כמובן שמדובר בשיא של כל הזמנים, שקשה להאמין שגם יישבר אי פעם. על פי הדיווחים, כ-140 מיליארד דולרים יושקעו בבניית התשתית בנסיכות הקטנה, שתכלול שדות תעופה חדשים ומערכת רכבת מטרו, שיחברו בין האיצטדיונים והמלונות. 20 מיליארד דולרים יושקעו בבניית תשתית נוספת שתשרת את התיירים שיגיעו למדינה. על פי ההערכות בקטאר, כארבעה מיליון תיירים יגיעו למונדיאל בעוד 9 שנים. בשנים האחרונות נרשמה עלייה של כ-16% במספר התיירים בממוצע לשנה. אגב, בקטאר כולה יש פחות משני מיליון תושבים.
ומה בנוגע לאיצטדיונים? המדינה המארחת מתכננת לבנות מהיסוד שישה איצטדיונים חדשים, כאשר המרכזי שבהם ייבנה בעיר לוסאייל, הסמוכה לבירה דוחא, ויכלול מעל ל-86,000 מקומות ישיבה. שני איצטדיונים נוספים ישופצו בצורה משמעותית. יש לציין כי זה יהיה המונדיאל שהכי קל לנוע בו מאיצטדיון לאיצטדיון, משום שכולם יהיו מרוכזים במתחם מצומצם של 50 קילומטרים.
קטאר זכתה באירוח המונדיאל בשלהי 2010, כאשר ניצחה בבחירות בפיפ"א את ארצות הברית, אוסטרליה ודרום קוריאה ויפן, שהפעם התחרו בנפרד. במעמד ההכרזה על קטאר נקבע כי רוסיה תארח את המונדיאל ב-2018, בעוד חמש שנים. יהיה מעניין לראות כמה כסף הרוסים יוציאו מהכיס. על פי הדיווחים האחרונים, רוסיה הוציאה כ-50 מיליארד דולרים רק בהכנות למשחקי החורף האולימפיים.