איזה יופי של משחק במרקאנה (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
איזה יופי של משחק במרקאנה (gettyimages) | צילום: ספורט 5

לפני מספר ימים ניימאר טען כי אנגליה "לא ממש תהווה איום בגביע העולם בשנה הבאה". ייתכן שאחרי משחק הידידות הערב (ראשון), כוכבה החדש של ברצלונה ונבחרת ברזיל יישמע קצת אחרת. במפגש שחנך את איצטדיון המרקאנה המחודש והמשופץ, נפרדו הסלסאו ונבחרת שלושת האריות ב-2:2 מצוין, שבוודאי פתח את התיאבון לקראת המונדיאל בעוד שנה.

נכון שזה היה רק משחק ידידות, אבל בסופו של דבר אפשר היה לראות כי שתי הנבחרות רצו מאוד לצאת מנצחות. לואיז פליפה סקוארי ורוי הודג'סון פתחו בהרכבים חזקים וגם קיבלו תוצרת נהדרת מאלו שהיו על המגרש. הברזילאים סיפקו את המתאבן עבור הקהל שלהם לפני גביע הקונפדרציות המתקרב, בעוד שהאנגלים הראו שוב אופי בלתי נגמר.

המרקאנה עצמו, כידוע, שופץ לאחרונה והשתיים היו הראשונות לשחק על הדשא באצטדיון המפורסם והמחודש. אין ספק שהדשא הזה בריו ראה לא מעט רגעים גדולים, אך ייתכן שאם היה לו הארד-דיסק פנימי כלשהו, הוא בוודאי היה נוצר חלק מהשערים הערב. וויין רוני מצא את הרשת במבצע אישי מעולה, בעוד שפאוליניו מצא גם הוא הרשת בוולה אדיר. תוצאת התיקו אמנם מעט מקפחת את ברזיל, אך בכל זאת היא עדיין יכולה להגיד תודה על שלא ירדה מנוצחת מול הקהל הביתי.

דווקא האיש אליו היו נשואות כל העיניים, ניימאר, היה פושר יחסית. הקשר-חלוץ שהוחתם בבארסה ואמור להיות זה שיסחוב על כתפיו הצנומות את כל התקוות בקיץ הבא הראה מעט מהרפרטואר שלו, אבל זה לא מספיק. בטח לא ביחס לציפיות. מי שדווקא כן הראה יכולת גבוהה היה ג'ו הארט, שמנע בגופו לפחות שלושה כיבושים מברזיל. בכל מקרה, נראה שיש למה לחכות.

וולקוט ופליפה לואיז במאבק (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
וולקוט ופליפה לואיז במאבק (gettyimages) | צילום: ספורט 5

מהלך המשחק
הברזילאים התחילו טוב יותר, אך לא סיכנו את שערו של הארט באופן ממשי. בעיטה חופשית של ניימאר מ-25 מטרים (9) מצאה את האנגלי מוכן בין הקורות. הכוכב הברזילאי הגיע למצב הממשי הראשון בדקה ה-18: הוא השתחרר בקלילות מגלן ג'ונסון, אבל באחד על אחד מול הארט היה זה השוער של סיטי שניצח. הארט היה שוב במרכז העניינים כשבלם את הולק באחד על אחד (28, אחרי מסירה של ניימאר) ולאחר מכן הדף פצצה של אוסקר מ-18 מטרים. גם אנגליה נזכרה שהיא הגיעה כדי לנסות להבקיע ובדקה ה-40 גלן ג'ונסון מצא את תיאו וולקוט פנוי ברחבה, אלא שז'וליו סזאר הציל נהדר. 0:0 במחצית.

סקולארי ערך שלושה חילופים עם פתיחת המחצית ובדקה ה-55 גם בא על שכרו. אחד מהמחליפים, הרנאנס, שלח בעיטה חזקה ומסובבת שפגעה במשקוף. פרד עט הריבאונד וגילגל מקרוב פנימה. הארט לא יכול היה לעזור, 0:1 לברזיל. ואז, משומקום, הגיע השיוויון האנגלי: אלכס אוקסלייד צ'מברליין המחליף בעט מ-20 מטרים שטוח, ז'וליו סזאר נכנע. 1:1. ברזיל כאילו נכנסה להלם ו-וויין רוני ניצל זאת עד הסוף: הכוכב האנגלי עבר שני שחקנים (79) ובעט כדור מסובב לפינה הגבוהה והרחוקה. 1:2, איזה גול. רק שתי דקות חלפו וגם ברזיל הראתה שהיא מסוגלת לעשות דברים יפים: פאוליניו קיבל מסירה נהדרת מלוקאס ושלח וולה ענק לפינה. 2:2 גדול, תוצאת הסיום.

הרכבים
ברזיל: ז'וליו סזאר; דני אלבס, טיאגו סילבה, דויד לואיז, פליפה לואיז (מרסלו /46); לואיז גוסטבו (הרנאנס /46), פאוליניו, אוסקר (לוקאס מורה /55), הולק, ניימאר; פרד (ליאנדרו דמיאו (80).
אנגליה: ג'ו הארט; גלן ג'ונסון (אלכס אוקסלייד צ'מברליין /66), פיל ג'אגיילקה, גארי קייהיל, לייטון ביינס (אשלי קול /32); פיל ג'ונס, פרנק למפארד, מייקל קאריק, ג'יימס מילנר; תיאו וולקוט, וויין רוני.

ארצות הברית - גרמניה 3:4
המאנשאפט הגיעה בעיקר כדי להעביר את הזמן וההרכב השלישי שלה חטף בוושינגטון. ג'וזי אלטידור פתח את החגיגה בדקה ה-13 עם שער ענק בוולה וכעבור שלוש דקות מארק אנדרה טר שטגן ספג שער עצמי אומלל אחרי שמסירה פשוטה עברה לו מתחת לרגל, דומה לאותו שער מפורסם שספג דודו אוואט במדי מכבי חיפה מול בית"ר ירושלים. הייקו ווסטרמן הקטין (52), אלא שצמד נהדר של קלינט דמפסי בתוך 4 דקות (60, 64) הכריע למעשה. מקס קרוס (79) ויוליאן דרקסלר (81) רק צימקו.