הוא רק בן 20, אך כבר הפך לשחקן הצעיר ביותר בדירוג הנוכחי שהתברג ל-50 הראשונים. הוא מתנשא לגובה של 1.96, חובט 20 אסים במשחק ומגיש בממוצע סרבים שעולים על 225 קמ"ש. הכירו את מילוש ראוניץ'- הקנדי שיוביל את נבחרתו במפגש מול ישראל בספטמבר הקרוב.
כשהיה בן שמונה פקד מילוש ראוניץ' הצעיר מחנה קיץ סתמי בקנדה. שם, ממש במקרה, הוא אחז לראשונה במחבט טניס. האנשים שהביטו בו באותם רגעים כמו חזו בקסם, הם הבינו שלנגד עיניהם מתרחש דבר מיוחד.
ראוניץ' הקטן חיבב את המשחק ובגיל תשע נרשם למועדון טניס אזורי בקנדה. מאמנו באותה תקופה, קייסי קורטיס, הקדים לזהות את הכישרון.
קורטיס הורה לראוניץ' כי עליו להתאמן מול מכונת הכדורים כדי להשתפר, וכך בדיוק עשה. לא רק זאת, ראוניץ' התאמן ללא הפסקה מבוקר עד ליל וממש גמע כל דבר הקשור לטניס- כולל לימוד עצמי של היסטוריית המשחק.
ראוניץ' אהב טניס והתאמן עם מי שרק אפשר ומתי שרק אפשר, במיוחד עם שחקני מועדון מבוגרים. בגיל 12, מודע לפוטנציאל הגלום בו, אמר לו קורטיס שיום אחד הוא יוכל להיות השחקן הטוב ביותר בעולם. ראוניץ', מצידו, חייך בתגובה. שנתיים לאחר מכן ראוניץ' כבר לא חייך. הוא האמין.
ההתחלה בסבב העולמי בדרך ל-1.96
מספר שנים לאחר האירוע המכונן, בגיל 16, ראוניץ' החל להתחרות בסבב העולמי ובמשך כארבע שנים דשדש בדירוג העולמי. אלא שקצת לפני כן נמצא בבדיקות לחיזוי גובה כי ראוניץ' ייתנשא בעתיד לגובה רב, ממצא שבעקבותיו החליט הצוות המקצועי שלו, בראשות המאמן קורטיס, להשקיע שעות מרובות בליטוש וחידוד הגשותיו של השחקן הקנדי, שכיום מתנשא לגובה של 1.96.
לימים, סיפר המאמן קייסי קורטיס: "ההגשה היא החבטה החשובה ביותר במשחק וגם כך משקיעים בה זמן רב. אך מכיוון שידענו שראוניץ' יצמח לגובה, השקענו בהגשה זמן רב אף יותר".
וכך, תרגום הפוטנציאל ליכולת לא איחר להופיע. בינואר השנה ראוניץ' עוד דורג במקום ה-153, אך ארבעה חודשים לאחר מכן הוא כבר קפץ למקום ה-25 ובכך, הפך בגיל 20 לשחקן הצעיר ביותר בדירוג הנוכחי שממוקם ב-50 הראשונים. ראוניץ' גם הפך, בתוך כך, למדורג הקנדי הבכיר ביותר מאז תחילת הדירוג המודרני.
בדרך להישג המרשים ניצח ראוניץ' פעמיים את פרננדו וורדסקו (9 בעולם) ופעם אחת את מיכאל יוז'ני (10). בנוסף, הוא גם זכה בסבב ה-ATP בסן חוזה, הגיע לגמר ממפיס ולחצי גמר טורניר אסטוריל. בינואר השנה הוא פגש את הראל לוי וניצח אותו בשתי מערכות- 1:6,2:6.
לאחר ההשקעה המרובה, הנשק המרכזי של ראוניץ' בארסנל החבטות שלו הוא ללא ספק הסרב. חבטות ההגשה שלו בד"כ עולות על 225 קמ"ש. אגדת טניס מספרת כי באחד ממשחקיו חבט הקנדי הגשה במהירות של 250 קמ"ש (שיא הסרב המהיר שייך כיום לאיבו קרלוביץ' ועומד על 252 קמ"ש). כוכבת העבר מרטינה נברטילובה, שחזתה במשחק, אמרה בתגובה כי צריך להוציא את הסרבים של ראוניץ' מחוץ לחוק. אלא שלפי מאמניו, ההגשות של ראוניץ' רק הולכות ומשתפרות.
אחת המשוכות הקשות ביותר עבור הנבחרת הישראלית בספטמבר הקרוב, אם כן, תהיה התמודדות עם ההגשה של ראוניץ'. ההגשה שלו כלל לא נמצאת בתחום שליטתם של הישראלים והנתונים לגביה מרשימים: הוא חובט כ-20 אסים במשחק ומנצח בממוצע 81% מהנקודות שלאחר הסרב הראשון (בשני נתונים אלה הוא דורג במרץ האחרון במקום הראשון בסבב). זאת ועוד, הוא מנצח 91% ממשחקוני ההגשה שלו (מקום שני בסבב). באשר לסרב השני- הוא מנצח בממוצע 57% מהנקודות שלאחריו (מקום חמישי בסבב).
עבודה קשה ועוד עבודה קשה
גם שחקני הסבב לא נשארים אדישים להגשות שלו. לאחר משחקו מול ראוניץ', אמר עליו אנדי רודיק: "הוא כשרון של ממש. לא יפתיע אותי אם במוקדם או במאוחר הוא ייכנס לעשירייה הראשונה". עוד הוסיף רודיק, שיודע הגשות טובות מָהן: "ההגשות שלו ינצחו עבורו משחקים רבים. הוא אחד מהמגישים הטובים ביותר שראיתי מעודי".
ראוניץ', כך מספרים מקורביו, משלב בתוכו עבודה קשה, ואף אובססיבית, מן הסוג שדרוש לספורטאים ברמות הגבוהות ביותר. לאחר רצף ההצלחות שלו בסבב, סיפר ראוניץ': "שיפרתי את ההחזרות שלי ואני חזק יותר מנטאלית. אני מסוגל לראות את המשחק בצורה ברורה יותר ולהתרכז במהלכו. אני לא מאבד את העשתונות או מתפזר במחשבה. אני מרגיש רגוע ויציב יותר, ויודע שבמהלך המשחק אני תמיד יכול למצוא פתרון".
על ההגשות שלו, אמר ראוניץ': "הסרב שלי תמיד היה הנשק היעיל ביותר שלי, ועדיין אני לא מספיק מרוצה ממנו. אני ממשיך לעבוד עליו יומיום תוך ניסיון לשפר אחוזים בסרב הראשון והשני". אבל נראה שהסוד הכמוס ביותר בהגשתו טמון ב"קצב" עליו מספר הקנדי: "זה עניין טכני. יש לי קצב מסוים בראש בזמן ההגשה, וזה קיים אצלי מאז שאני בן 10. זה הסוד שלי. כמובן שגם הגובה שלי והכתף תורמים לכך".
הרצון להתמקד בחבטת ההגשה וללטשה עד לכדי שלמות- נבע וודאי מצפייה מרובה במי שהוא מגדיר כאליל שלו- פיט סמפראס. אלא שראוניץ' רואה בסמפראס גם כמודל אידיאלי וצופה מפעם לפעם בקטעי וידאו של הכוכב: "סמפראס נשאר במשחקיו תחת שליטה וזה מושא להשראה עבורי. אני עובד על זה כל הזמן- כיצד להוריד את מפלס הדאגות".
אז בזמן שמפלס הדאגות אצל הקנדי יורד, כאב הראש של שחקני הסבב והנבחרת הישראלית צפוי רק לגדול עם חזרתו למגרשים במפגש הדייויס בספטמבר, לאחר פציעה קצרה באגן. ראוניץ' צפוי להגיע רעב מתמיד ובנבחרת הישראלית צפויים להיערך לכך בהתאם, ולטכס עצה כיצד ניתן לנטרל את מי שעוד עשוי להיות השחקן הטוב בעולם.