הגרלת שלב הבתים של אליפות אירופה 2012 התקיימה הערב (שישי) בקייב. בכל אירופה חיכו להגרלה כדי לדעת אילו נבחרות ייפגשו ראש בראש כבר בשלב המוקדם באליפות שתתקיים בפולין ובאוקראינה בין ה-8 ביוני ל-1 ביולי.
חובבי הכדורגל ברחבי היבשת לא הפסיקו לפנטז על מספר בתים אפשריים בהם ישובצו 16 הנבחרות ולמרות שלא זכו לבית הפוטנציאלי ביותר מבחינת העניין, זכו לבית מוות מרתק ביותר.
בית 2 שיכלול את הולנד, גרמניה, ופורטוגל יהיה ללא ספק המעניין ביותר. פיינליסטית היורו שעבר תפגוש את פיינליסטית המונדיאל האחרון כשבתווך תנסה פורטוגל, פיינליסטית יורו 2004 וכשבאמתחתה שלל כוכבים וביניהם כמובן כריסטיאנו רונאלדו, להתברג בין שני המקומות הראשונים.
את הבית הזה משלימה דנמרק שתבוא כאנדרדוג מובהק ותנסה להפתיע את שלוש הגדולות. עם זאת, כזכור, הנבחת הסקנדינבית היתה עם פורטוגל באותו בית במוקדמות היורו הזה ואף סיימה לפני הנבחרת של פאולו בנטו.
אלופת אירופה, ספרד, זו אליה כיוונו המהמרים את בית המוות המרתק ביותר, זכתה לבסוף לבית נוח יחסית. היריבה הגדולה ביותר שלה בבית מספר 3 תהיה איטליה אך אסור לזלזל בקרואטיה שתנסה להפתיע ובאירלנד שמשלימה את הבית הזה ותגיע עם הלב והאוהדים הרבים.
בית מספר 4, בו מי ששובצה להיות ראש הבית היא אחת המארחות, אוקראינה, יכול גם הוא לספק לא מעט דרמות. מי שחסרה ביורו האחרון ב-2008, אנגליה, היא הפייבוריטית לעליה ממנו יחד עם צרפת כשהאוקראינים שיזכו לעידוד מאסיבי מהקהל המקומי ושוודיה עם זלאטן איברהימוביץ' ינסו להפתיע.
הבית המשעמם ביותר הוא גם זה הפתוח ביותר. המארחת פולין לא יכלה לבקש הגרלה נוחה יותר לאוהדיה, אך אין ספק כי מבחינת אטרקטיביות, המקומיים ייאלצו לחפש אותה בבתים אחרים. פולין, תיאבק עם רוסיה, יוון וצ'כיה על שני המקומות הראשונים כשקשה אפילו להגדיר פייבוריטיות מהבית הזה.
הבתים המלאים וסדר המשחקים
בית 1: פולין, רוסיה, יוון, צ'כיה
בית 2: הולנד, גרמניה, פורטוגל, דנמרק
בית 3: ספרד, איטליה, קרואטיה, אירלנד
בית 4: אוקראינה, אנגליה, שוודיה, צרפת
בית 1:
פולין - יוון
רוסיה - צ'כיה
יוון - צ'כיה
פולין - רוסיה
צ'כיה - פולין
יוון רוסיה
בית 2:
הולנד - דנמרק
גרמניה - פורטוגל
דנמרק - פורטוגל
הולנד - גרמניה
פורטוגל - הולנד
דנמרק -גרמניה
בית 3:
ספרד - איטליה
אירלנד - קרואטיה
איטליה - קרואטיה
ספרד - אירלנד
קרואטיה -ספרד
איטליה - אירלנד
בית 4:
צרפת - אנגליה
אוקראינה - שוודיה
שוודיה - אנגליה
אוקראינה - צרפת
אנגליה - אוקראינה
שוודיה - צרפת
הטקס: נאומים, ריקודים וסרגיי בובקה שהציג את הכדור הרשמי
לפני הוצאת הכדורים ובתוכם שמות הנבחרות השונות נערך גם טקס מרשים. מארגני הטקס הציגו שלל ריקודים מסורתיים לאחריהם עלה לנאום נשיא אוקראינה, ויקטור יאנוקוביץ'.
לאחר מכן זכו הנציגים של הנבחרות השונות ואורחי הטקס לשני סרטונים על הערים והאצטדיונים שיארחו את הטורניר. בהמשך עלו נציגי הנבחרות השונות שזכו בטורניר האירופי הנערך מ-1960 וביניהם מרקו ואן באסטן, פיטר שמייכל, זינאדין זידאן, אוליבר בירהוף וחואן קאפדווילה.
המארגנים ניצלו את הטקס גם כדי להציג את הכדור הרשמי של האליפות אותו הציג קופץ המוט האוקראיני האגדי, סרגיי בובקה.
האצטדיונים, הערים והתאריכים של יורו 2012
שמונה ערים יארחו את האליפות, ארבע בפולין (ורשה, פוזנן, גדנסק ו-ורוצלאב) וארבע באוקראינה (קייב, חרקוב, דונייצק ולבוב). הגמר ייערך ב-1 ביולי באצטדיון אולימפיסקי בקייב.
המארחת פולין (ראש בית א') תופיע במשחק הפתיחה של הטורניר בשמיני ביוני (יום שישי), שייערך באצטדיון הלאומי בוורשה מול יוון. המארחת השנייה, אוקראינה, (ראש בית ד') תפתח את משחקיה ב-11 ביוני (יום שני) באצטדיון האולימפי בקייב. שתי הראשונות מכל בית יעלו לשלב הנוקאאוט הלוא הוא רבע הגמר.
שלב הנוקאאוט יחל ב-21 ליוני באצטדיון בוורשה, כאשר בכל יום ייערך משחק רבע גמר אחד. ב-22 ביוני ייערך רבע הגמר בגדאנסק בפולין, ב-23 הוא ייערך בדונייצק שבאוקראינה, ורבע הגמר האחרון ייערך ב-24 ליוני בקייב.
שלב חצי הגמר הראשון ייערך ב-27 ליוני בדונייצק, והוא ייערך בין שתי המנצחות ברבעי הגמר הראשונים, כאשר לזאת ששיחקה ראשונה יהיה יום חופש יתרון על יריבתה. חצי הגמר השני ייערך ב-28 לחודש בצטדיון הלאומי בוורשה, וגם בו יהיה יתרון של יום חופש לאחת מהנבחרות. משחק הגמר ייערך בראשון ליולי באצטדיון האולימפי בקייב.
האצטדיון לא מהווה בית עבור אף אחת מהקבוצות הגדולות באוקראינה, שעוברות אליו רק לצורך משחקים גדולים בעלי צפי לקהל רב. את מרבית משחקיהן הן מעבירות באצטדיונים הביתיים והקטנים יותר שלהם, והוא משמש בעיקר את הנבחרת. הפתיחה החגיגית של האצטדיון הייתה ב-11 לנובמבר במשחק ידידות חגיגי מול גרמניה (3:3). האצטדיון קיים מ-1923, אך שופץ כבר 3 פעמים, כאשר בפעם הנוכחית החלו העבודות מ-2008 על מנת להכשירו ליורו.
הקמיע הרשמי של היורו הם סלאבק וסלאבקו, והם הוכרזו בדצמבר 2010 אחרי הצבעה של כ-40,000 איש באתר אופ"א, כשהם זכו ל-56 אחוז מהקולות. באופ"א כנראה לא מודעים למשמעות הצבעים אדום-כחול וצהוב-לבן, וזו הפעם היחידה שתראו כנראה שתראו חיבוק שכזה.
באחת מארבע הערים המארחות באוקראינה, חארקוב, בה משחקת גם מטאליסט המקומית, שינו את שם כיכר העיר המפורסמת ל "כיכר יורו 2012", מה שבטוח לי ניחם את מספר חסרי המזל שקיבלו שם ברקס במהלך טסט.