ממשיכים בספירה לאחור, נותרו 5 חודשים בלבד עד לפתיחת גביע העולם. משחק הפתיחה ב-12 ביוני הולך ומתקרב, וזה הזמן לפרק השני בדירוג הכוח שלנו, ניסיון וירטואלי להכריע למי הסיכוי הגדול ביותר לזכות לו הטורניר היה נערך היום.
כמו בחודש שעבר, פציעות, כושר נוכחי, תוצאות אחרונות – הכל תקף לדירוג הזה, שיהפוך רלוונטי יותר ויותר ככל שנתקרב למאני-טיים. כמעט בלי שינויים בתחתית, זו תמונת הפייבוריטיות נכון להיום (המיקום ב):
32. קוסטה ריקה. 31. הונדורס. 30. אלג'יריה. 29. קמרון. 28. איראן. 27. ניגריה. 26. קוריאה הדרומית. 25. אוסטרליה. 24. אקוואדור. 23. גאנה. 22. חוף השנהב. 21. מקסיקו (3-).
20. צ'ילה (1+): אחת הנפגעות הגדולות ביותר מהגרלת הבתים גם זוממת להיות אחת המפתיעות הגדולות. ספרד תסיים כמעט בוודאות לפניה, לעבור את הולנד זה האתגר המציאותי יותר. בכושר הנוכחי של ארתורו וידאל ואלכסיס סאנצ'ס, לא מדובר בהישג בלתי אפשרי.
19. קרואטיה (1+): החבורה של ניקו קובאץ' תקועה בבית קשה מבחינתה, אבל עם סיכוי סביר להגיע לשמינית. מקסיקו לא יציבה, קמרון לא אמורה לסכן את הנבחרת מהבלקן וברזיל תדרוס את כולן. מה הבעיה? במקרה של עליה, ספרד היא היריבה הבאה.
18. בוסניה (1+): אדין דז'קו מחפש קבוצה בה יקבל יותר דקות, מיראלם פיאניץ' נראה מסוכן מתמיד וגם שחקני ההגנה במצב סביר. ניגריה ואיראן לא מרשימות כרגע, כך שרק ארגנטינה נראית טובה יותר בבית. גם שמינית מול שווייץ או צרפת לא נראית משוכה בלתי עבירה.
17. יוון: על אף קמפיין המוקדמות הבינוני, מאתונה עשויה לצאת בשורה משמחת. היוונים שובצו לבית הכי פתוח בטורניר, כשגם המקום הראשון לא מחוץ להישג רגלם. מצד שני, קוסטאס מיטרוגלו עדיין מתמודד עם פציעה ושיבוץ בשמינית מול אורוגוואי, אנגליה או איטליה לא עושה טוב לאף אחד.
16. ארה"ב (1-): יורגן קלינסמן חתם על הארכת חוזה, צעד שחיזק את מעמדו והעצים את המשמעת הטקטית בסגל האמריקאי. ובכל זאת... ההגרלה תקעה את ארה"ב עם גרמניה, פורטוגל וגאנה, וכרגע אין לאנשי הכוכבים והפסים יותר מדי להציע.
15. שווייץ (1+): השיבוץ כראש בית חסך מהאדומים-לבנים הגרלה מסובכת יותר. בכושר הנוכחי של שטפן ליכטשטיינר, גוקאן אינלר ובלרים דז'מאילי, ולאור השיפור בליגה המקומית, השווייצרים מסוגלים להגיע אפילו לרבע הגמר.
14. יפן: קייסוקה הונדה עבר למילאן, יוטו נגאטומו נראה נהדר באינטר ואלברטו זאקרוני תמיד מצליח להוציא מהשלם הזה יותר מסך חלקיו. מי שיקל ראש בסמוראים הכחולים, ישלם ביוקר.
13. רוסיה: הניצחון האחרון של הרוסים הושג בדיוק מול יריבתם הראשונה במסגרת בית 8, בו מסתמנות 2.5 מועמדות להגיע לשלב הבא. אם זה תלוי בפאביו קאפלו, הוא מכוון למקום הראשון. משם גם רבע הגמר נראה משימה אפשרית למדי.
12. קולומביה (1-): אחרי שלושה משחקים שחונים, רדאמל פלקאו חזר לכבוש בשבוע האחרון ואותת שהוא עדיין אחד החלוצים המסוכנים בתבל. גוארין מבוקש בצ'לסי, חאמס רודריגס לוהט, קרלוס באקה פורח בסביליה וחוסה פקרמן ידאג כבר להדביק את הפאזל ככה שאיש לא ירצה לפגוש את הקולומביאנים. אפילו לא אם מדובר באורוגוואי, איטליה או אנגליה.
11. צרפת (1+): ז'ירו, בנזמה ורמי לא ממש מרשימים, אבל התקדמות העונה עושה רק טובה לשאר הסגל. הבלמים מתייצבים, וראן מחלים, פוגבה צובר בטחון וקלמון גרנייה הופך לסטאר בקישור. עם שוערים מנוסים והגרלה נוחה, רבע גמר נראה אופציה סבירה בהחלט.
10. אנגליה (1-): נבחרת שלושת האריות אמורה הייתה להיות במגמת שיפור ככל שהטורניר מתקרב, אבל העומס של מחזורי חג המולד נותן את אותותיו. רוני, למפארד וסטארידג' מתמודדים עם פציעות, ג'רארד יוצא משלו ותיאו וולקוט הושבת. נכון להיום, ובבית עם אורוגוואי ואיטליה, מקום עשירי זו מחמאה.
9. בלגיה (1+): חוסר הניסיון וכמה תוצאות מאכזבות בשנה האחרונה לא תואמות את ההתלהבות רבתי מהבלגים. ועדיין, עם הרכב ראשון מאוזן ומגוון, לצד בית מוקדם קל יחסית, עליה מהמקום הראשון נראית צפויה. בשמינית כבר תחכה גרמניה, ואז תיגמר המסיבה.
8. פורטוגל (3-): כריסטיאנו רונאלדו סיים עם הפציעה שלו, הגיע ל-400 שערים אישיים בקריירה ונראה נהדר. אז למה ירידה של שלושה שלבים? כי פפה לא מרשים, קוואנטראו לא משחק, נאני כבוי והלדר פושטיגה לא הבקיע ב-12 מחזורי הליגה האחרונים. וכן, ליריבות היו סיבות טובות לטפס בדירוג.
7. אורוגוואי (1+): עזבו את קמפיין המוקדמות הבינוני, הסלסטה תמיד עושה הכל קשה. עם היכולת המופלאה של לואיס סוארס והסגל המגובש שמאחוריו, אפילו המארחת חוששת מהתכולים. הם רק צריכים לעבור את הבית המוקדם, ברבע כבר יחכו ברזיל או ספרד.
6. הולנד (2-): רובין ואן פרסי עדיין לא החלים מפציעתו, אריאן רובן מתאושש מעוד אחת ורפאל ואן דר וארט סובל מעליות וירידות. ובכל זאת, סניידר וסטרוטמן נהנים מעונה נהדרת, כמו גם גרגורי ואן דר ויל מפ.ס.ז'. מקום שני יוביל למפגש עם ברזיל בשמינית, וכיום אין לה סיכוי לעבור אותו.
5. ארגנטינה (1+): לא, השוער ווילי קבאז'רו עדיין לא זומן לסגל. כן, מרכוס רוחו הוא עדיין המגן השמאלי. אולי, סרחיו אגוארו חוזר לאיתנו. מה שבטוח, ליאו מסי החלים מהפציעה ואיתו כמעט הכל אפשרי. האלביסלסטה בטופ 5, כל צעד גבוה יותר יהיה בגדר הישג.
4. איטליה (3+): הסקוואדרה אזורה בנויה על שני יסודות – א. חוליה אחורית מפלצתית. ב. אנדראה פירלו. בדירוג הקודם קשר יובנטוס היה מושבת, לאחרונה הוא חזר חזק מתמיד. לצד הגידול האפשרי בגזרת החלוצים, וזכרון העבר, לא מומלץ לאיש לזלזל באיטלקים.
3. גרמניה: על הנייר, זו אמורה להיות פייבוריטית לזכיה, בוודאי עם דרך פנויה לפחות עד חצי הגמר. בשטח המצב קצת שונה. שווייני עדיין פצוע, הפגרה הארוכה עשויה לפגוע בשטף וגם מצב הבלמים עדיין טעון שיפור. היעדר ההישגים מאז 1996 לא מוסיף בטחון, אבל הוא בוודאי מוסיף רעב.
2. ברזיל (1-): כמעט על פי כל תחזית, המארחת תגיע לפחות לגמר. מאות מיליוני אוהדים, עומק אדיר, מאמן שאיש לא מפקפק בו ורצון עז למחוק את חרפת ההפסד בטורניר הביתי הקודם ב-1950. הכל תומך בסלסאו, מלבד פגרת הליגה והעובדה שהאופטימיות לא מאיצה את החיפושים אחר חלוץ מרכזי.
1. ספרד (1+): אם עד לאחרונה נחשבה המחזיקה הנוכחית כנבחרת שהחלה לדעוך ונטולת חלוץ מרכזי, הגיעו אלבארו נגרדו ודייגו קוסטה והקפיצו את יחס ההימורים. חלוצי סיטי ואתלטיקו נראים נהדר, אלבה החלים, קרבחאל צובר קרדיט, קאסורלה מצוין וקשה מאוד למצוא נקודות תורפה אצל ויסנטה דל בוסקה. כל זה שווה מקום ראשון, לפחות נכון להיום.