משהו יושב לנו בראש ואומר לנו שזו עונת אלופות ענקית, כזו שכשתיגמר גם תיזכר כאחת הגדולות אי פעם. אז רגע לפני הפיינל פור הכי איכותי שיכולנו לקבל, הנה 10 הסיבות שעשו את 2012/13 למה שהיא:
10. שלוש קבוצות גרמניות בשמינית גמר ליגת האלופות
ישנם לא מעט ויכוחים לגבי זהות הליגה הטובה בעולם, לכל אחת הטיעונים שלה. הבונדסליגה זוקפת לזכותה את הניהול הטוב והחכם מכל, עם שיטת ה-50%+1 (אחזקה בידי הציבור), שמבטיחים שאף בוס לא ישתלט על אף קבוצה ויעשה בה כבשלו, לטוב או לרע (בעיקר לרע). ההגעה של שלוש גרמניות לשמינית הגמר (ו-2 לחצי) מוכיחה שהחשיבה לטווח ארוך משתלמת, והבונדסליגה בדרך הנכונה להשתלט על אירופה. או לפחות על תואר הלא רשמי של הליגה הטובה בעולם.
9. בית המוות
כבר במחזור הראשון של הבית קיבלנו את כל מה שאפשר לבקש. כדורגל משובח, מהפכים, דרמות וגול בדקה ה-90. ארבע אלופות מ-4 מדינות שונות נפגשות בבית אחד, דבר נדיר מאוד בצ'מפיונס. כל משחק בבית הזה היה פשוט תענוג, ובעיקר היה מהנה לצפות בבורוסיה דורטמונד משאירה אבק לאחרות. גם אייאקס, שנחשבה ל"נמושה" בבית, הצליחה לנצח את מנצ'סטר סיטי ולסיים במקום השלישי, אחרי ריאל. החניכים של רוברטו מנצ'יני סיימו אחרונים, אבל אנחנו נהנינו מכל רגע.
8. הניצחון של סלטיק על ברצלונה
יום לאחר שהמועדון הסקוטי חגג 125 שנים להיווסדו, הוא גם רשם כנראה את אחד הניצחונות הגדולים ביותר שלו מזה זמן רב. בלילה שנראה כמו חלום, ויקטור וואניאמה וטוני וואט כבשו לסקוטים והרימו 60,000 ירוקים ביציעים לשמיים. כבר במשחק ההוא, כאשר מסי היה חלש, ראינו כמה התלות של ברצלונה בו היא ענקית. בזכות הניצחון הגדול הזה סלטיק הצליחה להעפיל לשמינית הגמר, שם יובנטוס העירה אותה מהחלום.
7. דרמות במחזור הסיום של שלב הבתים
3 בתים מתוך ה-8 הוכרעו ממש ברגע האחרון. בבית 7 סלטיק ובנפיקה הגיעו למחזור הסיום עם 7 נקודות כל אחת. הפורטוגלים, עם יתרון הראש-בראש, גירדו 0:0 בברצלונה, והסקוטים בבית עשו את העבודה עם 1:2 דרמטי, והמשיכו לשלב הבא. בבית 8 קלוז' וגלאטסראיי סיימו עם אותו מספר נקודות אחרי ששתיהן ניצחו במחזור הסיום, אלא שהיתרון של הטורקים במפגשים הפנימיים סידר להם מפגש נגד שאלקה בשמינית. בבית 5, בית המוות האחר, קיבלנו דרמה גדולה. צ'לסי, שהביסה את נורדשלאנד, הייתה זקוקה לניצחון של שחטאר בבית על יובנטוס, אבל הזברות יצאו מדונייצק עם 0:1. לראשונה בליגת האלופות, המחזיקה המכהנת לא עברה את שלב הבתים.
6. כוחות חדשים עולים
העונה זכינו לגלות לא מעט שחקנים צעירים שפרחו בליגת האלופות. איסקו היה מעולה בשורות מלאגה המפתיעה, והצטיין עם 3 שערים במפעל, בדרך להופעה היסטורית ברבע הגמר, מרחק שניות ספורות מהחצי. בגלאטסראיי ראינו את בוראק יילמאז, החלוץ הטורקי שהיה מלך השערים של שלב הבתים עם 6 גולים, וסיים את המפעל עם 8 כיבושים, שני רק למסי ולרונאלדו. גם שחטאר הציגה כוח חדש עולה משלה בדמות הנריק מחיטריאן. הארמני בן ה-24 הוביל את קבוצתו לשמינית הגמר, פסיעה אחרי יובה וצעד לפני צ'לסי. מחיטריאן, שכבש 2 שערים, היה השחקן הטוב ביותר של האוקראינים במפעל.
5. באנו לשחק
בשביל מה אנחנו רואים כדורגל אם לא בשביל ליהנות ולראות גולים? אז העונה התחשבו בנו בליגת האלופות ונתנו לנו לא מעט כאלו. ממוצע השערים בשמינית הגמר היה 2.75 לערב. ברבע הגמר זה אפילו עלה ל-2.875. והעונה הזאת למדנו שקבוצות לא באות לגנוב תוצאה. בכל 24 משחקי הנוקאאוט עד עכשיו, רק בשניים הובקע שער אחד או פחות, אף אחד מהם לא משחק גומלין, בהם ממוצע השערים עומד עד כה על 3.08 למשחק.
4. "מה היה קורה אם?"
זאת פסקה של בדיעבד, אך היא מעוררת לא מעט מחשבות ותהיות. מה היה קורה אם השופט היה שורק לנבדל של סנטנה מדורטמונד? מה היה קורה אם ניאנג היה כובש בקאמפ נואו? מה היה קורה אם מסי לא עולה לשחק נגד פ.ס.ז'? מה היה קורה אם צ'אקיר לא מוציא לנאני אדום? כמה שיותר מקרים גבוליים כאלה, יותר טוב. לנו, זאת אומרת. כדי שיהיה על מה להתווכח.
3. התעלות של שחקנים גדולים
"שחקן גדול בא למשחקים גדולים", זו אחת מהקלישאות הנכונות ביותר. והעונה, רונאלדו נותן את עונת האלופות הטובה ביותר שלו, עם 11 שערים. יתרה מכך, הוא כבש בכל 4 משחקי הנוק-אאוט והיה האיש העיקרי שבזכותו מוריניו בחצי הגמר. מסי הגיע עם הגב לקיר נגד מילאן, כשכולם יודעים שרק הוא יכול להביא "רמונטדה" (מהפך), והוא אכן הציג את אחד המשחקים הטובים שלו העונה והוביל את ברצלונה ל-0:4. זלאטן "הסוליסט" בישל הכי הרבה העונה בליגת האלופות (אחד לפאסטורה בקאמפ נואו) וכבש במשחק הראשון נגד ברצלונה. אז עד עכשיו, הגדולים היו גדולים. למסי ורונאלדו יש עוד שתי הזדמנויות להוכיח את זה. או 3, אם הכל יילך כמו שהם רוצים.
2. פיינל פור איכותי
בשנה שעברה קיבלנו פיינל פור דומה, אבל צ'לסי (האפורה) התחלפה בדורטמונד (הנפלאה). כמו כן, באיירן טובה יותר עכשיו, כל הביצים של ריאל מדריד נמצאות בסל של האלופות וברצלונה רעבה להשיב את ההגמוניה. כולן קבוצות שמשחקות כדורגל מהנה. את כולן כיף לראות, ולא נחזה במשחקים כמו צ'לסי–ברצלונה ההוא. לא כל שנה מקבלים את 4 הקבוצות הטובות במפעל. אבל השנה, כבר הבנו, היא לא כמו כל שנה.
1. מה שעוד מחכה לנו
5 לילות של עונג צרוף, שבטח יתפסו כאן את המקום הראשון. כל מה שנשאר לעשות הוא להישען אחורה ופשוט... לבלות.