כדורגל נתפס כספורט גברי ביותר, ובאנגליה יש לו אפילו מעמד מיוחד ו"קדוש". אך כעת קבוצת כדורגל מיוחדת מהעיר בלפסט באירלנד, מנסה לנפץ את התדמית של הספורט.
קבוצת הכדורגל ה"בלפסט ברייבס" ("האמיצות מבלפסט), שמורכבת אך ורק משחקניות לסביות, הוקמה בעקבות משחקי כדורגל ידידותיים ונינוחים, שמוסדו והפכו לליגה. לאחר אימונים מפרכים במשך שנה, הם באו להשתתף בטורניר הגאה של בריטניה.
הטורניר התקיים במסגרת קמפיין הסובלנות על שמו של הכדורגלן ג'סטין פשאנון, הספורטאי הבריטי הראשון שחי כהומוסקסואל באופן גלוי. אוהדים רבים העריכו את פשאנון על האומץ הנדיר שהפגין כאשר יצא מן הארון, אך יש המאמינים כי ההומופוביה הרבה בכדורגל היא זו ש"תרמה" להתאבדותו בשנת 1998. כיום הקמפיין על שם ג'סטין מקווה לקדם סובלנות בליגות הכדורגל ולעודד ולחזק שחקנים ושחקניות הומוסקסואלים, לסביות ובי-סקסואליים.
מנהלת ה"בלפסט ברייבס", לסלי טוד, מספרת על האפליה העומדת בפני חלק מהשחקנים כיום "מהניסיון שלנו, שחקניות לסביות המשתתפות בקבוצות הרגילות יכולות להרגיש שלא בנוח או להיות מוחבאות על ידי המועדונים". טוד מוסיפה כי "הקבוצה יצרה סביבה בטוחה לאלו הזקוקות לה".
דני לינץ', דובר הארגון הבריטי "Kick It Out" שיוצא נגד גזענות, הומופוביה ואפליה בכדורגל, מספר כי "באופן כללי, דברים הולכים ומשתפרים. גישת החברה מתרככת". עם זאת, לינץ' מדגיש כי יש עוד דרך ארוכה מאד לעבור.
הצגתה של קבוצת "בלפסט ברייבס", כמו גם של קבוצות גאות נוספות המשתתפות בטורניר הגאה היא צעד נוסף לקראת קבלה וההבנה המיוחלות, אך רבים מאמינים כי זו רק ההתחלה. לינץ' מסביר כי שחקנים מקצוענים וגורמים רשמיים בכדורגל צריכים להתייחס ל"סוגיות החברתיות והתרבותיות של המשחק". הוא מוסיף כי "כולם אחראים למיגור האפליה, החל מהאוהדים, השחקנים ועד הגורמים הרשמיים בממשלה".
מאז הקמת הקבוצה, הנשים של "בלפסט ברייבס" קיבלו תמיכה רחבה מכל עבר, והן מקוות להשפיע בצורה חיובית על הומופוביה בכדורגל. קפטן הקבוצה, אנג'י יאנג, מסבירה "ה'בלפסט ברייבס' זה גן עדן אמיתי והקבוצה בהחלט עוזרת לשנות את האווירה הכללית בכדורגל".