כל מי שחלם שאריק זאבי ואליס שלזינגר יקבלו הגרלות קלות, נוכח העובדה שהם מדורגים בשמינייה הראשונה בעולם, גילה היום (חמישי) שבמשחקים האולימפיים אין דבר כזה "הגרלה קלה" או "הגרלה נוחה". ההגרלות גם של זאבי וגם של שלזינגר הן קשות, אפילו קשות מאוד. המטרה הראשונית של שניהם תהיה לנצח את הסיבוב השני ולהעפיל לרבע הגמר, שלב בו גם אם מפסידים עדיין ניתן להיאבק על מדליית הארד, בדיוק כפי שקרה לזאבי באתונה.
אריק זאבי: גברים עד 100 ק"ג
הג'ודוקא הישראלי הבכיר, שנמצא כבר 13 שנים בטופ העולמי, הוכיח שוב ושוב גם בשנה האחרונה שיש לו את מה שצריך כדי להתחרות בהצלחה עם יריב מהטופ ולראייה מדליית הזהב בה זכה באליפות אירופה האחרונה בצ'יליאבינסק שברוסיה. אבל בניגוד למשחקים באתונה ואפילו בבייג'ין, שם הודח בסיבוב השני, זאבי יצטרך להזיע מהשנייה הראשונה.
בסיבוב הראשון מחכה לאריק דימיטרי פיטרס. האמת? ביחס לאופציות האחרות, זאבי צריך להיות יחסית מסופק מההגרלה הזו. בעוד שהמדורג 1 בעולם, מקסים ראקוב, יתמודד מול אלמר גאסימוב החזק מאזרבייג'אן ובעוד שאלוף העולם טאגיר חיבולאייב יתמודד מול אלקו ואן דר חיסט הבלגי, זאבי יפגוש את הגרמני, שמדורג 18 בעולם. השניים נפגשו במהלך הקריירה שלהם 5 פעמים, כאשר המאזן של הישראלי עומד על 4 ניצחונות מול הפסד אחד בודד וגם הוא היה באליפות אירופה לפני שש שנים. המפגש האחרון בין זאבי לפיטרס היה בגראנד פרי בצ'ינדאו (סין) בדצמבר 2011, כאשר הישראלי ניצח והמשיך לזכייה במדליית הארד.
נכון שלא יהיה קל לנצח את הגרמני, למרות שזה גם הפסיד השנה בגראנד פרי אמסטרדם לאורי ששון הצעיר, זאבי יודע שהאתגר האמיתי שלו מחכה כבר בסיבוב השני, שמינית הגמר. ניצחון על יבגניס בורודבקו הלטבי ואריק כבר יוכל להתחיל לחלום על מדליה, למרות המפגש הצפוי עם הנק חרול. בורודבקו הוא ג'ודוקא מצוין, שניצח את זאבי בקרב האחרון ביניהם בסיבוב השני באליפות העולם, ניצחון שגדע לישראלי את החלום לסיים את הקריירה עם מדליה באליפות במשקל עד 100 ק"ג.
בורודבקו הוא יחסית צעיר (25) ומאוד נמרץ, שכבר זכה בשתי מדליות ארד באליפות אירופה ומדורג 15 בעולם. בקרב ביניהם באליפות העולם האחרונה בפאריס, זאבי נכנס לתרגיל שלא הצליח ואז הניח שהשופטים עצרו את הקרב. בפועל, בורודבקו המשיך עם תרגיל נגד והשיג איפון. את החיוך של "איזה טעות איומה עשיתי", ניתן היה לראות על פניו של זאבי מאוזן לאוזן. הפעם אסור לו לחזור על החיוך הזה. המאזן של הג'ודוקא הישראלי מול הלטבי החזק הוא חיובי, מהסיבה הפשוטה שאריק הוא פשוט יותר טוב. הוא יצטרך להתעלם מההפסד ההוא בפאריס ולזכור שהוא הבכיר מבין השניים עם מאזן של 1:2 בקריירה.
אם זאבי יעבור את פיטרס ואת בורודבקו הוא צפוי להתמודד מול הנק חרול, בהנחה שזה לא ימעד מול אלוף העולם לשעבר מברזיל, לוסיאנו קוריאה. חרול הוא המנחוס של אריק זאבי, שמעולם לא ניצח את ההולנדי, שמדורג 2 בעולם ונחשב כאחד המועמדים לעלות על הפודיום בלונדון. בבייג'ין חרול וקוריאה היו אלו שחיסלו לזאבי את החלום, כך שהוא יוכל לנסות לנקום. ההולנדי הוא חזק מאוד וגם מהיר, שילוב במשקל עד 100 ק"ג הוא שילוב מנצח. תוסיפו לזה את העובדה שאחרי שהפסיד בחצי הגמר בבייג'ין והסתפק בארד, הוא מגיע עם הרבה מוטיבציה לקחת הפעם את כל הקופה.
חרול פגש את זאבי שלוש פעמים ובכולן סיים עם ידו על העליונה, כאשר המפגש האחרון ביניהם היה בטורניר באקו במאי 2011. יחד עם זאת, בהתחשב באלטרנטיבות האחרות שזאבי יכול היה לפגוש בשלב רבע הגמר, חרול נמצא בכושר הכי חלש מבין כל ארבעת הג'ודאים הטובים בעולם (טקמאסה אנאי, מקסים ראקוב וטובשינבאייר נאיידן).
חרול סיים את שנת 2011 עם 22 ניצחונות מול 3 הפסדים בלבד, אך ב-2012 הוא מיעט להתחרות, סיים עם מאזן של 3:5, לא זכה באף טורניר, ואף רשם הפסד מביך מאוד בסיבוב הראשון של גביע אירופה בפראג לפטריק מוסר משווייץ רק לפני חודש.
אם זאבי יפגוש את ההולנדי המנוסה הוא יהיה חייב לעלות באמונה שלמה שהפעם הוא יכול לעשות את זה ולשלוח את חרול לבית הניחומים. זו ההזדמנות האחרונה שלו. אם זאבי ינצח את פיטרס, בורודבקו וחרול הוא יהיה רחוק עוד ניצחון אחד מהגשמת החלום, מהמדליה האולימפית. כמובן שיש לזכור שגם האחרים עשויים להיות מופתעים בסיבובים המוקדמים שלהם, אבל ההגרלות שחרול ובורודבקו קיבלו הן יחסית נוחות מבחינתם.
אליס שלזינגר: נשים, עד 63 ק"ג
זה לא סוד שממרומי המקום השישי בעולם, שלזינגר נחשבת למועמדת למדליה אולימפית, אבל דווקא את ההגרלה הזו היא לא רצתה. הישראלית אמנם קיבלה הגרלה חופשית בסיבוב הראשון ותתחיל את דרכה למדליה כבר בשמינית הגמר, אך היא תתמודד מול הכבשה השחורה שלה, הילדה דרקסלר מאוסטריה.
דרקסלר בת ה-28 היא לא ג'ודאית מבריקה ואפילו לא העפילה ישירות דרך הדירוג העולמי של התאחדות הג'ודו, אבל יש לה משהו נגד אליס. הישראלית פשוט לא מצליחה להסתדר איתה. השתיים נפגשו כבר שלוש פעמים בעבר, כולל בקרב על הארד באליפות אירופה ב-2011 ובכולן דרקסלר יצאה עם ידה על העליונה. שלזינגר תגיע לקרב מעט יותר רעננה בגלל הסיבוב החופשי, אבל היא תצטרך להיות אקטיבית כבר מההתחלה כדי לא להיכנס ללחץ. המאזן השנה של אליס (4:9) טוב בהרבה מזה של דרקסלר (3:3) ולמרות הנאחס, היא עדיין פייבוריטית.
ברבע הגמר ממתינה לה אורסקה זולניר הסלובנית, אבל שוב ביחס לאלטרנטיבות שלזינגר צריכה להיות מרוצה. הישראלית אמנם הפסידה 6 פעמים בקריירה לסלובנית, כולל במשחקים האולימפיים לפני ארבע שנים בבייג'ין, אבל בשנה האחרונה הביטחון של שלזינגר מול זולניר עלה בצורה משמעותית. שלזינגר ניצחה אותה בגמר טורניר באקו במאי 2011 וגם השנה בקרב על הארד באליפות אירופה ברוסיה. דווקא לקרב הזה יש לי הרגשה שאליס תגיע עם ביטחון רב, בטח בהתחשב בעובדה שהפסד לא מחסל לה את המשחקים. במקרה של שלזינגר, ניצחון על דרקסלר יכול לדחוף אותה ליום אדיר בלונדון.