הישראלית. אין לדעת האם זה יקרה, אבל גילוי הסולידריות והתמיכה ההדדית של פרויקט חיבוק אולימפי הוא צעד בדרך לשם.
רשימה מלאה של מאמצות ומאומצות (המאמצת ראשונה):
יעל ארד (ג'ודו)/בת אל גטרר (טאקוונדו), אסתר רוט שחמורוב (אתלטיקה)/אליס שלזינגר (ג'ודו), מיה קלה בן צור (אתלטיקה)/גיל כהן (שייט), שלומית נור טיר (שחייה)/לי קורזיץ (שייט), זהבה שמואלי (אתלטיקה)/דניאל פרנקל (אתלטיקה), ענת פבריקנט (שייט)/ורד בוסקילה (שייט), אילנה ברגר (טניס)/נועם מילס (סייף), מרינה קרבצ'נקו (טניס שולחן)/ולריה מקסיוטה (התעמלות מכשירים), עדי ביכמן (שחייה)/ירדן ג'רבי (ג'ודו), מרים סידרנסקי (אתלטיקה)/מעיין דוידוביץ' (שייט), שולמית גולדשטיין (התעמלות אמנותית)/נטע ריבקין )התעמלות אומנתית), שני קדמי (שייט)/מעיין פורמן (אתלטיקה), אניה גוסטמלסקי (שחייה)/עמית עברי (שחייה), אורית בראון (ג'ודו)/אנסטסיה גלושקוב (שחייה אמנותית).