היא לא האלופה המכהנת, בצ'מפיונס כמעט שלא ראו אותה בעונה החולפת והיריבה העירונית מנצ'סטר סיטי כבר מאיימת על ההגמוניה. נו, אז מה? מנצ'סטר יונייטד מתנהלת נכון, ואת זה מספרים המספרים. השדים האדומים שמרו על המקום הראשון ברשימת 50 מועדוני הספורט העשירים בעולם, כשהיא משאירה מאחור קבוצות פאר מאירופה וארה"ב.
2.23 מיליארד דולר. זה השווי האסטרונומי של יונייטד, שיודעת כנראה דבר או שניים על עמידות כלכלית. הקבוצה של אלכס פרגוסון מוליכה את הרשימה בפער של 19 אחוזים על פני סגניתה ריאל מדריד, שמוערכת בשווי של 1.88 מיליארד דולר.
שתי המוליכות הן מהכדורגל העולמי, אבל אל תטעו - אמריקה עדיין שולטת בעסק. בין 50 המועדונים ברשימה נמצאות כל 32 קבוצות ה-NFL, ארבע מהן בטופ 10 - דאלאס קאובויס (מקום 3, 1.85 מיליארד), וושינגטון רדסקינס (5, 1.56 מיליארד), ניו אינגלנד פטריוטס (6, 1.4 מיליארד) והאלופה הנוכחית ניו יורק ג'איינטס (9, 1.3 מיליארד). המדורגת הבכירה של ארה"ב מגיעה בכלל מהבייסבול, והיא ניו יורק יאנקיז שצמודה לקאובויס במקום השלישי עם 1.85 מיליארד דולר. עוד נציגה של ה-MLB: לוס אנג'לס דודג'רס שבמקום ה-6, עם שווי זהה לזה של הפטריוטס.
7 קבוצות כדורגל נכללות בטופ 50 של פורבס, כאשר מלבד ריאל מדריד עוד שתיים נכנסו לעשירייה הראשונה - ברצלונה שקפצה מהמקום ה-18 ל-8 עם שווי של 1.31 מיליארד דולר, וארסנל שירדה שלושה מקומות אבל שווה 1.29 מיליארד דולר וזה באמת לא רע בכלל.
ואם תהיתם, הקבוצה המוטורית העשירה ביותר היא פרארי, שהתבגרה במקום ה-15. רק קבוצת NBA אחת נכנסה לרשימה היוקרתית והיא ניו יורק ניקס (43), שפחות או יותר כושלת על הפרקט אבל עושה דברים יפים לחשבון הבנק שלה.