אחת מהתביעות של אוהדים לקבוצות שלהם היא לשלב יותר שחקנים שגדלו במועדון. הסיבה המרכזית לכך היא האפשרות להזדהות עם מי שרץ על כר הדשא ולפחות בעיני רוחם לחשוב שהם "משחקים עבור המועדון" ולא עבור הכסף. עם זאת, לטיפוח שחקני אקדמיה יכולה להיות גם השפעה כלכלית על המועדון.
במחקר שערכה חברה שווייצרית, דורגו הקבוצות שהרוויחו הכי הרבה ממכירות של שחקנים שגדלו באקדמיה שלהן החל מ-2012. במקום הראשון נמצאת מי שנחשבת לחלוצה ומובילה בתחום: סאות'המפטון האנגלית. מי שגידלה שחקנים כמו גארת' בייל ותיאו וולקוט הכניסה לכיסה בשלוש השנים האחרונות למעלה מ-90 מיליון יורו ממכירתם של קאלום צ'יימברס, אדם לאלנה ולוק שואו שגדלו אצלה.
הצרפתית נמצאת הרחק מאחור עם רווח של 76 מיליון יורו על מכירה של חמישה שחקנים, ביניהם אדן הזאר, דיבוק אוריגי ומתיה דבושי. ריאל סוסיאדד שלישית (62.2), סביליה (51.5) רביעית ובורוסיה דורטמונד סוגרת את החמישייה הראשונה (43.5). שני שמות מוכרים ממשיכים את הרשימה, ריאל מדריד (43) וברצלונה (38.8), אך הכסף מבחינתן לא מהווה שיקול במכירת שחקנים. שלוש צרפתיות סוגרות את העשירייה - ראן (33.6), מונפלייה (33.5) וסנט אטיין (32.8)
בין הליגות, הצרפתית, שמחזיקה בכמה מהאקדמיות המובילות בעולם, הכניסה יותר מכולן כשלא פחות מ-292 מיליון יורו הוזרמו אליה. הליגה הספרדית שניה עם 276 מיליון יורו, הפרמייר-ליג אחריה עם 227. הבונדסליגה (163) והליגה האיטלקית (114) סוגרות את החמישייה.