במבט לאחור, ישנם הרבה מאוד שחקנים שראויים להיות בהרכב השנה של 2012. ניימאר עשה פלאים וקרע רשתות בברזיל, דידייה דרוגבה שותף בכיר לזכיה בצ'מפיונס, ארתורו וידאל ייצב את מרכז השדה הקשוח ביותר באיטליה וזלאטן איברהימוביץ' חולל מהפכה נוספת בצרפת. ועדיין, זהו ענף ספורט קבוצתי ולצד הישגים אישיים יוצאי דופן אי אפשר להתעלם גם מהצלחת הקולקטיב. מעבר לכך, אין באמת תחרות מבחוץ כיום לארבע הליגות הבכירות של אירופה – גרמניה, איטליה, אנגליה וספרד – לא בתקציבים, לא בקשיים, לא בלחץ, לא ברמה המקצועית, לא בפופולריות. יחד עם הצלחה במפעלים היבשתיים למועדונים ולאומות, זה הקריטריון המשמעותי ביותר. לכן, כל השחקנים נבחרו מתוך המסגרות האלה. אפשר להתווכח על שם כזה או אחר, אבל המקומות מוגבלים מאוד והתחרות קשה. אפילו אכזרית וכואבת. זה הרכב השנה שלי:
שוער: איקר קסיאס
שיחק ב: ריאל מדריד/ספרד
תארים: אליפות ספרד, יורו
מתמודד לגיטימי על תואר שחקן השנה בעולם ואחד מסמלי דור הזהב של הכדורגל הספרדי. ספג רק 31 שערים ב-37 הופעות בליגה בדרך לאליפות העונה שעברה, ספג רק שער אחד בטורניר הגמר של היורו ולא נכנע אפילו פעם אחת בשלבי נוק-אאוט של טורניר גדול עם הנבחרת מאז 2006. קפטן אמיתי, שוער בעל אינסטינקטים נדירים, בגרות, אחריות, ניסיון, אחד שמשרה בטחון על ההגנה שלו. אגדה בין הקורות, והוא רק בגיל 31.
מגן ימני: פיליפ לאם
שיחק ב: באיירן מינכן/גרמניה
תארים: -
באיירן מינכן לא זכתה באף תואר חשוב במהלך 2012 וגם נבחרת גרמניה שוב כשלה, אבל הקפטן שלה ממשיך להתבסס כמגן איכותי, חכם וגם כמנהיג אמיתי. היה בין הגורמים היציבים יותר במדי המאנשאפט ביורו האחרון וגם בקבוצה שהגיעה לגמר ליגת האלופות ונכנעה רק בפנדלים. את העונה הנוכחית פתח עם יתר חבריו בסערה והיה בין האחראים לכך שהבווארים סגרו את השנה עם יתרון 9 נקודות בפסגת הבונדסליגה עם 7 ספיגות בלבד ב-17 מחזורים.
בלם: סרחיו ראמוס
שיחק ב: ריאל מדריד/ספרד
תארים: אליפות ספרד, יורו
השינוי הכי גדול שהתחולל בסגל של ז'וזה מוריניו לא נגע לכריסטיאנו רונאלדו, לקסיאס או לאוזיל. האיש שהפך מלכלוכית לסינדרלה היה סרחיו ראמוס, שעשה סוויץ' מוצלח במיוחד מעמדת המגן למרכז ההגנה והפך לאחד הבלמים הטובים בעולם בשנה החולפת. גם ספרד הרוויחה מהשינוי בעקבות היעדרותו של קרלס פויול מהיורו וראמוס הצליח להפוך לשחקן אחראי יותר וחכם יותר – רווח נקי לקבוצה ולנבחרת.
בלם: מאטס הומלס
שיחק ב: בורוסיה דורטמונד/גרמניה
תארים: אליפות גרמניה, גביע גרמני
עם כל הכבוד לשחקני הגנה נפלאים מסביב לכדור, הבלם הטוב ביותר בעולם סגר עוד שנה נהדרת מבחינתו. דאבל מקומי, פתיחת יורו נהדרת ופריחה בליגת האלופות בעונה הנוכחית. שחקן קשוח, אבל עם קלאסה. שומר נהדר, אבל גם יודע לתקוף. נוגח אדיר, אבל גם בעל טאץ' עדין ברגל יחסית לשחקן בתפקידו. חלום רטוב של כל מאמן.
מגן שמאלי: ג'ורדי אלבה
שיחק ב: ולנסיה-ברצלונה/ספרד
תארים: יורו
התמונה שלו דוהר באגף שמאל ועד לשער בגמר היורו האחרון היא הכי זכורה, אך היא מספרת רק חלק מהסיפור כולו. ג'ורדי אלבה, רק בן 23 ואחרי עונה לא רעה במדי ולנסיה, הפך לאחת הרכישות הכי מוצלחות של ברצלונה בעשור האחרון. ואם נזכרים שהוא בעצם התחיל את דרכו במחלקה הצעירה של המועדון, אז גם מבחינת תדמית בארסה ממשיכה להרוויח בענק. מהיר כמו שד, חוצפן, מבשל, כובש, בעל טיפול נהדר בכדור ומחליף יותר מראוי לז'ואן קאפדווילה במדים הלאומיים.
קשר אחורי: צ'אבי אלונסו
שיחק ב: ריאל מדריד/ספרד
תארים: אליפות, יורו
כשהוא חזר מאנגליה לספרד היה אצלנו במערכת מי שקרא לו "צ'אבי הפחות טוב". אז זה היה ברור, היום? פחות. העוגן במרכז השדה של ריאל מדריד ונבחרת ספרד, מוסר בחסד, בועט אדיר ושחקן שיכול להשתלב כמעט בכל סגל ובכל שיטה.
קשר: אנדראה פירלו
שיחק ב: יובנטוס/איטליה
תארים: אליפות
אחרי עשור במילאן הוא הצטרף לגברת הזקנה והפך לבעל הבית כמעט למן הרגע הראשון. הוביל את יובנטוס לזכיה מדהימה באליפות בעונה נטולת הפסדים, סחף אותה להצלחות העונה עם השיבה לליגת האלופות והגדיל לעשות בקיץ ביורו. נבחרת איטליה הגיעה לטורניר הגמר בלי יומרות ועם רף ציפיות נמוך יותר מעין גדי. ועל מגרשי מזרח אירופה הוא הוכיח כבר מהתחלה שהוא עדיין שחקן ברמה הכי גבוהה שיש, בדרך לדהירה מפתיעה שהסתיימה רק בגמר. מכתיב קצב, מוסר גאון, שומר קשוח ובועט הכדורים החופשיים הכי טוב בעולם. לא פלא שיובה רצה איתו לעוד תואר.
קשר: אנדרס אינייסטה
שיחק ב: ברצלונה/ספרד
תארים: יורו, גביע ספרדי
יש בבחור הזה ברק שקשה להסביר. את העונה שעברה הוא סיים עם 10 שערים ו-17 בישולים בכל המסגרות ובנוכחית יש לו כבר 16 אסיסטים, אבל אלה לא המספרים שהופכים את אנדרס לאינייסטה. יש בו זיק של גאונות מעורבב עם משחק קשוח בתיבול מוסר עבודה גבוה שיוצרים את אחד הכדורגלנים הכי קבוצתיים בפלנטה. חואן רומן ריקלמה אמר פעם: "מסי הכי גדול, אבל אף אחד לא מבין את משחק הכדורגל כמו אינייסטה". חיפה על יכולת בינונית של צ'אבי וסילבה במהלך חלק גדול מהיורו, נבחר למצטיין בטורניר ופורח העונה בבארסה. אפילו יותר מבדרך כלל.
שחקן התקפה: ליונל מסי
שיחק ב: ברצלונה/ארגנטינה
תארים: גביע ספרדי
מבחינת יכולות, ביצועים, מספרים וכל מדד אישי שלא תבחרו – הכדורגלן הטוב בעולם גם בשנה החולפת. 91 שערים ו-28 בישולים בשנה, 50 שערי ליגה ו-20 בישולים בעונה שעברה בספרד, מלך שערי ליגת האלופות בפעם הרביעית ברציפות ופנומן שכבר יושב טוב בשורה אחת עם הגדולים בהיסטוריה. החל לפרוח גם בנבחרת, סחף את ברצלונה לפתיחת העונה הטובה בתולדותיה ורק גביע המלך משמש כעלה תאנה להסתרת המחסור בתארים קבוצתיים משמעותיים יותר ב-2012.
שחקן התקפה: כריסטיאנו רונאלדו
שיחק ב: ריאל מדריד/פורטוגל
תארים: אליפות
סקורר היסטורי בעל יכולות אישיות מופלאות ומוטיבציה חסרת גבולות להצלחה. סיפק עונה נהדרת בדרך לאליפות שוברת שיאים עם ריאל והופיע בגדול לרגעי ההכרעה החשובים של הליגה. נעצר עם הבלאנקוס בחצי גמר הצ'מפיונס והגיע עם פורטוגל לחצי גמר היורו, ובעונה הנוכחית כבר הספיק לכבוש 25 שערים ב-31 משחקים. אחד הבאנקרים הכי ברורים בהרכב השנה.
חלוץ: רדאמל פלקאו
שיחק ב: אתלטיקו מדריד/קולומביה
תארים: הליגה האירופית, סופר קאפ אירופאי
לא קיצוני, לא קשר התקפי, לא שחקן שלישיה קדמית. רק חלוץ, והכי טוב שיש כיום בתפקידו. התגבר על הנחיתות המובנית בלהיות שחקן של אתלטיקו מדריד והפך גם בבירה הספרדית לטורף אמיתי. טחן (שוב) את הליגה האירופית בדרך לזכיה והפך לראשון אי פעם שזוכה בתואר אירופאי פעמיים ברצף, עם שתי קבוצות שונות, כשבשתי הזכוית הוא מלך שערי המפעל. סיים את העונה הקודמת עם 42 שערים בכל המסגרות, סחף את קולומביה לקמפיין מוקדמות אדיר ובעונה הנוכחית כבר הפציץ 20 שערים ב-18 משחקים. גם לכם כבר לא נשמע כל כך מוזר שיש מי שמוכן לרכוש אותו תמורת 60 מיליון יורו?
הספסל: ג'יאנלואיג'י בופון (יובנטוס/איטליה), אלבארו ארבלואה (ריאל מדריד/ספרד), וינסנט קומפאני (מנצ'סטר סיטי/בלגיה), ג'יורג'יו קייליני (יובנטוס/איטליה), יא יא טורה (מנצ'סטר סיטי/חוף השנהב), צ'אבי הרננדס (ברצלונה/ספרד), סרחיו אגוארו (מנצ'סטר סיטי/ארגנטינה).