את קיץ 1996, אף אזרח צ'כי לא ישכח. הנבחרת של פאבל נדבד, קארל פובורסקי, פטריק ברגר ואחרים הדהימה את אירופה והגיעה לגמר היורו, שנתיים בלבד לאחר שקיבלה את עצמאותה. שם, בגמר, הפסידה הנבחרת המוכשרת והצעירה בשער זהב לגרמניה, אך השחקנים הפכו לגיבורים בארצם.
אבל לא רק הם. מי שאימן את אותה נבחרת היה דושאן אוהרין, אז בן 53. למרות ההצלחה הענקית, משהו בקריירה של אוהרין לא המריא. שנתיים בלבד לאחר אותו הישג נדיר, בדרך פלא, מצא עצמו המאמן על הקווים בקרית אליעזר, כמאמנה החדש של מכבי חיפה.
את אותה עונה, בחיפה מחלקים לשניים. עד ינואר 1999, ומינואר. בליגה, הירוקים היו במרחק 3 נקודות בלבד מהפועל חיפה. באירופה, הם עברו את גלנטורן, פאריס סן ז'רמן של לאמה, אוקוצ'ה, סימאונה ואחרים ואת ריד האוסטרית והעפילו לראשונה בהיסטוריה לרבע גמר גביע המחזיקות – שם חיכתה להם לוקומוטיב מוסקבה. אבל אז, אלון מזרחי עבר לניס, רונן חרזי הגיע יחד עם ויקטור פאצ'ה והתוצאות הטובות נעצרו. הפסדים לבית שאן, בדרבי ולמכבי ת"א בצירוף תיקו עם בית"ר פתחו פער בלתי ניתן לסגירה מהפועל חיפה, ובמקביל הפסידו אוהרין וחניכיו 3:0 ו-1:0 ללוקומוטיב והודחו מאירופה. השיא הגיע עם 5:1 ביתי לבית"ר ירושלים ברבע גמר הגביע, ובסוף אפריל הצ'כי מצא את עצמו בבית.
כעת, כשהוא כבר בן 72, אוהרין מזמן לא עומד על הקווים. הוא יושב בביתו, מדי פעם מגיע למגרשים, ובעיקר נהנה מכדורגל טוב בטלוויזיה ומהקריירה של בנו, דושאן אוהרין ג'וניור – מאמן סלביה פראג, שהפסידה לפני מספר ימים 2:1 לוויקטוריה פלזן, יריבת מכבי תל אביב בסיבוב המוקדמות השלישי של ליגת האלופות.
עכשיו, רגע לפני המפגש בין הצ'כים לצהובים, העניק אוהרין ראיון מיוחד לאתר ערוץ הספורט בו ניסה לנתח את יחסי הכוחות בין הקבוצות, סיפר על היתרונות של פלזן ("המשכיות, המשכיות, המשכיות") והודה שהוא לא ממש עוקב אחרי האקסית מחיפה.
"פלזן כרגע בתקופה הכי טובה שלה, ולא סתם כוכבים מקומיים מכל הליגה רוצים להגיע לשחק בקבוצה", סיפר מאמן העבר: "היא השאירה את ספרטה פראג מאחור, והפכה לקבוצה הבכירה של צ'כיה".
אם במכבי ת"א יש כוכב אחד בלתי מעורער, ערן זהבי, בפלזן מתגאים בעיקר בקבוצתיות. גם אוהרין מאמין בכך שזה הכח של המועדון: "אין שם כוכב או שחקן אחד שמעל הקבוצה, העוצמה של פלזן זה הקבוצתיות, ולא פחות חשוב מכך ההמשכיות. המשכיות, המשכיות, המשכיות – זה נותן למועדון כל כך הרבה יציבות, יש המון יתרונות בעובדה שרצים עם אותו הסגל כבר המון שנים".
"כשהשחקנים הכי טובים הם דוד לימברסקי, שהוא מגן שמאלי, ופרנטישק ראיטורל, שהוא מגן ימני, אפשר להבין כמה הקבוצה מאוזנת", ממשיך מאמן נבחרת צ'כיה בעבר ומסביר: "יש פה 16-17 שחקנים באותה הרמה, כך ששום פציעה או הרחקה לא ישפיעו לרעה. שחקנים כמו ואצ'לב פילאז' ודניאל קולאז' אמנים נחשבים לכוכבים, אבל גם אם שחקן כמוהם ייעדר, זה לא משמעותי. הקבוצה רצה ולא משנה מי ישחק".
אבל למרות שהכל נשמע ורוד, אוהרין מסרב להסכים. "ראיתי את פלזן במספר משחקי הכנה, וההגנה שלהם הייתה מזעזעת. גם ב-6:3 לשטוטגרט וגם ב-2:3 על אוראל, הם נראו לא מאורגנים ומשהו שם לא עבד", מספר המאמן, אך חוזר במהרה לנקודות החזקות: "הם משחקים המון דרך האגפים, מנצלים שני מגנים ברמה מאוד גבוהה. אבל לא מדובר רק על הגבהות, אתם תראו גם המון כדורי רוחב חדים שגורמים לבלאגן ברחבה של היריב".
בכל הקשור לכדורגל הצ'כי, מן הסתם, אוהרין בקיא במיוחד. אבל מה הוא יודע על מכבי ת"א ומכבי חיפה, הקבוצה שבה אימן בעבר? "האמת, שרק ביום-יומיים האחרונים המשחק התחיל לעלות לכותרות. עד אז דיברו רק על ערן זהבי, וסיפרו כמה הוא מסוכן. ראיתי אותו משחק, הוא באמת נראה שחקן טוב, אבל לקבוצה שרוצה להגיע רחוק לא מספיק שחקן אחד טוב", בטוח אוהרין וחוזר למכבי חיפה: "אני לא ממש עוקב, אם להיות אמיתי, אבל יש לי חבר בישראל מהימים בחיפה ואני מנסה להתעדכן דרכו מפעם לפעם".
לסיום, לאוהרין חשוב להבהיר: "אני קורא לאוהדי מכבי ת"א לבוא לפלזן. זו עיר יפה ומאוד מזמינה. נכון שהאצטדיון יהיה מלא ב-12 אלף צופים, ותהיה אווירה מדהימה, אבל הכל יהיה מאוד חיובי".