אין ספק כי חשיפה ממושכת לריאל מדריד ומאמנה ז'וזה מוריניו עשויה למתוח את העצבים יתר על המידה, במיוחד במשחק כמו אמש (רביעי), כשהבלאנקוס התמודדו נגד ברצלונה, והעבירו את רוב הזמן בסגירות נוקשות, עבירות, התפתלויות על הדשא, תגרות עם שחקני היריבה וויכוחים עם השופט.
אך מעבר לכעס על שימוש יתר בטקטיקה ופגיעה באסתטיות של המשחק, מסתבר כי צפייה חוזרת ונשנית במשחקי הקלאסיקו עלולה לגרום לסכנה בריאותית של ממש. איגוד הקרדיולוגים (רופאי הלב) של מדריד מזהיר מהסכנות העשויות להיגרם ללב, אם צופים בסדרת ההתמודדויות בין ריאל לבארסה, ארבעה מפגשים בתוך שבועיים וחצי.
ארגון הקרדיולוגים, ה-SEC, מזהיר כי הסיכוי לחטוף התקף לב "עולה במהלך במשחקי כדורגל במהלך מתח גבוה". שני הצדדים יחלו בשבוע הבא בדו קרב של שני משחקים נוספים, בסופם רק אחת מהן תגיע למעמד היוקרתי מכולם, גמר ליגת האלופות.
לפי ה-SEC: "ברגעים של מתח נפשי, כמו בזמן משחקי כדורגל מהסוג הזה, מתגבר ייצור האדרנלין שהופך את תנועות הלב לחזקות ומהירות יותר ומצר את העורקים".
איגוד הקרדיולוגים הספרדי מצטט בהודעת האזהרה מחקר גרמני שנערך בזמן המונדיאל ב-2006, בו התגלה כי מספר אירועי הלב עלה ב-300 אחוז במהלך משחקיה של נבחרת גרמניה. אצל נשים נרשמה עלייה של 200 אחוז.
מזכ"ל ה-SEC, ג'וליאן ויאקסטין, הוסיף: "תמיד יש מתח במשחקים של ריאל מול בארסה, במיוחד כאשר הן מתמודדות בשלושה משחקים מכריעים במשך שבועיים". ויאקסטין הודה כי: "מחקרים הראו שהתוצאה הסופית אינה חשובה כל כך. מה שחשוב זה האינטנסיביות, הרגשות והציפיות במהלך המשחק. סיום דרמטי, שכולל שריקה לפנדל או שער בדקות הסיום, אלה גורמים המהווים סיכון להתקפת לב".
הפרופיל שנמצא ברמת הסיכון הגבוהה ביותר הוא של גבר בן כ-50, האוכל מזון עשיר בסוכר, מעשן, סובל מלחץ ומרמה גבוהה של כולסטרול, עודף שומן ואינו עוסק בפעילות ספורטיבית.
כן נמצאים בסיכון אנשים המתקשים לשלוט ברגשותיהם, מלאי תשוקה, אשר אינם מצליחים להתמודד בצורה טובה עם תחושת תסכול.