ברוך הבא, כריסטיאנו רונאלדו, ביי ביי רובין ואן פרסי. הכוכב הכי נוצץ שיש ליבשת אירופה להציע הגיע הערב (ראשון) ליורו 2012, כשצמד ענק שלו העניק לפורטוגל ניצחון 1:2 על הולנד ושלח אותם לרבע הגמר על חשבונה של נבחרת האוראנג'.
-
-
מתחם יורו מיוחד גם באפליקציות האנדרואיד, אייפון ואייפד של ערוץ הספורט
-
זירת המשחק גם באפליקציות ערוץ הספורט (מופעל בלחיצה על המשחק מאזור היורו)
אמנם סגנית אלופת העולם פתחה בסערה ועלתה ליתרון מוקדם (ואן דר וארט, 10), אבל אז היא ראתה איך חלוץ ארסנל וחבריו נעלמים מהמגרש, ואיך רונאלדו, ביכולת מזהירה, הופך את הקערה (27, 74) ומנחיל לה הפסד שלישי בטורניר.
עורכי העיתונים בכל רחבי העולם ישברו את הראש הערב במטרה לנסות ולהכריע איזה מהסיפורים שקיבלנו בחארקוב גדול יותר, אבל אנחנו ניתן לכם להחליט. הולנד, שהגיעה למשחק האחרון של שלב הבתים עם 0 נק' אך עם סיכוי ואמונה שהיא יכולה לעלות, היתה צריכה שני שערים בתוספת ניצחון גרמני. לכאורה, לא תסריט מופרך.
אבל לכו תספרו את זה לרונאלדו, שהשכיח את ההחמצות האיומות שלו מהמשחק הקודם וחזר להזכיר את היכולת מריאל מדריד בתצוגה גדולה שכללה שני שערים, שתי קורות ועוד כמה אסיסטים שהוחמצו ע"י הקולגות. הכוכב הגדול ביותר באירופה התנער הערב סופית מתדמית הנכשל הסדרתי במדים הלאומיים, כשבמו רגליו סידר לנבחרת שלו מקום שני בבית המוות ודייט ברבע הגמר מול צ'כיה עם אופציה לחצי הגמר.
ואן דר וארט כבש בפצצה מ-20 מטר כבר אחרי 10 דקות ועורר תקווה ביציעים, אבל מאותו רגע רונאלדו לא הפסיק לשניה להניע את חבריו, ואחרי שפגש את הקורה (14), את ההזדמנות הבאה שלו הוא כבר כבש (27). הקונצרט של מספר 7 נמשך גם במחצית השנייה עם שער שקבע מהפך של 1:2 (74) ועוד אי אילו החמצות של חבריו. הפנומן הציג משחק מושלם וסחב את חבריו עד לרבע הגמר תוך שהוא מתגבר על מיליוני הנשמות הטובות שייחלו לכישלון שלו. הערב הוא פשוט פרח תחת הלחץ, ועכשיו שמישהו ינסה לעצור אותו.
רבים הימרו על ההולנדים כפייבוריטית לזכות או לפחות להגיע לשלבים המאוחרים, אבל הכתומים מצאו את עצמם בחוץ כבר אחרי שבוע וחצי, וזו הפעם הראשונה מזה 7 טורנירים שזה קורה להם (לראשונה מאז 80'). ואן מארווייק אמנם שחרר את ההתעקשות על ואן בומל ואפלאיי ופתח עם ואן דר וארט והונטלאר כמו שרצו המבקרים, אבל גם זה לא הועיל לו.
מקום הימצאו של רובין ואן פרסי לא נודע עד לרגע זה, אבל על הדשא הוא בטח לא היה. רובן לא תרם וההגנה איפשרה לרונאלדו לעשות כרצונו, אבל את ההדחה הזו הולנד הביאה על עצמה כבר בהפסד הראשון לדנמרק. בבית כבר יעשו מהם קציצות, אבל כמו שהם שיחקו הערב, נראה שלאסופת השחקנים הזו (נבחרת הם בטח לא) זה לא ממש יזיז. העיקר החוזה הבא במועדונים.
באופן מסורתי, חדר ההלבשה של ההולנדים מספק טינופת וסיפורים על מריבות בכל טורניר גדול, ואם הפעם לא שמענו על כאלה אז תהיו בטוחים שזה בגלל שהעיתונאים לא היו מספיק חדים, ולא בגלל האחווה בנבחרת הכתומה. הולנד נראתה הערב כמו אוסף רנדומלי של שחקנים, ולא כמו יחידה מגובשת שפועלת יחד למען המטרה. החתן של המאמן לא פתח הערב, אבל בדיעבד, קשה להבין כיצד חוליה אחורית שכוללת את פלאר, מאת'ייאסן ו-וילמס היתה אמורה לעצור שחקנים כמו נאני, גומז, ואפילו בנדטנר.
ומילה אחרונה על פורטוגל: הסלסאו ספגו המון ביקורות על הדרך הלא משכנעת שלהם לטורניר ועל הכדורגל האפור שהיא מציגה ביחס לפוטנציאל שלה, אבל החניכים של פאולו בנטו הוכיחו שיש להם מה למכור מול כל נבחרת ביבשת הזאת. רונאלדו כבש הערב את שעריו ה-33 וה-34 ועקף את לואיס פיגו בטבלת הכובשים. כשהוא משחק ככה, קשה מאוד להמר נגדו. בטח לא מול צ'כיה.
מהלך המשחק
כבר בדקה ה-4 רובן קיבל כדור בתוך הרחבה ושיגר בעיטה, החוצה. בדקה ה-10 ואן דר וארט קיבל כדור מרובן שפרץ בשמאל, ואן דר וארט הרים ראש, ושלח פצצה מ-20 מטר - ישר לפינה של פטריסיו, 0:1 הולנד.
רונאלדו חיכה חמש דקות עד שניער את המגן שלו וירה לקורה, פוסטיגה הוסיף החמצה ממצב נוח (17). ההגנה ההולנדית המשיכה לטעות, ואת ההזדמנות הבאה רונאלדו כבר לא החמיץ: הקפטן קיבל כדור עומק נפלא מפריירה, ומול שטקלנבורח הוא לא התבלבל, 1:1.
החצי השני נפתח בהיסוס מצד הולנד, הגבהה של סניידר (52) מצאה את הראש של פלאר, אבל הבלם הגח גבוה מדי. בדקה ה-60 פוסטיגה כבר רץ לחגוג אחרי שהכניע את הושער, אבל סימון מוצדק לנבדל עצר אותו. אסיסט נפלא של רונאלדו הגיע לקונטראו בדקה ה-66, אבל שטקלנבורח הצליח להציל.
עוד חמש דקות חלפו, והפעם רונאלדו עם רוחב מדוד לשער בטוח, השוער ההולנדי עצר את נאני איכשהו. בדקה ה-74 הקונצרט של מספר 7 הושלם, כשרונאלדו מצא עצמו ברחבה מול ואן דר ויל, ושניה אחת אחרי זה המגן והשוער חיפשו את הכדור, אבל הוא כבר היה ברשת, 1:2לפורטוגל.
הרכבים
פורטוגל: רוי פטריסיו, ז'ואאו פריירה, פפה, ברונו אלבש, פאביו קונטראו; מיגל ולוסו, ז'ואאו מוטיניו, ראול מיירלש (קוסטאדיו/72); לואיס נאני (רולאנדו/86), כריסטיאנו רונאלדו, הלדר פוסטיגה (נלסון אוליביירה/63).
הולנד: מרטין שטקלנבורח; גרגורי ואן דר ויל, יוריס מאת'ייאסן, רון פלאר, יטרו וילמס (איברהים אפלאיי/67); ניג'ל דה יונג, וסלי סניידר, אראין רובן, רפאל ואן דר וארט; רובין ואן פרסי, קלאס יאן הונטלאר.