המפגש בין ארה"ב ליפן הלילה (02:00) בגמר מונדיאל הנשים יהיה המפגש השלישי ברציפות ביניהן בגמר של טורניר גדול. המאזן ב"קלאסיקו" של הנשים עומד כרגע על 1:1. במונדיאל הקודם ב-2011 היפניות ניצחו בפנדלים לאחר משחק מטורף שהסתיים ב-2:2. באותה שנה חטפה האומה היפנית מכה קשה על ידי הצונאמי ורעידות האדמה הקטלניות. הנבחרת הלאומית נתנה לאזרחי המדינה סיבה לשמוח, והשחקניות התקבלו בבית כגיבורות.
כעבור שנה שוב נפגשו הנבחרות, הפעם בגמר האולימפי, אז האמריקאיות זכו בזהב עם ניצחון 1:2. ארה"ב רוצה לעשות היסטוריה, ולהיות הראשונה שזוכה בגביע העולם 3 פעמים, אבל משימה זו לא תהיה פשוטה שמנגד עומדת היריבה המושבעת.
הסיפור הגדול בצד האמריקאי היא אבי וואמבק, השחקנית הגדולה ביותר בכל הזמנים בארה"ב. החלוצה האגדית כבשה 183 שערים בינלאומיים, יותר מכל שחקן, גבר או אישה אי פעם. "כל מה שמעניין אותי כרגע זה לזכות בגביע העולם", אמרה וואמבק. אחרי הכל, החלוצה זכתה פעמיים במדליית זהב אולימפית, ובתואר שחקנית השנה בעולם, אבל תואר אחד חסר לה. היא מעולם לא היתה אלופת עולם והלילה זו תהיה ההזדמנות האחרונה שלה לזכות בתואר.
"כשהיא מדברת השחקניות מקשיבות", אמרה ג'יל אליס, מאמנת נבחרת ארה"ב והוסיפה, "היא ממריצה אותן, כולן סומכות עליה". נראה שהשחקניות באמת מעריצות אותה. "אין דבר שאני רוצה יותר מלעזור לוואמבק לזכות בגביע", אמרה קפטנית הנבחרת קרלי לויד. הקשרית, שעונדת את הסרט כשוואמבק לא על המגרש, מודה: "אני אקריב כל מה שאני צריכה בשביל לעשות את העבודה, זה הטורניר האחרון שלה, שהיא על המגרש היא המנהיגה".
זכיה זו לא המטרה היחידה של וואמבק. החלוצה האמריקאית רוצה להשתוות למרתה, הכוכבת האגדית של נבחרת ברזיל, בטבלת הכובשות הגדולות בכל הזמנים בגביע העולמי. חסר לה רק שער אחד כדי להשוות את השיא, אבל נותרה לה גם רק הזדמנות אחת, מכיוון שמשחק הגמר יהיה האחרון בקריירה הבינלאומית של הכוכבת בת ה-35.
לפני ארבע שנים, נבחרת הנשים של יפן, שאבה השראה ומוטיבציה מאומה שלמה שניסתה להתאושש מאיתני הטבע. לבסוף השחקניות הצליחו לזכות בגביע העולם ורוממו את רוחה של אומה שלמה. הלילה, יפן שוב תפגוש את ארה"ב לשחזור הגמר ההוא בגרמניה.
מאמן הנבחרת נוריו סאסקי טוען שהשחקניות שלו לא זקוקות למוטיבציה כמו לפני ארבע שנים. "בשנת 2011 סבלה יפן מאסון לאומי, האזרחים חיפשו מקום להתנחם בו ומצאו את זה בנבחרת הנשים. השחקניות לקחו את המשימה בכובד ראש ובכל משחק עלו להילחם למען בני עמם. אז השתמשתי באסון להגדיל את המוטיבציה", חשף סאסקי. "השנה אני כבר לא עושה את זה. השחקניות התבגרו והן בשלות לזכות שוב בתואר". בכל מקרה היפניות רוצות לנקום על ההפסד בגמר האולימפי ויעשו הכל לזכות בפעם השניה ברציפות.
בחזרה לארה"ב, זה היה טורניר סטנדרטי עבור הבנות של דוד סאם. הן שובצו בבית 4 עם אוסטרליה, שבדיה וניגריה ועלו כמצופה מהמקום הראשון. בשמינית הגמר פגשו האמריקאיות את קולומביה המפתיעה, אבל חלפו בקלילות על פני הנבחרת הדרום אמריקאית. ברבע הגמר זה כבר היה סיפור שונה ניצחון דחוק 0:1 על סין, הקנה להן כרטיס לחצי הגמר, שם פגשו את גרמניה.
במצב של 0:0 בדקה ה-60 בחצי הגמר, קיבלו הגרמניות פנדל, אבל מלכת השערים סלייה סאסיץ' החמיצה ברשלנות. מאז החמצת הפנדל הבנות מארה"ב התעוררו, הקפטנית קרלי לויד הובילה אותן לגמר עם שער ובישול. אותה לויד כבשה גם בשמינית וגם ברבע ושער נוסף שלה הלילה עשוי להעניק לה את הזכות להניף את גביע העולם ביחד עם אבי וואמבק. שחקניות נוספות שעשויות לעשות את ההבדל הן: השוערת שבעיני רבים נחשבת לטובה בעולם, הופ סולו. והיורשת של וואמבק, החלוצה הכישרונית, אלכס מורגן.
מהצד השני, יפן שובצה לבית 3, עם קמרון, אקוואדור ושוויץ. השחקניות של סאסקי לא התקשו ועלו מהמקום הראשון עם מאזן משולם. בשמינית הגמר פגשו היפניות את הולנד ניצחו 1:2 והמשיכו לרבע, שם פגשו את אוסטרליה. 88 דקות עקרות הסתיימו עם שער נפלא של הכוכבת הגדולה של יפן, מאנה איוואבוצ'י. החלוצה המצוינת שמשחקת בבאיירן מינכן, מקווה להיות שובר השיווין עבור יפן הלילה.
בחצי הגמר התרחש הסיפור הגדול של הטורניר. יפן פגשה את אנגליה שהגיעה בפעם הראשונה למעמד זה. האנגליות היו הרבה יותר טובות מהיפניות לאורך כל המשחק, אבל שער עצמי אומלל של לאורה באסט בדקה ה-92 שלח את הנבחרת האסייאתית לגמר, ולמפגש שלישי רצוף מול ארה"ב.