הטלוויזיה מפנקת אותנו לאחרונה בהרבה מנות, טעמים וריחות אבל אנחנו אוהבי הספורט בכלל והכדורגל בפרט תמיד רעבים לריגושים נוספים ובעיקר צמאים לתוצאות. אחרי תקופה שקטה מצד הלגיונרים, למזלם ולמזלנו הגיע סוף השבוע האחרון והיו בו כמה מטעמים שקצת השביעו את רצוננו ובאותה נשימה גם פתחו לנו את התיאבון מחדש.
לאפריטיף: נפתח את הסעודה עם משהו שיבשם אותנו קלות, עם אבי ריקן ופ.צ ציריך. 0:1 על סיון ו 90 דקות טובות של ריקן היו מנת חלקו בפתיחת הסיבוב השני בליגה השוויצרית. הניצחון הזה הרחיק את ציריך מהתחתית וממקם אותה במרכז הטבלה. על הבישול היה ממונה טשיירה, אקס מכבי חיפה.
למנה ראשונה: במטבח הקפריסאי זה נקרא 'מאזטים' ומטעמים בו לרוב. על שני השערים שהובקעו לזכותה של אנורתוזיס היו אחראים ישראלים. השף משה אוחיון בישל את הראשון ורוברטו קולאוטי הבקיע את השני (11 העונה) והשלים את המהפך על אתניקוס שהובילה משער מוקדם. עמית בן שושן נכנס בדקה ה-80 ובאחד המהלכים שלושתם שיתפו פעולה והשלימו סלט יווני אוורירי וקליל. גם ציון צמח הצטרף לחגיגה כשפתח בהרכב פראלימני ושיחק כמעט שעה ב-1:4 המוחץ על אריס לימסול וכמובן הסיפור הפיקנטי והמשעשע בו חסן אבו זייד נכנס לשער לדקות האחרונות ב0:0 של לרנקה מול אומוניה ניקוסיה. גם אבו זייד וגם חיים מגרלשווילי, שנשאר בקבוצה, השלימו 90 דקות.
למנה עיקרית: מה הסוד המנה השבועית של לוזון ושל שחקניו? איך מגיעים לכל משחק בכזה רעב? מה הוא אומר להם לפני שהם עולים לטרוף את הדשא, את היריבה ואת ראשות הטבלה? לנו לא נותר אלא ללקק את האצבעות, להמשיך לאכול את הכובע ופשוט ליהנות מכל ביס. הפעם זה נגמר ב- 0:4 מוחץ של ליאז' על סרקל ברוז' ואם נסתכל על העתיד הלא רחוק נוכל לראות ולגעת, למרות שאסור, בצלחת מלאה וגדושה, צלחת אליפות. מי שמקלקלת ויוצרת טעם נפגם בכל הסיפור הזה היא שיטת הקיזוז החמוצה ההולכת וקרבה. אילולא היא, פער עשר הנקודות היה מספיק. נקודה.
לדיז'סטיף: אפשר לשתות את המשקה בטעם מר או טעם מתוק. לפני שבוע הוא חזר להרכב אחרי פציעה ארוכה, השבוע הוא כבר כבש את שער הניצחון. ליאור רפאלוב (נכנס בדקה ה-79) ניצח את יובל שפונגין ושלמי ארבייטמן ששיחקו 90 דקות בקרב הישראלים והקצוות בליגה הבלגית. 1:2 מתוק לברוז' ומריר למונס השקועה עמוק במקום האחרון. רפאלוב וברוז' במקום השני 10 נקודות אחרי לוזון וליאז'.