לפני עשרים שנה, אם הייתם טורחים לחפש שחקנים מוסלמים בליגות אירופה לא הייתם מוצאים כלום, אבל ככל שהשנים עוברות ישנם שחקנים רבים שמאמינים בדת האיסלאם ומופיעים בליגות הגדולות של אירופה. יש גם מעטים שהמירו את דתם אל האיסלאם.
הרוב המכריע של השחקנים המוסלמים בליגות האירופית הם מהגרים או בנים של מהגרים, שנדדו לאירופה בעיקר מארצות צפון אפריקה. מספר רב של שחקנים גם נוהרים לליגות האירופיות מארצות אפריקה השונות, אחרי שהם מצטיינים בליגות של ארצם.
מספר שחקנים מוסלמים מככבים בקבוצות גדולות. הדוגמאות הבולטות הם יא-יא טורה מחוף השנהב, השם שלו בעצם הוא יחיא טורה. גם אחיו, הבלם קולו טורה, שמשחק איתו במנצ'סטר סיטי, שמו הוא בעצם כלילו טורה. קשר ברצלונה ונבחרת מאלי, סיידו קייטה, הוא סעידו קייטה. גם מגן נבחרת צרפת וברצלונה, אריק אבידל, הוא ממוצא מוריתאני ושמו הוא למעשה טאריק עבד אלעאל.
אבל הסיפורים המעניינים יותר הם אלו של השחקנים אשר המירו את דתם לאיסלאם, לאחר שגדלו כנוצרים. יש מספר שחקנים שמככבים שקבוצות גדולות באירופה, שהחליטו לפני, על סף או בעיצומה של ההצלחה והכסף הגדול, להמיר את דתם לאיסלאם. הנה ארבעת הבולטים שבהם:
רובין ואן פרסי: התאסלם בעקבות אהבה ונלחם בקריאות גזעניות
החלוץ ההולנדי שמככב אצל ארסן ונגר בארסנל גדל בפיינורד והוא אחד מהכישרונות הגדולים של הכדורגל ההולנדי, שמזכיר בסגנון המשחק את דניס ברקאמפ. כשהיה בן 19 הכיר החלוץ ההולנדי סטודנטית מוסלמית ממרוקו, שלמדה ברוטרדאם וקראו לה בוח'רה.
לאחר חצי שנה של היכרות, ואן פרסי החליט להתחתן איתה והתאסלם, העובדה הזו לא עברה בשקט בהולנד והוא נאלץ להתמודד עם קריאות גזעניות, כולל התנכלות של ניאו-נאצים. "אף פעם לא הפריעו לי את הקללות נגדי. להיפך, זה מחשל אותי ואני לא מתחרט על הרגע בו החלטתי להתאסלם. עשיתי את הבחירה הנכונה", אמר ואן פרסי, שלא מזמן הסתבך בפרשת אונס של צעירה מהולנד.
ואן פרסי לומד במרכז ללימודי האיסלאם בלונדון. בהתחלה ואן פרסי התאסלם רק כדי שיכול להתחתן עם אשתו המוסלמית, אבל לאט לאט ואן פרסי חש קרבה לאיסלאם והפך למוסלמי מאמין, כך לפחות הוא מדווח.
ניקולה אנלקה: חיפש את עצמו בטורקיה ומצא את השם בילאל
חלוץ נבחרת צרפת השנוי במחלוקת הוא אחד החלוצים הבולטים של אירופה, ניקולה אנלקה בן ה-31 מצ'לסי, ששיחק בהרבה קבוצות בקריירה העשירה שלו, ביניהן ארסנל, ריאל מדריד פאריס סן ז'רמן, פנרבחצה, מנצ'סטר סיטי ובולטון.
בעונת 2004, בתקופה בה שיחק בפנרבחצ'ה הטורקית, אנלקה שינה את אורח החיים שלו. השהות במדינה האיסלאמית גרמה לו להתקרב לאיסלאם ולהתחבר לערכים שלה. במהלך העונה בפנרבחצ'ה, אנלקה התעניין בדת אחרי ששמע את המואזין (הקורא לתפילה) במסגד והתחבר לשחקנים המוסלמים ששיחקו איתו בקבוצה.
אנלקה הודיע על שינוי הדת שלו לאיסלאם ושינה את השם שלו לבילאל אנלקה. הוא בחר את השם בילאל, על שמו של המואזין הראשון באיסלאם בתקופת הנביא מוחמד.
"אחרי שהתחלתי לשחק בטורקיה, כולם אמרו לי שאני בדרך לגמור את הקריירה הספורטיבית שלי. אבל מצאתי שם נחת רוח ושלווה פנימית, ראיתי שחקנים בקבוצה שלי, שעורכים טהרה במים לקראת התפילה חמש פעמים ביום ומתפללים במסגד. הקוראן משך אותי אז נכנסתי למסגד והתחלתי ללמוד שם ואחרי שלושה חודשים החלטתי שזו היא הדת הנכונה בשבילי ", אמר אנלקה על החוויה הדתית שעבר בטורקיה.
החלוץ המצטיין אף טען פעם בראיון לתקשורת בצרפת, שיש עוד שישה שחקנים בסגל הנבחרת הצרפתית שהתאסלמו אבל יחכו לסוף הקריירה שלהם ורק אז יחשפו את האמת, אחרי הפרישה, מפני שלא יכניסו את עצמם לבעיות מיותרות עם האוהדים.
פרנק ריברי: מנידוי חברתי לאמונה איסלאמית חזקה
הקיצוני הצרפתי של באיירן מינכן, שבניגוד לאנלקה, אהוב מאוד על הקהל הצרפתי ונחשב לא פעם ליורש של זידאן האגדי, הוא גם אחד הכוכבים הכי גדולים של הנבחרת ב-20 השנים האחרונות, שהוא לא יליד של מהגרים, יחד עם דידייה דשאן, לורן בלאן, אריק קנטונה ודויד ז'ינולה.
כשהיה בן שנתיים, עבר ריברי תאונה קשה כאשר הרכב של אביו התנגש במשאית ובשל הפצעים שספג הוא נאלץ לעשות תפרים בפניו, שעם הזמן הפכו לצלקות בולטות.
ריברי גדל בשכונת עוני בבולונז שבצפון צרפת. ילדים רבים התרחקו ממנו בגלל הצלקת בצדי פניו, לכן הוא נהג להסתובב עם ילדים מוסלמים הפחות מקובלים ובני מהגרים. אט אט הוא נכנס לדת האיסלאם והוא הכיר את זאהירה, אם של שתי בנותיו, ממוצא אלג'יראי, שהיתה מהשכונה שלו והיחידה שהתייחסה אליו כראוי, למרות המראה שלו. הוא גם התחתן איתה והתאסלם עוד לפני שהפך לכדורגלן מפורסם.
קשר באיירן נחשב לשחקן מרכזי קבוצתו ויש לו קשר מיוחד עם שחקנה הטורקי המוסלמי, חלאלו אלטינטופ, כאשר רק לפני שנה הוא הלך למכה שבסעודיה למצוות העלייה לרגל המוסלמית עם חברו לקבוצה. ריברי קרוב לדת ונחשב לבנאדם מסורתי שמתפלל וקורא את הקוראן לפני כל משחק, ואף תורם מכיסו לביתי ספר ללימודי האיסלאם. וארגונים הומוניתאריים שונים.
ריברי שינה את השם שלו לבילאל ואת הסיבה העיקרית בגללה הוא שינה את הדת שלו, הוא מעדיף לשמור לעצמו ולא מדבר על זה כלל.
פרדי קאנוטה: התאסלם בגיל 20 ומאז נאבק בשם הדת
החלוץ הגבוה של סביליה נחשב לאחד השחקנים המוסלמים הכי אדוקים באירופה. הוא נולד בצרפת לאב מהגר ממאלי ואמא צרפתייה, וגדל בליון. קאנוטה אף שיחק בקבוצת הנוער של הקבוצה ונחשב לאחד הכישרונות הגדולים בכדורגל הצרפתי כנער צעיר.
בגיל 20 קאנוטה התאסלם ושינה את השם שלו לעומר קאנוטה. בשנת 2005 הוא סרב לשחק בנבחרת ספרד ובחר לשחק עבור נבחרת מאלי. קאנוטה הוא איש דת מסורתי שלא מפספס שום תפילה במסגד ואף שילם מכיסו 750 אלף יורו כדי להציל מסגד מהריסה בספרד. הוא נשוי לפאטימה ויש לו שני ילדים, אביראהים ואימאן.
בשנת 2008 הוא סירב לשחק עם החולצה של סביליה, שהספונסר עליה היה אתר הימורים, בגלל שזה דבר המנוגד לדת האיסלאם. קאנוטה אכן קיבל אישור מיוחד מהתאחדות הספרדית, לשחק עם חולצה ללא ספונסר.
לפני שנתיים קאנוטה עורר סערה בספרד ובעולם, כשבמהלך משחק שמינית גמר הגביע נגד דפורטיבו לקארוניה כבש שער וחשף והרים את החולצה, אשר מתחתיה היתה עם חולצה עם הכיתוב "פלסטין". הוא תורם מכיסו לארגונים איסלאמים בכל שנה ואף פתח בית ספר לכדורגל במאלי.