אחרי שלושה ימי תחרויות - טובות יותר וטובות פחות - עבור המשלחת הישראלית, היום (שלישי) יצא לדרך הענף שבו אנחנו נחשבים לפייבוריטים, אפילו על הנייר. זה שסיפק לישראל שלוש מדליות אולימפיות מתוך שבע - השייט. מי שענתה על כל הציפיות היא לי קורזיץ, שסיימה את שיוטי הפתיחה במקומות הראשון והשלישי ומדורגת במקום השני הכללי. שחר צוברי, מנגד, דווקא פתח ברגל שמאל את הופעותיו בלונדון ומדורג רק במקום ה-10 הכללי אחרי שני שיוטים.
"זאת התחלה לא רעה, הייתי חותמת על זה לפני היציאה למים, אבל זה רק היום הראשון ויש עוד הרבה עבודה. התנאים היו חצי טובים, אבל הסתדרתי", אמרה קורזיץ אחרי שני השיוטים הראשונים.
לי קורזיץ
השיוט הראשון
הגולשת הישראלית הגיעה להופעה השניה שלה במשחקים האולימפיים כשהיא פייבוריטית לזכייה במדליה ומועמדת בכירה אפילו למדליית הזהב. קורזיץ זכתה בשתי אליפויות העולם האחרונות שנערכו בפרת' שבאוסטרליה ובקאדיס שבספרד והגיעה מלאת ביטחון ללונדון.
כבר בשיוט הראשון, שהתקיים ברוח של 16 קשר, קורזיץ הראתה שהיא באה ללונדון כדי לקחת מדליה. בשני המצופים הראשונים היא עוד הייתה שניה, אך לאחר מכן היא תפסה את הבכורה ממנה לא ירדה עד לתום המקצה.
הדירוג לאחר השיוט הראשון:
1. לי קורזיץ (ישראל)
2. מרינה אלאבאו ניירה (ספרד)
3. אולגה מאסליבטס (אוקראינה)
4. מואנה דלה (גרמניה)
5. סופיה נוצ'טי (פולין)
6. ניקולה גירקה (קנדה)
7. בריוני שואו (בריטניה)
8. טולי פטאייה (פינלנד)
9. שרלין פיקון (צרפת)
10 ויקטוריה צ'אן (הונג קונג)
השיוט השני
גם את המקצה הבא קורזיץ פתחה חזק והייתה חלק מחבורת הצמרת. הישראלית הגיעה למצוף הראשון כאשר היא שלישית, אך ירדה למקום הרביעי והחמישי בשתי נקודות הציון לאחר מכן. לאחר מכן, אלופת העולם המשיכה לשפר עמדות והצליחה לטפס למקום השלישי. ניירה הספרדיה, שסיימה שניה במקצה הראשון, ניצחה בשיוט הזה וסיימה את יום הפתיחה במקום הראשון הכללי.
הדירוג אחרי השיוט השני:
1. מרינה אלאבאו ניירה (ספרד) 3 נקודות
2. לי קורזיץ (ישראל) 4 נקודות
3. סופיה נוצ'טי (פולין) 7 נקודות
4. אולגה מאסליבטס (אוקראינה) 7 נקודות
5. מואנה דלה (גרמניה) 9 נקודות
6. בריוני שואו (בריטניה) 13 נקודות
7. טולי פטאייה (פינלנד) 15 נקודות
8. ויקטוריה צ'אן (הונג קונג) 18 נקודות
9. ניקולה גירקה (קנדה) 20 נקודות
10. שרלין פיקון (צרפת) 20 נקודות
שחר צוברי
השיוט הראשון
הניל פרייד לגברים נפתחו עם המדליסט האולימפי מבייג'ין שחר צוברי. בדומה ל-2008, צוברי לא נחשב פייבוריט לזכייה במדליה, אך הוא הגיע עם ביטחון רב בעקבות הניצחון שלו על נמרוד משיח במירוץ על הכרטיס האולימפי. בכל אופן, את שיוט הפתיחה הוא לא ממש ירצה לזכור.
כבר אחרי המצוף הראשון בשיוט הפתיחה, צוברי השתחל אל המקום התשיעי, מרחק של דקה ו-18 שניות מהמוביל ההולנדי, דוריאן ואן ריסלברג. בהמשך המירוץ צוברי לא הצליח להידבק לחבורה המובילה ואף הדרדר שלושה שלבים, וסיים את השיוט כולו במקום ה-12, 2:54 דקות אחרי ריסלברג שהוביל לכל אורך המקצה. הרוח שנמדדה לאורך השיוט הייתה במהירות של בין 16 ל-17 קשר.
הדירוג המלא אחרי השיוט הראשון:
1. דוריאן ואן ריסלברג (הולנד)
2. פרמיסלב מיארצ'ינסקי (פולין)
3. טוני וילהלם (גרמניה)
4. ביירון קוקאניס (יוון)
5. ניק דמפסי (ארה"ב)
6. זאק פלאבסיץ' (קנדה)
7. רוברט וויליס (ארה"ב)
8. לי טי האון (דרום קוריאה)
9. יוז'אס ברנוטאס (ליטא)
10. ריצ'ארד שטאופאכר (שווייץ)
השיוט השני
בדיוק כמו במקצה הפתיחה, צוברי סבל מהרוחות החזקות, שרק התגברו. בווימות' נמדדה רוח של 20 קשר, והפתיחה של מדליסט הארד שוב הייתה בינונית. הוא הגיע למצוף הראשון במקום ה-14, והתקדם שלושה מקומות במצוף הבא. ואן ריסלברג, מנצח השיוט הראשון, הוביל שוב אחרי שני מצופים. צוברי עוד השתפר ועלה למקום השמיני, אך לא הצליח להתקדם יותר מזה. שלושת הראשונים בשיוט הראשון סיימו שוב - באותם מקומות בדיוק - גם בשיוט השני.
הדירוג המלא אחרי שני שיוטים:
1. דוריאן ואן ריסלברג (הולנד) 2 נקודות
2. פרמיסלב מיארצ'ינסקי (פולין) 4 נקודות
3. טוני וילהלם (גרמניה) 6 נקודות
4. ניק דמפסי (בריטניה) 12 נקודות
5. לי טי האון (דרום קוריאה) 14 נקודות
6. ביירון קוקאניס (יוון) 18 נקודות
7. רוברט וויליס (ארה"ב) 17 נקודות
8. זאק פלאבסיץ' (קנדה) 18 נקודות
9. ג'יי פי טובין (אוסטרליה) 19 נקודות
10. שחר צוברי (ישראל) 20 נקודות
לייזר רדיאל
נופר אדלמן המשיכה גם כן את ההפועה הבינונית שלה בווימות'. שייטת הלייזר רדיאל הישראלית סיימה במקום ה-33 בשיוט השלישי בסך הכל ובמקום ה-34 בשיוט הבא אחריו. בסך הכל, אחרי ארבעה שיוטים, אדלמן נמצאת במקום ה-33.
אז איך זה עובד?
התחרות כוללת עשרה שיוטים מוקדמים ושיוט מדליות מסכם. כאשר כל דירוג בכל שיוט מקנה נקודות שליליות. הגולש/הגולשת שינצחו הם אלו שיהיו להם הכי מעט נקודות שליליות בתום 11 שיוטים. הניקוד השלילי בשיוט המדליות הוא כפול ובנוסף, כל מתחרה יכול "לזרוק" את התוצאה הגרועה ביותר, שלא תיחשב בניקוד הכללי (פרט לשיוט המדליות). מתכונת תחרות הגברים והנשים היא זהה.