![רדאמל פלקאו חוגג את השער בפנדל (רויטרס) (צילום: מערכת ONE) רדאמל פלקאו חוגג את השער בפנדל (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)](https://img.mako.co.il/2012/01/21/gg1035047_B.jpg)
אפשר לברך את אתלטיקו מדריד. הקבוצה של דייגו סימאונה השיגה ניצחון חוץ ראשון העונה בליגה, עם 0:4 ענק על ריאל סוסיאדד, כשכוכב המשחק היה רדאמל פלקאו.
החלוץ הקולומביאני כבש שלושער. הראשון בפנדל בדקה השלישית, שעזר לקולצ'ונרוס להחזיק ביתרון עד ההפסקה. מיד לאחר מכן, בדקה ה-46, כבר אדריאן את השני ובסיום הוסיף פלקאו עוד שני שערים (83, 90) וחתם את התוצאה.
קבוצה נוספת שחגגה היא אספניול שניצחה 0:3 את גראנדה. חוסה ראול באאנה כבש ראשון בדקה ה-26, חואן ורדו הכפיל בפנדל בדקה ה-45 ורוי פונטה קבע את תוצאת המשחק בדקה ה-80.
עוד לפני המשחק, בשעות הבוקר אספניול חנכה פסל ברונזה בדמותו של הקפטן המנוח, דני חארקה. בטקס שנערך בשער 21 באצטדיון קורנייה אל-פראט - המספר שלבש הבלם, נכחו מאמן הפריקוס, מאוריסיו פוצ'טינו, השחקנים, נציגים מברצלונה ובני משפחה של חארקה. אספניול אף הודיעה כי מתקן האימונים ייקרא על שמו של חארקה.
![ז´ואן ורדו (רויטרס) (צילום: מערכת ONE) ז´ואן ורדו (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)](https://img.mako.co.il/2012/01/21/gg1040580.jpg)
בטיס וסביליה נפרדו ב-1:1 בדרבי של העיר. בניאט העלה את הירוקים ליתרון בדקה ה-25 עם בעיטה חופשית נהדרת מ-25 מטרים, אך אלברו נגרדו איזן בנגיחה בדקה ה-41 אחרי הגבהה של חסוס נבאס מאגף ימין. 21 דקות לפני הסיום השאיר פדריקו פאציו את סביליה בעשרה שחקנים אחרי שראה צהוב שני בעקבות עבירה על רוקה סנטה קרוס.
![הפסל של חארקה (האתר הרשמי של אספניול) (ONE) (צילום: מערכת ONE) הפסל של חארקה (האתר הרשמי של אספניול) (ONE) (צילום: מערכת ONE)](https://img.mako.co.il/2012/01/21/gg1041260.jpg)
חטאפה השיגה ניצחון חוץ מרשים על סנטאנדר בתוצאה 1:2. דווקא המארחים עלו ליתרון ראשון משער של כריסטיאן סטואני בדקה ה-14, אך חיימה גאבילן השווה בדקה ה-26 וניקולאס פדור השלים את המהפך בדקה ה-80.