קצת אחרי הגרלת שלב הבתים של ליגת האלופות, יצא לי לדבר עם אחד מראשי האוהדים של פורטו. רציתי להבין ממנו מה יקרה לדעתו עם יאסין בראהימי, והאם האלג'יראי יגיע לישראל. התשובה שלו הייתה מפתיעה: "אני מקווה שהוא יטוס לישראל - כי לדעתי אין טעם לערבב פוליטיקה עם ספורט - אבל גם אם לא, אנחנו מחתימים מחר את חסוס קורונה המקסיקני, כך שחסרונו לא יורגש כלל".
בסופו של דבר קורונה חתם רק כמה ימים לאחר מכן, ביום האחרון של חלון ההעברות, אבל הנקודה שניסה להעביר לי אותו אוהד נכונה.
פורטו אינה נתפסת כמועדון "ענק" בקנה מידה אירופאי והיא אכן לא ברמה של מועדונים כמו ריאל מדריד, ברצלונה או באיירן מינכן - אבל זהו מועדון שבהחלט לא רחוק מהשמות הנ"ל. מרשים מאוד בהתחשב שמדובר במועדון שמגיע ממדינה עם מספר תושבים דומה למדינות כמו אוסטריה, שבדיה וישראל. המועדון, שהוציא לאוויר העולם את ז'וזה מוריניו, מודרך על ידי ג'וליאן לופטגי הספרדי, שהוביל את נבחרת ספרד הצעירה לזכייה באליפות אירופה שהתקיימה בישראל ב-2013.
בקבוצה ישנם כמה שמות מוכרים, בראשם כמובן השוער איקר קסיאס, שהגיע בהעברה חופשית מריאל מדריד בקיץ האחרון, החלוץ/שחקן כנף כריסטיאן טייו שמושאל מברצלונה, החלוץ דני אוסבאלדו האיטלקי/ארגנטינאי שעבר באספניול ובחצי מקבוצות הליגה האיטלקית לפני שעבר לשחק בבוקה ג'וניורס הארגנטינאית וכמובן שחקן השנה באפריקה, יאסין בראהימי.
אבל מה שיפה בקבוצה, זה לאו דווקא השמות המוכרים - אלא אלו של השחקנים האלמונים כמעט לחלוטין היום - ומחר יהיו השמות הכי חמים באירופה.
בפורטו יש משהו, לפחות אחד, שאין באף מועדון אחר. משהו שבו הקבוצה מפורטוגל יכולה להתגאות שהיא הכי טובה בעולם, ללא מתחרים: השבחת שחקנים ומכירתם ברווחים אסטרונומיים. פורטו מנצלת את היותה מועדון צמרת אירופי מהדרגה השנייה בשביל למכור את כוכביה לאותם מועדונים מהדרג הראשון. שחקנים כמו חאמס רודריגס, רדמאל פלקאו, ג'קסון מרטינס, דנילו ועוד רבים. כולם עברו בפורטו בדרך לקבוצות הגדולות.
בכלל, לפורטו יש שיטה ייחודית לבצע רכש. המועדון מעסיק יותר מ-250 סקאוטים ברחבי העולם (רק לצורך דוגמא, ארסנל מעסיקה – על פי דיווחים – 6 סקאוטים בלבד) ולאחר שזיהו כישרון הם מנסים להביא את השחקן בהשאלה עם אופציית רכישה, על מנת שישחק בקבוצה הבת של המועדון שמשחקת בליגת המשנה בפורטוגל. אם הוא מרשים, פורטו מממשת את אופציית הרכישה ונותנת לשחקן את ההזדמנות על הבמה הכי גדולה באירופה, על מנת שיצליח ויימכר ברווח גדול. צריך לציין שלא תמיד שחקנים מגיעים בהשאלה, אבל מערך הסקאוטינג של פורטו הוא אחד הטובים בעולם והתוצאות על המגרש (ובחשבון הבנק של המועדון מוכיחות זאת).
השנה מומלץ לעקוב אחרי שחקנים כמו חסוס "טקאטיטו" קורונה, שלפני שנה עוד פתח את העונה על הספסל של טוונטה אנסחדה - קבוצת מרכז טבלה בליגה ההולנדית - נרכש תמורת 11 מיליון יורו ולאחר חודש בלבד במדי הקבוצה הפורטוגלית, כבר קיבל כתבת תדמית "במארקה" הספרדי ושמו נקשר למועדונים כמו מנצ'סטר סיטי תמורת סכום של 50 מיליון יורו.
שחקנים מוכשרים נוספים שניתן למצוא בשורות הקבוצה הם ג'יאנלי אימבולה הצרפתי (שהודיע שהוא שוקל ללבוש דווקא את מדי נבחרת בלגיה) שהגיע ממארסיי תמורת 20 מיליון יורו בתור הרכישה הגדולה בתולדות המועדון, וינסנט אבובאקאר הקמרוני שנכנס בהצלחה לנעליים המאוד גדולות שהשאיר ג'קסון מרטינס הקולמביאני שעבר תמורת 35 מיליון יורו לאתלטיקו מדריד, הקטור הררה ומיגל לאיון המקסיקנים, מאייקון הבלם הברזילאי (הפצוע) שמועמד להחליף את פפה במדי ריאל מדריד בעונה הבאה, ברונו מרטינס אינדי ההולנדי (שדווקא נולד בפורטוגל), אנדרה אנדרה ורובן נבס הפורטוגלים.
נבס, רק בן 18, ממש ילד, והוא כבר הקפטן השני של הקבוצה. הוא נחשב ליהלום הבא של הכדורגל הפורטוגלי ובמו רגליו שיתק את חוליית הקישור של צ'לסי בניצחונה של פורטו. מה שמדהים: זאת כבר עונתו השנייה בבוגרים והשנה הוא כבר נהפך לשחקן הרכב לכל דבר ועניין.
בפורטו לוקחים ברצינות את צמד המשחקים מול מכבי, כיוון שגם שם מבינים שהם יכולים להבטיח - בסיטואציה מסויימת - את העלייה לשלב הבא עוד לפני המפגשים מול צ'לסי בחוץ ומול דינמו קייב בבית ובכך להתרכז במאבק על האליפות בליגה המקומית. פורטו אינה מאריות אירופה (אריה דווקא מזוהה עם ספורטינג ליסבון) אבל היא בהחלט צדה כישרונות מלמעלה, כמו דרקון.