סבב הפוקר הישראלי (IPC) הגיע לווארנה, עיר נמל מרכזית בבולגריה, שאירחה מעל ל-300 ישראלים שחיים ונושמים פוקר. טיסה קלילה של שעתיים והשחקנים מארץ הקודש הגיעו לגן עדן של פוקר, סניף בולגריה. עשרה שולחנות קאש סביב השעון, מגוון טורנירי צד מלאי אקשן וטורניר האירוע המרכזי המסורתי (450 יורו כניסה), ממנו ייצא רק מנצח אחד שיהפוך לאלוף ישראל בפוקר. הטורניר המרכזי משך אליו מעל ל-350 שחקנים (!) שיצרו סך פרסים מפלצתי של 145 אלף יורו.
מקצועני האקדמיה לפוקר נמצאים רובם ככולם בלאס וגאס ומשתתפים באליפות העולם השנתית, וזו הזדמנות מעולה עבור הדור הבא של שחקני הפוקר כחול-לבן, בוגרי האקדמיה הישראלית לפוקר, להפגין יכולות על הבמה המרכזית של הפוקר הישראלי.
ראויות לציון נציגות המין הנשי שהוכיחו שיש להן מה להציע גם סביב השולחן הירוק ומגיעות פעם אחר פעם לתוצאות מרשימות בענף עם רוב גברי מובהק.
טורניר האירוע המרכזי:
מעל ל-350 כניסות נרשמו לטורניר האירוע המרכזי, שתפס את כל שולחנות הפוקר בקזינו International. לא פחות מ- 136 שחקנים העפילו ליום השני של האירוע, כאשר בראש הרשימה ניצב בגאון יניב פרץ, מקצוען ותיק ומוערך, עם ערימה של מעל ל-240 אלף צ'יפים. 20 מאושרים העפילו ליום השלישי והאחרון של הטורניר, מתוכם 13 ישראלים ו-7 מקומיים. ארבעה מבין 13 הישראלים הם בוגרי האקדמיה לפוקר (כולל הצ'יפ לידר בפתיחת היום השלישי - דור בן דוד).
שולחן הגמר:
ללא ספק, מדובר בטורניר שהאיר פנים לשחקנים הישראליים, כאשר שולחן הגמר כלל 6 ישראלים ו-3 בולגרים. תשעת הפיינליסטים בטורניר האירוע המרכזי, רגעים לפני פתיחת שולחן הגמר. ארבעת האחרונים היו כולם ישראלים. תוצאות בולטות באירוע המרכזי: מקום שישי: צחי וויט "הקוסם", בוגר ותיק של סניף האקדמיה החיפאי, שזכה ב-5,000 יורו; מקום שני: דור בן-דוד, בוגר טרי יחסית של האקדמיה, שזכה ב-11 אלף יורו; מקום ראשון: יוסי מזור, שזכה ביותר מ-30 אלף יורו, בתואר הנחשק ובהמון כבוד ויוקרה.
טורניר הבאונטי (150+50 יורו כניסה):
מקום ראשון: צחי קאופמן, שזכה ב-2,710 יורו והוסיף גביע לארון.
טורניר הטורבו-דיפסטאק (300 יורו כניסה):
מקום ראשון: הגביע הבודד שהלך לאחד מהמקומיים, הבולגרי יאסן דיכב. מקום שני: אורי גרינברג היה קרוב לגביע שני שלו בסבב, והתנחם במקום השני בטורניר הדיפסטאק. מקום שמיני: מור קמבר, הבוגרת הטרייה של האקדמיה, שזכתה גם במקום השני בטורניר ההיי-רולר שהתקיים בהפלגה האחרונה בסבב ה-IPC, הוכיחה שהיא שחקנית בעלת כישורים ושבהחלט לא היה מדובר במזל ובהצלחה חד פעמית.
טורניר ההזדמנות האחרונה (200 יורו כניסה):
מקום ראשון: יואל אפנג'ר זכה בטורניר האחרון שהתקיים בסבב הנוכחי ושלשל לכיסו 4,600 יורו. מקום עשירי: תוצאה נאה לגלעד יצחק בוגר האקדמיה, שזכה ב-440 יורו. מקום 14: עוד נציגה לנבחרת הנשים של האקדמיה לפוקר "דאמה בגובה", איריס לנדסמן, עם ריצה עמוקה באירוע המרכזי בו הודחה לקראת סוף היום השני עם זוג נסיכים לפני הפלופ מול אס-מלך.
איריס לא התייאשה ונרשמה למחרת לטורניר הבאונטי, שם הדיחה 6 שחקנים והגיעה עד שולחן הגמר בו סיימה המקום התשיעי והמכובד. איריס לא עצרה כאן ונרשמה גם לטורניר ההזדמנות האחרונה בו סיימה במקום ה-14 עם 350 יורו נוספים. מקום 17: שחר לנדסמן, בעלה של איריס, הגיע לא רחוק ממנה וסיים במקום ה-17 שהיה שווה כ-300 יורו. יופי של הופעה למשפחת לנדסמן.
משחקי הקאש:
בגזרת משחקי המזומן היה אקשן בלתי-פוסק לאורך כל שעות היממה, השחקנים הישראלים הפכו את וארנה ל"מיני ישראל" למשך כמה ימים. קופות ענק הגיעו בזו אחר זו והרבה צ'יפים החליפו ידיים, כאשר השחקנים הבולגרים מנסים כל הזמן לצוד את הישראלים. אייל אלקסניס, מרצה בכיר באקדמיה בגזרת הטורנירים, ניסה לבחון את יכולתו במשחקי הקאש בהפלגת הפוקר האחרונה באפריל, ראה כי טוב, והחליט להגיע ספונטנית לווארנה לפני המסע שלו לאליפות העולם בווגאס.
אייל שיחק את טורניר האירוע המרכזי, ובשאר הזמן "נתן עבודה" של אינספור שעות בשולחנות הקאש, בדרך לתצוגת פוקר מופלאה ורווח נאה של כמה אלפי יורו. נציגה נוספת של נבחרת הנשים של האקדמיה לפוקר ("דאמה בגובה") שהשאירה חותם חיובי היתה קרן גני, שבילתה שעות ארוכות סביב השולחן הירוק בדרך להחזר השקעה חיובי עבור הקורסים שלקחה עד כה באקדמיה, ואפילו נשארה עם עודף לארוחת ערב בולגרית מסורתית.