בקיץ 2005 מנצ'סטר יונייטד רכשה את ג'י-סונג פארק וגרמה לקולות ציניים להישמע ברחבי העולם. למרות שהדרום קוריאני כיכב במדי איינדהובן וכמעט עלה איתה לגמר ליגת האלופות חודשיים לפני כן. אנשים רבים סברו כי השדים האדומים ביצעו צעד כלכלי כדי להגדיל את החשיפה במזרח אסיה ולמכור חולצות של מספר 13 החדש.
מי שהזדעק להגן על הרכש הוא הרוכש בעצמו, סר אלכס פרגוסון: "אני לא חושב כך. כאשר הלכתי לצפות בו בחצי גמר ליגת האלופות סברתי כי הוא שחקן שמבין כדורגל. הוא אינטליגנטי וממושמע והוא יכול לשחק במספר עמדות".
גם הקשר הביע את עמדתו בנושא: "לא נתנו לי את ההרגשה שהגעתי רק בגלל סיבות מסחריות. אני רוצה להראות ששחקנים אסיאתים יכולים להצליח באירופה".
סיבות מסחריות או לא, מי שיצטרך לעצור את משחק הטיקי-טקה של ברצלונה בגמר ליגת האלופות הוא פארק, שהוכיח את עצמו והפך לקוריאני הראשון שזכה בליגת האלופות ולאסיאתי הראשון ששיחק בגמר.
בזכיה מול צ'לסי ב-2008 הוא לא היה אפילו בסגל ומול בארסה ב-2009 ברומא הוא פתח בהרכב והוחלף בדקה ה-66 על ידי דימיטאר ברבאטוב במטרה להשיג את השוויון. ארבע דקות לאחר מכן ליונל מסי כבש בנגיחה את השני והקטאלונים זכו בגביע עם 0:2. זה הזמן שלו לתקן.
מיכלס המציא, קרויף ייבא, גוארדיולה שיכלל
כדי להבין את אופי המשימה של פארק, יש לנבור ביסודות המשחק של ברצלונה. הנעת הכדור המפורסמת של הקטאלונים הפכה לשם דבר ולבסיס המשחק של פפ גוארדיולה. החזקת כדור בפחות מ-70 אחוזים מהזמן נחשבת לכישלון אצל המאמן הקפדן.
השדר אנדרס מונטס, שהלך לעולמו לפני כשנה וחצי, הכניס את המושג טיקי-טקה לפולקלור הכדורגל למרות שהיה ידוע גם לפני כן. העיקרון מאוד פשוט. הטיקי-טקה מתבסס על מסירות קצרות וסבלניות לאורך ולרוחב המגרש ולתנועה בלתי פוסקת לעומק. מה שבכלל לא פשוט זה יישום העיקרון ואת זה ברצלונה יודעת לעשות בעונות האחרונות בצורה כמעט מושלמת.
יש שרואים את הטיקי-טקה כשיטה משודרגת לטוטאל פוטבול של רינוס מיכלס בהולנד. על פי התיאוריה הזאת, יוהאן קרויף הביא את הטוטאל פוטובול מהולנד לקטאלוניה ושם התאים את צורת המשחק לסגנון המקומי. בעוד הטוטאל פוטבול מתבסס על חילופי מקומות תכופים בין השחקנים, שיטת הטיקי-טקה עובדת על הנעת הכדור ומאפשרת לשמור עליו ולנטרל את היריבה.
השיטה מתבססת גם על המשפט "ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה". כאשר היריבה מחזיקה בכדור כ-30 אחוזים מהזמן, מספר המצבים אליו היא מגיעה הוא קטן ובדרך כלל ג'רארד פיקה, קרלס פויול ו-ויקטור ואלדס מצליחים לסכל אותם ולהוציא התקפה חדשה לדרך.
יחידת הקומנדו הפרטית של פרגוסון
אלכס פרגוסון כבר הודיע לאחר הניצחון על שאלקה והעליה לגמר ליגת האלופות בוומבלי ש"נצטרך למצוא פתרון לבעיית צ'אבי-אינייסטה-מסי. כולם מחפשים פתרונות כי הם כדורגלנים מצוינים". בדיוק לציר שבין שלושת השחקנים האלו אמור להיכנס פארק ולחבל במשחק המסירות.
בהקבלה למונחים צבאיים, פארק הוא יחידת הקומנדו של פרגוסון. מול וויגאן, סטוק ודומותיהן בפרמייר-ליג המאמן הסקוטי מעדיף לשלוח למערכה את הארטילריה הכבדה וההתקפית כמו נאני ואנטוניו ולנסיה. כשזה מגיע לאירועים מיוחדים, כמו משחקי עונה נגד ארסנל וצ'לסי, פארק הוא בין הראשונים שנכתב על לוח ההרכב בחדרי ההלבשה.
עד היום זה השתלם לפרגוסון. מלבד משחק הלחץ הבלתי פוסק, פארק כבש 23 שערים בשש השנים שלו במועדון, רבים מהם מכריעים. העונה זה קרה ברבע גמר ליגת האלופות מול צ'לסי. דידייה דרוגבה השווה רבע שעה מהסיום והכחולים היו במרחק של שער מהעפלה לחצי הגמר. בהתקפה מהצד השני פארק קיבל כדור גאוני מראיין גיגס וסגר סיפור.
גם שער הניצחון מול ארסנל ב-0:1 הביתי הביא לשדים האדומים שלוש נקודות מול יריבתם לצמרת. אפשר להוסיף לזה גם שער ניצחון בתוספת הזמן מול וולבס. בעונה שעברה אלו היו שערים מול ארסנל באצטדון האמירויות, שער ניצחון מכריע מול ליברפול ועוד אחד נגד מילאן בליגת האלופות.
"אני רוצה להבקיע יותר שערים ולא משנה מי היריבה. אני יודע שאני צריך להבקיע יותר. זה הרגיש מצוין להבקיע מול ארסנל, ליברפול ומילאן, אך אני רוצה לעשות את זה יותר", אמר פארק שלא יתנגד להוסיף את ברצלונה לרשימה.
למרות ההצהרות של הקוריאני, השערים הם לא מה שפרגוסון יצטרך מול ברצלונה. פארק מביא איתו כמויות אנרגיה שלא היו מביישות גנרטור בתחנת כוח גרעינית. הכינוי "בעל שלוש הריאות" מתאר את פארק בצורה טובה ועדיין מחמיץ משהו.
"אתה אוכל כלבים במדינה שלך"
"החבר'ה בחדר ההלבשה צוחקים לפעמים על כמות העבודה שהוא משקיע. זה פשוט מגוחך. אנחנו רוצים לדעת מה הוא אוכל לפני משחקים ובבית שלו. חייב להיות לו תפריט אחר משלנו בגלל האופן בו הוא רץ וכמות האנרגיה שהוא מוציא", אמר הבלם ריו פרדיננד. "המאמן מציב אותו בהרכב בכל המשחקים הגדולים והוא מספק את הסחורה ואנחנו מעריכים אותו על כך".
גם חברו הטוב ביותר של פארק בקבוצה, פטריס אברה, ניסה למצוא הסברים לתופעה: "הסתכלנו על המשחק מול צ'לסי וצחקנו על הריצה שלו. זה לא יאומן. זה חייב להיות האוכל הקוריאני. אני אנסה גם. לפעמים אני הולך לבית שלו ואוכל את זה. הוא פשוט לא מפסיק לרוץ, הוא רץ במשך כל היום".
לאוהדים באולד טראפורד יש הסבר משלהם להרגלי האכילה של הקשר והשיר שלו ביציעים הולך כך: "פארק, פארק, היכן שלא תהיה, אתה אוכל כלבים במדינה שלך. זה היה יכול להיות גרוע יותר, היית יכול להיות סקאוזר, שם אוכלים עכברושים במועצת העיר".
קשר העבר של מנצ'סטר יונייטד, ניקי באט, משחק כיום בהונג-קונג וגם לו יש כמה תובנות על הכוכב האסיאתי: "האתלטיות שלו מדהימה. הוא יכול לנטרל את היריב ולהשתתף במשחק המסירות הקבוצתי. יש לו את האנרגיה לנוע קדימה ולהבקיע שערים מכריעים. יש לברצלונה שחקנים מצוינים, אבל הם לא יאהבו לשחק נגד פארק".
בישראל יש את דרך בן גוריון, דרך בן צבי ודרך ז'בוטינסקי על שם נכבדי האומה ובעיר סוון בדרום קוריאה יש את דרך פארק. אם יכבוש את שער הניצחון מול ברצלונה אמנם לא יזכה לרחוב על שמו במנצ'סטר, אל בטוח שיסתפק בפאב ליד אולד טראפורד שיקרא "ג'י סונג פארק" או לפחות "פאב שלוש הריאות".