במרחק עשרות מטרים בודדים מחוף הים התל אביבי, החל היום (רביעי) כנס אופ"א לרישוי מועדונים, שבמרכזו עודכנו ההתאחדויות השונות בדרישות מהמועדונים לשמור על תקציב מאוזן, במסגרת תקנות הפייננשיאל פייר פליי.
בכיר הנציגים מאופ"א, אנדאה טרברסו, האחראי על יישום התקנות החדשות במועדונים האירופים, פתח את הכנס במילות ברכה. ל-ONE אמר טרברסו: "עד כה לא היה די פיקוח בכדורגל העולמי, מה שגרם לפער ניכר בין המועדונים. בעקבות זאת החלטנו שנחוצה התערבות. איני מודאג מפרישה של המועדונים הגדולים באירופה (ה-G14) מאופ"א, שכן גם הם מבינים כי יש לעשות שינויים".
סמנכ"ל ההתאחדות, רותם קמר, המרכז את נושא רישומי המועדונים ותקנות הפייר פליי בישראל, אמר: האיזונים והבלמים במערכת הפיננסית הם כדי ליצור ניקיון כלכלי. הם מלמדים פה איך לנהל את זה, תוך כדי סקירה של מקרים שהתרחשו בהתאחדויות השונות".
לדעת קמר, "כל פעילות כלכלית נתונה לפיקוח וכמו שהתנאים שווים על כר הדשא, כך הם צריכים להיות שווים גם מחוץ למגרש. חשוב לאופ"א לוודא שכולם מתחילים את העונה מאותו מקום, בתנאים שווים".
כשנשאל איך מכריחים מועדונים כמו ברצלונה וריאל מדריד להתנהל בהוגנות עסקית, ענה: "אופ"א מארגנת את התחרויות הגדולות שמכניסות את מרבית הכסף והקבוצות הגדולות מבינות את הצורך בבקרה הזאת, שמיטיבה עמם בסך הכל".
לפי ד"ר יאיר גלילי, חבר ועדת הרישוי של אופ"א, מטרת התקנות החדשות הינה למנוע את המגמה של קבוצות גדולות שרק הולכות והופכות עשירות יותר ומגדילות את הפער מן היתר. "אנו רואים את ההבדל הגדול בין הארבע הקבוצות הגדולות באנגליה למשל לשאר הליגה. זאת מגמה שאנחנו רואים שחוזרת על עצמה בכל אירופה".
לכנס הגיעו נציגים מ-12 מדינות הכדורגל המובילות באירופה, כולל מאנגליה, גרמניה, איטליה, ספרד, צרפת והולנד. כ-40 מנציגי אופ"א מתארחים במלון 'רנסנס' בת"א, כשהאירוח כולל טיול ביפו וירושלים.