מי שהחליטה לשבור את קשר השתיקה היא יסמין ול. בעדות מפורטת ומדאיגה, תיארה הלוחמת בת ה-18 את הדרך בה עובדת נבחרת ישראל בטאקוואנדו, והעומד בראשה שרעבי. "הגיע הזמן שמישהו יקום ויעמוד על שלו", פתחה ול את דבריה. "אם זה יצליח לי, אז אני יודעת שזה יפתח הרבה חלונות לספורטאים. אני שמה לזה סוף אם זה יצליח".
ניגוד עניינים?
בתלונה שהגישה יחד עם עורך דינה, אוריה גל, להתאחדות חוזרת ול ל-7 בספטמבר 2012, אז עוד הייתה חברה, במועדון של שרעבי. "הוא אמר לנו שבאימון הנבחרת יהיה אימון קרבות שאנחנו צריכים לעבוד בצורה חזקה עם כל מי שלא מהמועדון, כאילו זאת אליפות עולם עכשיו", חשפה. "שרעבי אמר שהמועדון שלנו בתביעות מול הטייגרס (מועדון אחר) ועכשיו - אחרי שספגנו הרבה - הגבי הזמן להגיב".
ול המשיכה והסיברה את השקפת עולמו של שרעבי: "הדרך להגיב היא זאת. לא היה משנה לו משקל, גיל או מין. הוא רוצה שנעבוד הכי חזק עם הספורטאים האלה ושמצידו הם לא יסיימו את האימון". והתוצאות, כמובן, התוצאות לא איחרו להגיע. כבר אחרי אותו אימון, הגיעה התלונה הראשונה לאיגוד ממשפחתה של מיכל זריהן (חברת מועדון הטייגרס) אשר נפגעה באותו יום. בעקבות התלונה - והבדיקה שנערכה אחריה מטעם ההתאחדות - זריהן נופתה מסגל הנבחרת. לאחר המקרה המדובר, החליטה ול לעזוב את מועדונו של שרעבי. החלטה, שבדיעדבד, עלתה לה ביוקר.
"פצעו אותי בכוונה"
"בשביל לשחרר אותי הם רצו סכום של 20 אלף שקל, ובדרך כלל לא בכלל מבקשים כסף", סיפר ול, שבסופו של דבר עברה מועדון. גם היא נותרה בסגל הנבחרת, רק כדי לקבל את אותו טיפול, לו "זכתה" מיכל זריהן. "זה היה שבוע לפני תחרות פתוחה באוסטריה", התחילה בעדות נוספת. "בדרך כלל, לא עושים אימון קרבות אלא אימון קל כדי לא להיפצע. אנחנו עשינו קרבות בלי מגני גוף בכלל, כאשר אני ספגתי בבעיטות חזקות בבטן. אחרי שנפצעתי, מהתסכול ומהפציעה התחלתי לבכות".
אחרי תלונתה של ול, הוקמה בהתאחדות הטאיקוונדו ועדת אתיקה לבדיקת המקרה. מעבר לטענותיה על ניגוד העניינים בין תפקידו הציבורי של יחיעם שרעבי להיותו מאמן הנבחרת, נציגיה מעלים גם חשדות לניגוד דומה גם בתוך הנהלת ההתאחדות. למעשה, על פי גורמים המעורבים באירועים, כרגע ישנם שני מועדוני טקוואנדו מתוך עשרה במדינה, אשר מרכיבים את הרוב המוחלט של נבחרת ישראל. התמונה המצטיירת מהעדויות איננה יפה לעין, ובעידן בו ניגוד העניינים נמצא בראש סדר היום הספורטיבי, מישהו צריך לעשות סדר.
שרעבי: "מנסים לגרום לי נזק"
מההתאחדות הטאייקוונדו נמסר בתגובה: "ההאשמות החמורות אותן העלתה יסמין נבחנו בצורה מקיפה על ידי וועדת האתיקה של האיגוד, אשר קבעה כי לא היו דברים מעולם וכי לא נפל כל פגם בהתנהלות האיגוד וממלאי התפקידים בו. למעלה מכך, בבירור אשר נערך על ידי משרד התרבות והספורט נקבע חד משמעית כי "התהליך בו האיגוד נקט היה על פי הנדרש והמצופה ממנו במקרים שכאלה".
יחיעם שרעבי, מאמן הנבחרת שעמד בעין הסערה, הגיב: "לאחר ששני גופים בלתי תלויים בדקו בצורה מעמיקה את העובדות ומצאו כי התנהלותי הייתה ללא רבב, לא נותר לי אלא להצטער על כך שיסמין ממשיכה לפזר האשמות מופרכות מתוך נסיון לגרום לי נזק. אשקול נקיטת הליכים משפטיים בגין האשמות אלו".