"אנחנו רוצים להתפתח, להראות יותר מחץ בחלק ההתקפי, תוך שמירה כמובן על ערכי ההגנה". המשפט שדייגו סימאונה אמר במסיבת העיתונאים החגיגית בפתיחת העונה, היה אמור לחלחל בעיקר לחבר'ה החדשים שהגיעו לאתלטיקו מדריד בקיץ.
3 כאלה צ'ולו צירף לקבוצה העונה: הקולומביאני ג'קסון מרטינס שהספיק בפברואר להימכר לגוואנגז'ו הסינית תמורת 42 מיליון יורו, לוסיאנו וייטו, הארגנטיני בן ה-22 שהגיע מוויאריאל עם תקוות רבות בסכום של 20 מיליון יורו ובינתיים מתגלה כאכזבה גדולה (שער 1 בלבד בליגה) ולסיום הונחת בקלדרון ילד בלגי (תמורת הסכום הנמוך ביותר מבין השלושה: 17 מיליון) העונה לשם הארוך: יאניק פריירה-קראסקו.
כל ההתחלות קשות, אומר הפתגם המפורסם, וכשזה נוגע לסימאונה זה מקבל משנה תוקף. מעטים השחקנים אשר יכולים להגיד שהחיבור עם המאמן הנוקשה עבר חלק מן הרגע הראשון. תשאלו אפילו את כוכב הקבוצה כיום, אנטואן גריזמן ששילם שכר לימוד בהגיעו לעיר הבירה. 7 פעמים במחצית העונה הראשונה שלו, מלך השערים הצרפתי ישב על הספסל מכיוון שהתקשה ליישם את דרישותיו (ההגנתיות בעיקר) של צ'ולו.
הבלגי בן ה-22 שהצטרף ממונאקו חווה פתיחה דומה. רק במחזור ה-10 הוא הצליח לרשום שתי הופעות רצופות בהרכב. "המחסור בעזרה להגנה" כפי שהגדירו זאת בפראנס פוטבול פגע בו לא רק בתחילת העונה באתלטיקו אלא גם בתחילת הקדנציה שלו במונאקו תחת קלאודיו ראניירי לפני שנתיים. עונה מאוחר יותר, תחת לאונרדו ז'ארדים, קראסקו רשם את עונת הפריצה שלו כאשר סיים עם 6 שערים ו-9 בישולים (כולל שער נהדר בשמינית הגמר מול ארסנל באמירויות). הרבה השתנה מאז פתיחת העונה של "YFC", ומאז המחזור ה-21 הוא פתח רק פעם אחת על הספסל.
"זה נכון. הוא מאמן נוקשה כפי שכולם אומרים, אבל זה אחד שנושם כדורגל, הוא חי את המשחק. הוא השחקן ה-12 שלנו על המגרש". טען לפני חודשיים וחצי פריירה-קראסקו בתכנית סיכום השבוע של CANAL +, "בחדר הלבשה הוא תמיד שם בשביל לעודד אותנו. הוא מוציא את המקסימום מכל אחד ואחד בקבוצה. הוא מאוד חשוב לנו. זה הכוח שלנו בקבוצה. איתו אתה עושה הכל ביסודיות. אין רגע אחד שבו אתה יכול לנוח".
ההתאקלמות של קראסקו לתרבות הספרדית הייתה נוחה מאוד. בתור בן לאם ספרדיה (ילידת סביליה) ואב פורטוגלי, הספרדית הייתה השפה הרווחת בבית מגיל קטן. הרב תרבותיות בביתו של פריירה (שם המשפחה של האבא)-קראסקו (שם המשפחה של האמא), המשיכה גם בפן הספורטיבי, כאשר בגיל 16 השאיר מאחור את המשפחה בבלגיה והצטרף לאקדמיית הנוער המפוארת של מונאקו. 5 שנים מאוחר יותר הוא נמכר לאתלטיקו מדריד, אך גם מונאקו ידעה שהיא נפרדת מיהלום נוצץ, ולכן הכניסה סעיף משלה לעסקה: 25 אחוז מכל מכירה עתידית של הבלגי, ישירות לחשבון הבנק של הקבוצה מהנסיכות.
מבחינת מספרים פריירה-קראסקו יודע שהוא יכול לתת הרבה יותר מההספק עד עתה (4 שערי ליגה ב-24 משחקים שמתוכם ב-14 פתח בהרכב). בעוד שחברו הצרפתי להתקפה, אנטואן גריזמן אחראי לבדו על 45 אחוז משערי הקבוצה העונה בליגה (20 שערים ו-4 בישולים), סימאונה שואב ממנו הרבה מעבר לרק מספרים על דף הסטטיסטיקות: "אם אני מודד את העונות הראשונות של כל השחקנים שלי מאז שהגעתי לכאן, הוא ללא ספק השחקן שאימץ במהירות הרבה ביותר את צרכי הקבוצה".
אמנם מבחינת המספרים על כר הדשא, האיש שהספיק לרשום כבר 4 הופעות במדי השדים האדומים של נבחרת בלגיה, רחוק מיריבו בצד השני של העיר קארים בנזמה, אבל בדבר אחד הוא ניסה לחקות את הכוכב הצרפתי. הכסף וההכרה הציבורית של הבלגי מאז שהוא נחת בבירת ספרד עלתה פלאים גם ברמת הפופולאריות שלו מחוץ למגרשים, כאשר הופיע בקליפ לצדו של הראפר הפופולארי ביותר ברשתות החברתיות בצרפת La Fouine (הסמור).
בראיון למארקה בתחילת החודש שעבר סיפר קראסקו על הקשר המצוין שנרקם עם מאמנו הארגנטינאי לעומת חבלי הלידה הקשים של תחילת העונה: "הוא נותן לי לעשות על המגרש מה שאני רוצה, כל עוד אני עושה זאת טוב", סיפר הבלגי עם הדגש כמובן על המשמעת ההגנתית. הוא המשיך והצביע כבר לכיוון היעד הבא: "המטרה שלי היא להיות ביורו, אבל בשביל כך אני צריך לעשות את הדברים על הצד הטוב ביותר עם אתלטיקו".
כשהוא רואה את תצוגת הנפל העונה של כוכב הנבחרת, אדן הזאר, האגף השמאלי אצל השדים האדומים מעולם לא היה קורץ יותר. לשם כך, עם עוד 55,000 אלף צופים בהר הגעש של הוויסנטה קלדרון, המסע של קראסקו לעבר חצי גמר האלופות והבטחת מקומו בסגל של וילמוטס ליורו הקרוב מתחיל.