אחת המעלות הגדולות ביותר של הבונדסליגה, המציינת העונה בדיוק 50 שנים לפעילותה, היא היכולת לייצר מפעם לפעם אלופות בלתי צפויות ובנוסף לספק תחלופה גדולה של קבוצות המשתלבות בצמרת הגבוהה מדי שנה. אלא שנראה כי העונה שבפתח תהיה זהה לקודמתה, לפחות בכל הנוגע לקבוצות שיתמודדו על האליפות: דורטמונד ובאיירן שוב יגיעו אל נשף הסיום בחודש מאי כשהן צמודות זו לזו.
אפילו אתר האינטרנט של המגזין המכובד ''דר שפיגל'' לא מצא לנכון לתת יותר משתי תשובות אפשריות לשאלת הסקר השנתית שלו על זהות האלופה. שאר הקבוצות יילחמו על הפירורים ואולי על הזכות להרוס בדרך לאחת משתי האימפריות הגרמניות את חלום התואר.
כל מי שפקפק ביכולת של דורטמונד לשמור על תואר האליפות, קיבל תשובה מוחצת אשתקד: שיא ליגה של 81 נקודות, רצף של 28 משחקי ליגה ללא הפסד, שלושה ניצחונות על היריבה הגדולה ממינכן, כולל 2:5 נדיר בגמר הגביע שהשלים דאבל היסטורי.
העונה החלומית של הצהובים-שחורים היא החותמת הסופית לכך שלא מדובר באפיזודה חולפת, אלא על קבוצה סופר מוכשרת בעלת יומרה אמיתית להיאבק על כל התארים גם בשנים הקרובות. אלא שכדי לעשות את הבלתי ייאמן ולזכות בפעם השלישית ברצף בתואר (פרט לבאיירן, רק מנשנגלדבך של אמצע שנות השבעים רשומה על הישג כזה) החבורה של יורגן קלופ צריכה להתגבר על כמה מכשולים רציניים.
מרקו רוייס, שנבחר לשחקן העונה שעברה, הגיע ממנשנגלדבך (17 מיליון יורו) עם הר של ציפיות ומאריו גצה, שסוף סוף החלים מפציעה טורדנית, צריכים לעבוד ביחד כדי לשמור על מכונת ההתקפה המשומנת של האלופה. שני היהלומים של דורטמונד מחויבים למלא את החלל הגדול שהשאיר הפליימיקר היפני המעולה שינזי קגאווה, שלא יכול היה לסרב להצעה ממנצ'סטר יונייטד.
האתגר השני יהיה להצליח איפה שדורטמונד נכשלה בעונה שעברה: ליגת האלופות. האלופה תרצה לקרוא תיגר העונה באירופה ולהעפיל לפחות לשמינית הגמר והסגל הקצר שעומד לרשותה (רק יוליאן שיבר ולאונרדו ביטנקורט הצטרפו), עלול לפגוע בה במרוץ העיקש מול באיירן בבית.
באיירן מינכן יצאה הלוזרית הגדולה מהעונה שעברה אחרי שסיימה כסגנית, הפסידה לדורטמונד את הגביע ונוצחה ע"י צ'לסי בביתה בגמר ליגת האלופות. המאמן יופ היינקס הצליח לשמור על הכיסא שלו (כנראה בזכות היחסים הטובים עם הנשיא אולי הנס), אך מי ששילם את המחיר היה המנג'ר הספורטיבי כריסטיאן נרלינגר שפוטר עקב "חילוקי דעות עם ההנהלה".
שחקן העבר שנכשל בניסיון להנחית את רוייס באליאנץ ארנה הוחלף על ידי מתיאס זאמר. הג'ינג'י, שעבד בשנים האחרונות בהתאחדות הגרמנית, ינסה להדביק את השחקנים ברוח הווינרית והכריזמה שניחן בהן כשהיה שחקן, ואולי אפילו לרדת אל הספסל במקרה שהיינקס שוב ייחנק ברגע האמת.
הבווארים עבדו הקיץ בתבונה כאשר התמקדו בעיבוי הקאדר בעמדות מפתח. החלוץ הקרואטי החדש מאריו מנדז'וקיץ' (וולפסבורג) והבלם הברזילאי דאנטה (מנשנגלדבך) נראו מצוין במשחקי קדם העונה והניצחון על דורטמונד בסופר קאפ העיד יותר מכל על כך שבאיירן התעוררה מהסיוט של סיום העונה שעברה.
חארדן שאקירי, שהגיע מבאזל, וקלאודיו פיסארו, שחוזר לקדנציה שניה, הם אופציות נהדרות מהספסל. אך כל השחקנים הללו יוותרו בצל, אם זאמר יצליח להשלים את מה שמסתמנת כעסקת השנה: מעברו של הקשר האחורי חאבי מרטינס מבילבאו תמורת 40 מיליון יורו – סכום שיא בליגה. הגעתו האפשרית של הבאסקי, המתאים לבאיירן כמו כפפה בשל סגנון המשחק שלו, תחזיר קרוב לוודאי את האליפות לדרום גרמניה.
שאלקה, שסיימה במקום השלישי אשתקד, נאלצה להיפרד בקיץ מראול (וגם מהחולצה מספר 7) ומי שאמור למלא את המשבצת שמאחורי החלוץ יהיה ילד הפלא יוליאן דרקסלר שרבים מנבאים שיעשה העונה את קפיצת המדרגה אל הנבחרת הלאומית.
אך למרות חוליית התקפה המוכשרת בראשות קלאס יאן הונטאלר ועל אף הצהרתו האמיצה של ג'פרסון פרפאן ערב פתיחת העונה ("שאלקה יכולה לזכות באליפות''), נראה שלרויאל בלוז בעיות בלתי פתירות בהגנה שספגה לא פחות מ-44 שערים בעונה שעברה. מבין שלושת השוערים בסגל – ראלף פרהמן, טימו הילדברנד ולארס אונרשטאל – אף אחד לא מסומן כמי שמסוגל להוביל את הקבוצה מגלזנקירשן אל התואר. כרטיס לצ'מפיונס ליג הוא יעד ריאלי הרבה יותר.
הקרב על הכניסה לטופ 4 יהיה מורט עצבים. באייר לברקוזן של סאמי הופייה לא ביצעה שום רכש משמעותי ואפילו אמרה שלום למיכאל באלאק, אבל ממשיכה להחזיק בסוללה של כוכבים צעירים עולים כמו לארס בנדר, סידני סאם ואנדרה שורלה. עונה טובה נוספת של ברנד לנו בין הקורות יכולה להחזיר את קבוצת האספירין לליגת האלופות.
מנשנגלדבאך שאיבדה השלד שלה אחרי עזיבתם של רויס, דאנטה ורומן נויישטדטר (לברקוזן), תתקשה מאוד לשחזר את הישגה מהעונה שעברה (מקום 4), בוודאי כשהמחליפים שהביאה (אלבארו דומינגס, גראניט שאקה ולוק דה יונג) נטולי ניסיון בבונדסליגה וכוחם יותש כתוצאה מהשתתפות באירופה.
קבוצה אחת שתהיה חופשית מפעילות באירופה ואמורה לדבר חזק העונה היא וולפסבורג. פליקס מגאת, שהציב לעצמו יעד - להפוך את הזאבים לשם דבר ביבשת - הביא את אנדרס יונקר שישמש כעוזרו אחרי שעבד בצוותא עם לואיס ואן חאל בבאיירן ונחשב למגלה כישרונות מדופלם.
הגנרל קיבל בחזרה את דייגו אחרי שסיים עונת השאלה מוצלחת באתלטיקו מדריד עם הזכייה בליגה האירופית. הירוקים ספגו בעונה שעברה לא פחות מ-60 שערים ולכן הביאו את נאלדו (ברמן) ועמנואל פוגטץ (האנובר) למקצה שיפורים בחלק האחורי. איביצה אוליץ', שיתרום מהניסיון הרב שצבר בבאיירן ובהמבורג, ובאס דוסט, שמגיע עם רקורד של מלכות השערים בהולנד (הירנביין) יתמקדו בכיבושים על מנת לשפר את מיקומה של וולפסבורג שבעונה שעברה אכזבה וסיימה שמינית.