גאון, או מלך המזל? תשפטו אתם. מהמשחק הראשון מול ספרד, בתחילת המונדיאל, ועד החילוף של יספר סיליסן בטים קרול ברבע הגמר מול קוסטה ריקה - קיבל לואיס ואן חאל מספר החלטות קשות. ואם לומר את האמת, נראה שהוא פגע עד עכשיו בכל ההימורים.
הנה תקציר מעלליו: החילוף הראשון מול ספרד נעשה בדקה ה-62, ביתרון של 1:2 לטובת הולנד. איש מהמחליפים לא הבקיע, אבל האוראנג' פירקו 1:5 את אלופת העולם היוצאת. המשחק השני היה מול אוסטרליה, וכאן כבר נכנס המאמן ההולנדי לזון.
ברונו מרטינס אינדי נפצע לקראת סיום המחצית הראשונה. ממפיס דפאי נכנס - ועזר להפוך את התוצאה עם בישול ושער שנתנו להולנד ניצחון של 2:3. ואן חאל סימן וי ראשון במונדיאל.
המשחק האחרון בשלב הבתים היה מול צ'ילה, שם כבר הראה ההולנדי מי המאמן בכושר הכי טוב בברזיל: במצב של 0:0, בדקה ה-75, הוציא ואן חאל את ווסלי סניידר והעלה במקומו את לירוי פר, שתוך שלוש דקות כבש את שער היתרון. וזה לא נגמר. בדקה ה-92 היה זה שוב דפאי, שנכנס בדקה ה-69 במקום ג'רמיין לאנס, שהכפיל ושמר על הולנד מושלמת בשלב הבתים.
עוברים לשמינית הגמר מול מקסיקו. הולנד על סף הדחה, אלא שאז ווסלי סניידר כובש שער שיוויון אדיר מבישול של המחליף, קלאס יאן הונטאלר - שנכנס 5 דקות לפני כן. בדקה ה-92 רובן מוכשל\צולל ברחבה - ומקבל פנדל. ושוב הגאון, או המזליקי, הצדיק את החילוף: הונטלאר לוקח את האחריות ומטיס את הכדור פנימה. עוד בול פגיעה.
ואז הגיעה הדקה ה-120 ברבע הגמר. טים קרול, בחילוף מתוכנן, עולה קר לגמרי, מוריד את סיליסן לספסל וניגש ישר למאני טיים: בעיטות ההכרעה על כל הקופה. הסוף ידוע, קרול מזנק בכל בעיטה לכיוון הנכון, שתיים מהן הוא מצליח לקחת והולנד שוב בחצי הגמר.
כעת, רבים בעולם מתווכחים האם ואן חאל או גאון או רק אחד ששם את הקלפים על המספר הנכון בקזינו של המונדיאל בברזיל. אבל עם חמישה חילופים, שכל אחד מהם שינה משחק באופן ישיר, אפשר להוריד את רוב סימני השאלה ולהישאר עם סימני קריאה. ואן חאל הוא לא מאמן ששולף. אבל האם המזל הוא זה שעזר לו להיות גאון, או שהגאונות של המאמן בנויה גם מהמזל שנלווה אליה? תקבעו אתם.