מינהלת הספורט ההישגי החליטה על קידום ענפי הכדוריד ורוגבי שביעיות לגברים וכן תיעדוף הכדורסל והכדורמים לנשים. הענפים שנבחרו יהנו מתקציבי תמיכה נדיבים בהנחה שיעמדו בקריטריונים.
ההחלטה באה מתוך הכרה בחשיבותם של ענפי הספורט הקבוצתי והרצון לראות ענפי כדור קבוצתיים במשחקים אולימפיים ובגמר אליפויות אירופה ועולם. ישראל השתתפה רק פעם אחת באולימפיאדה באחד מענפי הכדור, במכסיקו 1968, אז ייצגה את המדינה נבחרת הכדורגל.
הבחירה בכדוריד נבעה בין היתר מהמאפיינים הפייזיים של משתתפי הענף שתואמים את אלה של הישראלים. הגובה הממוצע בענף זה הוא 1.92 מטר לעומת 2.03 מטר בכדורסל. כמו כן, מדובר בענף שאינו מפותח בדרום אמריקה ובמזרח הרחוק, כאשר מרבית המשתתפות בו באליפויות עולם ואולימפיאדות מגיעות מאירופה. ניתן גם להוסיף אימונים מבלי לפגוע בקבוצות.
רוגבי שבעיות, בו משתתפים בו שבעה שחקנים, בניגוד לרוגבי 15, יחל את דרכו כענף אולימפי בברזיל 2016. מדובר בספורט חדש בעולם שעוד לא הספיק להתפתח, לכן ניתן לפתח בו יתרון יחסי. זהו גם ספורט הדורש השקעה במספר מצומצם יחסית של ספורטאים.
ההחלטה לקדם את כדורסל הנשים מגיע בשל היתרון הישראלי היחסי - ניסיון של הספורטאיות המקומיות, רמת אימון גבוהה וליגה חזקה יחסית, ודאי בהשוואה למדינות שהצליחו להעפיל לאולימפיאדה כגון לטביה, צ'כיה ובלארוס.
כמו כן הוחלט לבחור בכדור מים נשים כענף מתפתח. זהו ספורט אולימפי צעיר, שנכלל החל מסידני 2000. ניתן לשתף פעולה עם איגוד השחייה המפותח ויתרון נוסף - שלוש ספורטאיות יהודיות מהתחום שעשות עלייה מארה"ב ויסייעו בקידומו.
כמו כן, הוחלט להמשיך עם התמיכה בענף הכדורעף נשים אשר הוכיח עצמו במסגרת פרויקט 'זלינגר', מיזם שיהווה מודל לחיקוי עבור הענפים שהוגדרו כמתפתחים, הרוגבי והכדור מים.
ראשי הענפים שנבחרו יציגו תוכניות עבודה לחמש שנים, שיכללו הצעות לשיפור ברמת האימון. מינהל הספורט והוועד האולימפי יתמכו תקציבית, בדגש על העלאה בהיקף יחידות האימון, מימון מאמנים זרים ויצירת ניסיון בינלאומי על ידי השתתפות במשחקים וטורנירים.
תהליך הבחירה ארך למעלה מחצי שנה, במהלכה התקיימו ישיבות במינהלת ובוועדה מיוחדת בשיתוף עם ארגוני הספורט על מנת לגבש עמדה סופית.
ראש מינהל הספורט, אורי שפר, מיוזמי המהלך, מסר: "הגיע הזמן לממש יכולותינו בענפי הכדור, להם סיכויים להגיע למשחקים האולימפיים ולאליפויות העולם ואירופה. אני מאמין שבשיתופי פעולה בין כל בעלי העניין נצליח".
מנהל היחידה לספורט הישגי בוינגייט, גילי לוסטיג, הוסיף: "זה יום מכונן לספורט הישראלי, בו ניתנה הכרה רשמית ועדיפות למשחקי הכדור כאשר היעד המרכזי הוא השאיפה להישגים טובים יותר וכמובן, קצירת הצלחות בינלאומיות".